Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmania

Een eetbare tuin. Dat lijkt me wel wat. Nu liggen er alleen maar stenen en grind en hebben we een v e r s c h r i k k e l i j k e tuin. Vind ik. Maar ik was bij de tweede les mindfulness en ik mag niet oordelen. En ook niet meer oordelen over het oordelen haha. 

Aangezien ik mezelf ken en dan waarschijnlijk bij het aanleggen van een vierkante meter moestuin doorsla, bedacht ik... ik kan het ook klein houden. 
En laat nu Appie nu met een leuke moestuinpotjes actie zijn begonnen. 
Op F.acebook zag ik de vraag van Akelein of iemand potjes voor haar en de kinderopvang wil sparen/bewaren. Dat leek me wel een leuk idee.

Maar, sorry Aafke :) Ik vind ze zelf zo leuk. (De cherrytomaten heb ik dubbel, dus die bewaar ik wel). Gisteren kocht ik twee zakken soep, vandaag zag ik dat ik daar zo'n moestuinplateauding bij 'had moeten krijgen' (<- tsja, een kwestie van zoveel mogelijk werkwoorden achter elkaar). Ik had een lieve jongen bij de klantenservice. Die met de foto van mijn kassabon (ik had meegedaan aan wat geld terug acties, vandaar de foto) me alsnog het plateau meegaf.

Dus nu ben ik om en wil ik uiteraard alle soorten. Ik zal mijn moeder vragen of ze ze wil sparen voor me. Wellicht zijn er nog wat collega's die ze niet willen.

Ben ik de enige enthousiasteling over de moestuinpotjes? Of zijn meer liefhebbers?

Reacties

  1. G a morgen de boodschappen doen, maar ik vind het een super leuke actie. Ga zeker de potjes sparen. Doet me denken aan het eerste jaar dat wij hier woonden. Er stond niet in de tuin en heb toen boerenkool geplant. Groen in de tuin en eten inde winter! Complimenten voor jullie! Ik heb het programma bekeken waar jullie aan meededen en ik heb bewondering voor jullie. Top! Groetjes Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn leuk!!!! Ik hoor er heel veel menseb blij mee zijn.
    Ennuh als je dan stiekum toch voor de moestuin gaat, check dan "Jelle's moestuinboek". Soort moestuinieren voor dummies/weinig tijd/weinig gedoe.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke actie van de AH. Hier al vier potjes binnen. Zo'n plateau nog niet. De meiden vinden het ook erg leuk. Twee jaar terug zelf een moestuin opgestart. Eentje van ongeveer 3 bij 2 meter. De grootste helft bestaat uit aardbeien want die zijn hier favoriet.
    Je hebt ook van die 1 bij 1 meter moestuinbakken, misschien is dat wat voor jullie?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik maak mijn eigen moestuin 'potjes'. Ik mag van mijn man niet de tuin gebruiken voor mijn moestuin gekte maar wel de schuttingen. Alle schuttingen hangen vol met bloembakken gevuld met rucola sla, kropsla, peterselie, basilicum, kervel, bosui enz. enz. Eeuh nu nog ff niet het moet eerst mooi weer worden. Ik heb ook nog een moestuin op ca. 2 km. fietsen van ons huis af dus de moestuin mania heb ik wel. De aktie van de winkel met de hamster; leuk maar ik ga niet voor deze aktie opeens boodschappen doen bij appie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. En als je een keer pompoen eet: die zaadjes kun je prima nemen en op laten komen. Gratis moestuinpakketje van de natuur!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zaadjes van tomaat, paprika en pepers doen het ook gewoon in de tuin.
      (Voor tomaat even kijken bij Hanneke van de Gulle Aarde)
      groet

      Verwijderen
  6. Ik geef de moestuinpotjes aan mijn leasedochter van 12. Ze is erg enthousiast, dus ik ben benieuwd... Ik ben afgelopen jaar gestopt met mijn moestuin van 150 m2 wegens te veel in combinatie met andere dingen. Maar lekker moestuinieren in de vensterbank en/of in de tuin blijft natuurlijk leuk. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik hou ze ook zelf. Leuke actie en zo kan ik eens iets testen wat ik anders niet zou kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Niks voor mij, ik ben een slechte plantenmoeder en alles gaat hier dood haha. Teveel gedoe, teveel moeite en ik doe niet speciaal moeite voor deze potjes. Maar wel een leuk idee al vond ik het sparen voor de glazen fijner omdat ik daar weinig voor hoefde te doen behalve mijn gewone wekelijkse boodschappen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik doe nauwelijks boodschappen bij Appie, maar ik probeer wel om mijn postzegel tuin (die toen ik verhuisde enorm leek, maar nu ik er meer aan gewend raak, steeds kleiner wordt) om te toveren tot "potager" - een moestuin met bloemen, of siertuin met groenten, ofzoiets.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit jaar ga ik nog niet veel moestuinieren in onze nieuwe tuin, eerst maar eens zien hoe het er allemaal uit gaat zien. Ik wil wel citroenmelise en munt planten voor thee. En misschien een druif planten. Lijkt me zo leuk om zelf gevulde wijnbladeren te maken :-)
    Volgend jaar wil ik er meer van maken. Waarschijnlijk gaat het stukje gras eruit en worden die vier of vijf vierkante meters echt moestuin. Ook heb ik al plekken gezien voor frambozen en bessen en voor een laurierstruik.
    Deze zomer weer eens meer vrije tijd en lekker weg. We zijn twee zomers achte elkaar heel druk geweest. Eerst om ons oude huis op te knapoen en vorig jaar stond in de zomer ons huis te koop, werd het verkocht, gingen we op huizenjacht, kochten we een ander huis en verhuisden in oktober. Dat was wel veel :D

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wij willen ook een moestuin, op ons dakterras!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z