zaterdag 31 januari 2015

Puzzelklus

Vroeger zeiden mijn ouders heel vaak: 'Het is zo weer zaterdag'. Stomme opmerking vond ik dat altijd. Maar het is wel heel waar. Want ook nu is het weer zaterdag. De laatste zaterdag van de maand januari ook al weer. Een 12e gedeelte van het jaar voorbij. 

Volgende week is het een jaar geleden dat we ons huis kochten. Man o meter wat had ik het me allemaal gunstig voorgesteld qua klussen. In gedachten waren we a l l a n g klaar. In realiteit hadden we vandaag een puzzelklus dag. Gisteren (terwijl ik voor het laatst op vrijdag werkte jaja) was mijn vader een paar uurtjes aan het klussen bij ons. Het halletje is echt bijzonder. Er zit namelijk een meterkast in. Waar door de vorige bewoner ook een rioolpijp van de badkamer is ingebouwd. Heel logisch.

Om dit toch netjes weg te werken is mijn mega inventieve vader al heel wat uren aan het puzzelen geweest. Ik heb zo'n respect voor het klustalent van mijn vader. Vandaag kwam hij nog weer voor de plinten en afwerking boven de kast. De plek naast de kast is amper te bereiken. Dus alle houtwerk wat daar in komt, moet van te voren geschilderd zijn. Je begrijpt al wat mijn taak van vandaag was.

Morgen wordt alles afgewerkt. Gisteravond belde namelijk de vloerleverancier. In plaats van 4 tot 8 weken levertijd, blijkt het a.s. donderdag al geleverd te worden. Erg fijn natuurlijk. Wel een beetje stressen. Het hele weekend klussen had ik nou niet in gedachten. Dus heb ik wel aangegeven dat ik nog maar een paar uurtjes iets wil doen. 

Vandaag gaf ik ook de meterstanden door aan E.nergiedirect. Ik had sinds de meteropname door Enexis op 29 december j.l. de standen niet meer bekeken. Ik schrok enorm van het MEGA verbruik van ons electrische kacheltje. Boehoehoe, het overschot van de zonnepanelen is helemaal verbruikt. Zelfs nog 195 kWh meer. Dat is samen met 685 m3 gas ons verbruik voor het afgelopen jaar. Ik zeg, kom maar door met een leuke teruggave. Aangezien we een voorschotbedrag van 175 euro hadden voor de eerste 5 maanden. Dat heb ik omgezet naar 75 euro per maand. Ik verwacht dat dat voor het komende jaar niet echt reëel is. Maar dat is dus nog even afwachten.

M. komt zo thuis van een dagje training in Amersfoort. Er ligt nog een portie pasta op hem 'te wachten'. Met als toetje een stuk (door dochter gemaakte) Oreo kwarktaart. Ik ben opgehouden me af te vragen waarom ik bijna dichtgroei   :) 

Fijne zondag allemaal. Hopelijk hebben jullie leukere plannen dan klussen #zucht

3 opmerkingen:

 1. Het klussen is heel herkenbaar! Ik heb inmiddels wel geleerd om maar niet meer in deadlines te denken wat dat betreft. Gewoon in hele kleine stapjes en bedenken dat alles iets is. En opruimen! Eerst dan dacht ik nog wel: ik ga 'straks' door met die klus, dus ik laat het even staan, dat is makkelijker, maar in werkelijkheid wordt het dan alleen maar meer een bende + kan het ook erg demotiverend werken. Succes met klussen vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klussen, ik ken het. Hier liggen ook nog wat dingen klaar. Als het gped is gaan we volgende week weer verder. De regelmaat zit er bij ons nog niet helemaal in maar we hebben nu toch wel goede voornemens.
  Fijne week.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over je kWh van zonnepanelen heen gaan en electrisch verwarmen heeft bij mij de nodige zorgen gekost, totdat ik me realiseerde dat iedereen een vast bedrag aan energieheffing terug krijgt.
  Ik heb een energiemeter aan de econoheat gehangen en daar bovenop een notievel, ik mag tot X kWh verbruiken. Iedere keer berekende ik hoeveel het maximaal mocht zijn. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen