zaterdag 3 januari 2015

Samengestelde rente, het achtste wereldwonder

Zo, het hele gedoe rondom oud en nieuw is weer voorbij. Het was wel gezellig hoor. Maar het is zoooo niet mijn ding. Veldslagen in de supermarkten qua drukte. Echt, één dag kan er niet gewinkeld worden. We hadden trouwens de poes mee uit logeren genomen. Ze trok zich weinig aan van het vuurwerk. Op een gegeven moment ging ze zelfs in de vensterbank zitten kijken naar het siervuurwerk. Bijzonder beest :)

Heerlijk, alle kerstspullen weer uit de kamer. Twee grote boeketten op de vaas. 
Het grote opruimen en schoonmaken kan wat mij betreft beginnen. M. is gisteren druk geweest met het ontruimen van de kruipruimte. Het was de belofte van de oude bewoner om dat alsnog te doen. Nou, als Pasen en Pinksteren op een dag vallen kunnen we dat van hem volgens mij nog niet verwachten. Aangezien het echt heeeel veel zooi is, is het plan om binnenkort maar weer een vuilcontainer te huren. Kosten kunnen we helaas niet verhalen. De vorige bewoner staat onder bewindvoering.

Gelukkig hebben wij leuke rentebedragen ontvangen op onze rekeningen. Ik had er niet echt meer aan gedacht. De verrassing was daarom des te groter.
Volgens Einstein is samengestelde rente het achtste wereldwonder. Ik ben een voorstander. Met de huidige spaarrekeningen zullen wij dat niet bereiken uiteraard. Maar, we hebben leuke plannen hiervoor. Vanaf maart van dit jaar.

Klustechnisch heb ik gisteren de vensterbank en kozijnen op de slaapkamer geschilderd. Met 'slecht licht' want ik zag vanmorgen dat ik wat stukjes heb overgeslagen haha. Gelukkig staat de verf er nog. Ik denk dat ik me daar morgenvroeg toe zet. Van mijn moeder kregen we witte gordijnen. Die passen qua breedte perfect voor de slaapkamer ramen. Ze zijn alleen te doorschijnend. Ik denk dat ik dat kan oplossen, door ze te combineren met de gordijnen van de kringloop.

In het halletje beneden heb ik gisteren nog wat plinten en afwerklatten 'geplakt' en 'gekit'. Ik ben niet helemaal tevreden. De hoeklat was te lang en heeft M. afgezaagd (op mijn verzoek). Na het plakken bedacht ik dat ik beter een stukje van de plint eraf had kunnen halen en dan de hoeklat in een geheel door laten lopen. Maargoed... in de categorie ligt, ligt, is dit een gevalletje hangt, hangt.

Vandaag is mijn eerste dag van de e-wens cursus begonnen. Ik heb me goed ingelezen en veel tijd besteed aan mijn logboek. Ik ben benieuwd wat de eerste 13 dagen (van de 52 dagen dat de cursus duurt) me gaat brengen.

1 opmerking:

  1. Haha, beetje overdreven van Einstein, het achtste wereldwonder ;) Maar leuk is het zeker wel :D

    BeantwoordenVerwijderen