Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is wijsheid? 4 x 9 uren of.....

Omdat ik het nog niet zwart op wit heb, maar wel een mondelinge toezegging heb gekregen, schrijf ik het hier voorzichtig... Mijn tijdelijke aanstelling wordt omgezet in een vast contract :) Ik besef me heeeeeeel goed, dat het tegenwoordig erg bijzonder is, een vaste aanstelling. Dus ik voel me 'geprezen', of zoiets.....

Nu zou part-time werken me heerlijk lijken. Maar dat zit er in deze functie nog niet in. Gezien de onzekerheid van de uitzendbaan van M. is het ook niet verstandig. Wel heb ik nu echt gekozen voor een 36 urige werkweek. Ook luxe. Vorig jaar werkte ik ook 36 uren per week gemiddeld. Maar daarvoor nam ik dan elke week 4 uren van mijn verlof op.

Alleen de vraag van vandaag. Ik kan kiezen. 4 werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur OF de ene week 4 dagen werken van 8 uren en de andere week 5 dagen werken van 8 uren. In beide gevallen ben ik de vrijdag vrij. 

Ik heb vandaag in het kader van zo spoedig mogelijk weer volledig werken, van 8.00 tot 15.30 uur gewerkt. Daarna heb ik in de binnenstad nog even een koffer opgehaald. Nu ben ik nog niet helemaal snotvrij, dus is mijn energie niet kenmerkend voor 'normaal'. Zoals ik me nu voel, kan ik zo wel een uurtje liggen zeg maar :)

Mijn reistijd is dagelijks ongeveer een uur (heen en terug). Het lijkt me heerlijk om elke week op vrijdag vrij te zijn. Voordeel is dat ik er toch al ben op het werk. En... uit ervaring weet ik dat ik, wanneer ik vroeger vrij ben vaak niet eerder weg kom. Nadeel is dat ik echt elke dag op tijd moet vertrekken (7.00 uur) en zo rond 17.40 uur thuis ben. Lange dagen dus. Wat is wijsheid?

Denk je even hardop met me mee?

Oh ja, de 50 euro extra. Vanmiddag heb ik het overgemaakt naar de 'aflos'rekening. Of we het daadwerkelijk gaan gebruiken voor het aflossen weet ik nog niet. Maar het staat vast apart. Dat geeft me wel een goed gevoel.

Reacties

  1. Sander werkt ook 36 uur, de ene week 32 en de andere week 40. Wat daar alleen nogal gedoe bij is, is dat hij, als hij vakantie neemt in de week dat hij 32 uur werkt, hij wél 36 vakantie-uren moet inleveren.... (geldt ook voor de weken van 40 uur, dat is dan weer minder erg ;) ), maar dat is wel iets om rekening mee te houden, want dat is dus niet altijd even eerlijk en ook echt iets waar wij tegenwoordig rekening mee houden als we een vkantie inplannen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @daantje Ja, dat om en om is ook rekenen. Er vallen nog een aantal vrije dagen op vrijdag. Met 4 dagen werken heb ik dan pech. M. hier werkt ook 5 om 4 dagen. Dan zou ik samen met hem vrij zijn.

      Verwijderen
  2. Ik weet uit ervaring dat 9 uur per dag lange dagen zijn maar een hele dag vrij per week is ook veel waard.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Ineke vanavond merkte ik dat het uurtje eerder thuis me niet blijer gaat maken. Nu moest ik alleen de was opruimen, tafel dekken en eten koken haha... Normaal doen we dat met ons drie

      Verwijderen
  3. Ik heb ook 4x9 uur gewerkt. Vergis je niet, je denkt ach dat uurtje... Je moet arbotechnisch echter ook langer pauze nemen. Dus ben je al met al in ieder geval 10 uur op het werk, dan nog reizen.
    Ik was na een tijdje helemaal stuk. Ik zou het in de toekomst niet meer doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In het 'verleden' werkte ik 3 dagen van 9 uren. Zonder extra pauze. Nu hoef ik geen extra pauze te nemen, dus ben ik 9,5 uren op het werk. Plus een uur (ongeveer) reizen. Hoe lang was jouw reistijd? En hoeveel uren werk je nu per dag?

      Verwijderen
  4. Haha, het was even zwaar dat extra uurtje maar het went snel hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zou het wennen? :) Ik hoop dat het vroege opstaan een keer went.

      Verwijderen
    2. ja dat went.Ik sta nu een jaar of 3 vroeg genoeg op om 6.35 te vertrekken. Bevalt eigenlijk wel. Maar het schijnt aan je lijf te liggen: sommigen kunnen prima wennen (ochtendmensen), sommigen nooit.
      BTW: 9 uur werken vind ik fijner, als het me een dag werken, dus 1x reizen per week uitspaart. Dan heb ik netto minder (reis+werk)tijd. Moet wel kunnen met het thuisfront: die moeten op je lange dagen het huishouden kunnen mannen.

      Verwijderen
  5. Ik zou 4x9 kiezen omdat je dan elke week een extra vrije dag hebt. Zit je dan vast aan wat je nu kiest of heb je de mogelijkheid om te veranderen als het niet bevalt.
    Volgens de Arbowet moet je bin een werkdag van 9 uur een pauze van 3 kwartier nemen, maar ik denk dat veel bazen dit gewoon aan de werkemers overlaten. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In overleg mag ik de 36 uren invullen zoals ik wil (mits binnen de grenzen van het werk, mijn collega's etc). Ik heb tussen de middag in ieder geval 30 minuten pauze. 's Ochtends en middags 15 minuten koffie/theepauze.

      Verwijderen
  6. Waarom wil je per se op de vrijdag je vrije dag? Zou het niet veel 'lichter' voelen om op maandag en dinsdag en op donderdag en vrijdag twee lange dagen te maken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ieuw... nee een vrije woensdag vind ik niets. Tenminste niet als vaste vrije dag. Tenzij het weekend dan al begint :). Dat had ik bij mijn vorige baan, 1x per twee weken.

      Verwijderen
  7. Ook voorzichtig.... alvast gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik werk de laatste 5 jaar 4 x 9 uur. Ik vind het een verademing om een dag extra vrij te hebben. Het geeft mij meer ruimte om dingen te kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb jaren 4 x 9 gewerkt. Zo fijn dat je een dag per week hebt, was bij mij de woensdag, om dingen te regelen. De woensdag ook om uit te puffen. Ik was elf uur per dag weg.

    Nadeel, je bent nog meer een mol onder de grond in de gehate wintermaanden met wintertijd. Nog steeds wil ik het hele jaar zomertijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hmmmm hier zie ik de woensdag weer verschijnen.... Ik gaf als reactie op een eerdere reactie dat me dat niets lijkt. Maar misschien moet ik daar nog even over nadenken. 'Het breekt zo lekker de week'. Jaaaaa, ik wil ook zon en zomertijd trouwens.

      Verwijderen
    2. Ik vond het ook wel prettig om een dag er tussendoor te hebben.
      Als ik op vrijdag zou zijn geweest zou ik waarschijnlijk minder hebben gedaan omdat ik dan gedacht zou hebben ogh dat kan morgen ook nog, ik heb toch 3 dagen vrij. We goed plannen wat je op die dag doet, dan ben je het weekend echt vrij bent.
      ;

      Verwijderen
  10. Ik heb ook een tijd een baan gehad van 36 uur en had dan altijd de vrijdag vrij. Dat beviel me erg goed. Ik werk liever vier dagen ietsje meer, dan ben ik toch al bezig. Bovendien scheelt het ook een keer reiskosten en reistijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mijn man werkte in zijn vorige baan 4 om 5 dagen. Eens in de twee weken had hij een vrijdag vrij. Beviel hem supergoed. In mijn vorige baan werkte ik 32 uur, was elke vrijdag vrij. Oftewel elke vrijdag was ik de sjaak om het huishouden te doen (deed ik uit mezelf hoor) zodat we gezellig samen het weekend vrij hadden. Alles behalve relaxt zo'n vrije vrijdag. Ik werkte harder dan op kantoor ;) Althans, meer fysiek werk. Laten we het daar op houden :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Ri ja, daar ben ik ook wel een beetje bang voor. Huishouden op vrijdag.... Gisteravond met M. over gehad dat we ervoor moeten waken dat we op onze vrije dag niet alleen maar lopen poetsen :)

      Verwijderen
    2. Een idee om van die 50 Euro extra een goeie hulp in te huren voor het huishouden, eens in de twee weken, als jij gewoon op je werk bent? Of juist als je lekker thuis bent en van alles doet wat jij zelf wil?!

      Verwijderen
  12. Reis je, als je langere dagen maakt, dan niet lekker voor en na de file? Dat scheelt ook tijd. En je bent dan toch al van huis. Ken dit niet, minder dagen werken of minder uren (haha...nu werk ik geheel niet, dus wat zeur ik), maar mij lijkt 3 dagen vrij en 4 dagen werken een fijne verdeling.
    Wat heerlijk joh; een vaste aanstelling!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, 's ochtends is het wel wat rustiger. Niet de Mario Race kart versie van de afgelopen twee ochtenden. Helemaal niet werken, ook lekker, maar ja, dan wel met behoud van salaris haha. Ja, fijn he, vaste aanstelling.

      Verwijderen
  13. Nog over die woensdag, is ook een erg gunstige dag qua feestdagen. Alle feestdagen vallen namelijk op maandag of vrijdag. Als vrijdag je vrije dag is, "mis" je dus een aantal feestdagen.

    En ja, het breekt lekker de week, 2 dagen werken en dan weer een dagje helemaal niks. Mijn vader doet het al jaren en vind het heerlijk. Die werkt ook 4x9

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z