Doorgaan naar hoofdcontent

Extra aflossen, vaker op vakantie en minder werken

Het lijkt wel een verlanglijstje, mijn blogtitel. In feite is dat het ook. Een extra aflossing op de hypotheek hopen we nog deze maand te doen. We hebben net een huisje met zwembad geboekt in Turijn voor 5 nachten voor 217 euro (jihaa). En dat minder werken, ja, dat is wel echt een wens voor hopelijk heel binnenkort.

De behandeling gisteren bij de chiropractor was fijn. Bijzonder hoe mijn lijf steeds op verschillende plekken vastzit. Nu bij mijn bekken aan de voorkant. Gelukkig was het ook zo weer verholpen. Mijn zittende werkbestaan is zeker niet bevordelijk voor mijn gezondheid. Ik loop wel regelmatig hoor. Gisteravond was ik wel heeeeeeeel erg moe. Bij thuiskomst heb ik mijn kluskleding vast aangedaan. Gauw eten gemaakt en na het eten de plinten voor de slaapkamer voor de tweede keer in de grondverf gezet. Echt applaus voor mezelf... :) Ik had namelijk zo geen zin om dat te doen.

Vandaag kreeg ik bericht van de schadeverzekering. Ze hadden contact gehad met de tegenpartij, maar nog niets concreets. Na de afspraak in november, waarbij ze bij ons thuis geweest zijn, is er alleen maar mailcontact geweest.
Ik kreeg een schrijven over mijn medisch verloop waar ik erg boos en daarna verdrietig van werd. Het klopte van geen kant. Met klotsende oksels heb ik alle informatie gecorrigeerd en een mail teruggestuurd. 

Na het typen van het relaas was ik helemaal leeg. Tsjonge jonge, alsof ik zomaar voor mijn lol thuis ben gebleven vorig jaar. 
Ik zou willen dat alles afgehandeld was. Maargoed. Ik ben al lang blij dat ik me weer voel zoals ik me nu voel. Blij en dankbaar voor elke dag dat ik gezond weer opsta. 

Over opstaan gesproken. Ik ga nu van de stoel naar de bank. We hebben een nieuwe comedy serie ontdekt op Netflix. Afleveringen van ongeveer 20 minuten. Dus nog even lekker lachen. Breiwerkje erbij. Nog een dag werken en dan vieren we een klein beetje vakantie. Dochter komt donderdag terug van het logeren. Dan zijn we lekker weer met ons drietjes.

Reacties

  1. Welke serie heb je ontdekt? Ik ben straks 6 weken thuis vanwege een operatie en op zoek naar Netflix inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij - lief rijk wijf - is dit het moment om de leuke, aardige en positieve reacties terug te lezen. Je schreef toch eerder dat je die ging lezen als je een dip had? Ik proef een dipje uit je je blog. Lach heel hard om de nieuw ontdekte serie en brei een metertje of wat .. komt goed :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo fijn gezeur met de verzekeraar..
    Wij hebben een ICSI poging opgestart, nu net voor de terugplaatsing trekt onze verzekeraar zich terug met, er is nooit toestemming gegeven. Ik heb kopieën met datumstempel van de maand voordat wij de poging zijn begonnen, waarin specifiek staat dat er geen toestemming nodig is... En dan de brief, of we even zesduizend euro aftikken. Ik heb een brief teruggestuurd, en een advocaat erachteraan laten bellen..
    Been, alsof de ellende, de hormonen en de stress niet al erg genoeg waren. Als dit echt zo gaat kunnen we dit jaar wel vergeten op vakantie te gaan, of iets extra af te lossen.
    En onze vrienden maar klagen dat luiers duur zijn. Alleen al het eigen risico en de eigen bijdrages kosten meer dan 2000 euro inmiddels.

    Petar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben wel benieuwd naar die comedy... ;-)

    Verder petje af voor het schilderen van de plinten, zonder zin en voor het direct reageren op die nare post. Jij hebt gedaan wat je kon doen. Nou hopen dat de andere kant ook even meewerkt...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi geschreven : met klotsende oksels.
    Sterkte met de tillers en leugenaars.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben heel benieuwd naar de comedy, want 20 minuten is goed te doen.
    En goed van je om meteen je kluskleding aan te doen en nog even te verven. Ik doe het je niet na, maar ik zit op dit moment ook nog in de kleine kinderen en die vreten energie. Hopelijk over een paar jaar....

    groetjes
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z