Doorgaan naar hoofdcontent

Iedereen spion

In mijn mailbox stond een berichtje van Lindanieuws. Daarin las ik over 'Iedereen spion'. Op de website van Koppie Koppie kun je een mok kopen met daarop een afbeelding van een kind. De foto's zijn legaal van het internet geplukt. Ieeehhhh, daar moest ik dus even op kijken. De site verdient geld aan de mokken. 90 cent per verkochte mok. Dat geld gaat naar een goed doel. De opzet van de site is om mensen bewust te maken wat er kan gebeuren met foto's op social media....

Hmmm.... uiteraard weet ik wel dat er veel kan. Het is nog altijd een beetje ver van mijn bed show, omdat het bij mij nog niet is gebeurd.
(En hopelijk niet gaat gebeuren). 

Wel is vorig jaar mijn .com domeinnaam door iemand anders gekocht. Via blogger en g.oogle had ik de domeinnaam geregistreerd. Ik moest verlengen en kon op een of andere manier niet bij mijn eigen gegevens komen. Heel frustrerend. Uiteindelijk dacht ik, dan laat ik de domeinnaam verlopen en registreer ik hem opnieuw via een nederlandse site. Helaas, iemand heeft mijn naam gewoonweg gekocht. Waarom? Nou, zo populair was het blog niet. Schijnbaar werd er wel veel op geklikt.... Nu hangt er een of andere vage website achter.

Ik twijfel de laatste tijd ook steeds meer over mijn persoonlijke F.acebook en I.nstagram account. Wellicht moet ik kiezen voor maximale privacy en bij I.nstagram kan ik nog kiezen voor een afgeschermd profiel. Of toch verwijderen?

Gelukkig stond dochter niet met een oude babyfoto op een mok trouwens bij Koppie Koppie. Ik heb mijn Flickr account (waar ze de foto's vandaan hebben) ook al in jaren niet meer gebruikt.

Hoe bewust zijn jullie van de privacy gevaren van geplaatste foto's? En heb je dan nog tips? Die zijn altijd welkom namelijk.

Reacties

  1. Ik ga best ver als het gaat om privacy op het internet. Op mijn twitteraccount vind je geen foto's van mij of mijn familie. Facebook heb ik vorige week de deur uitgedaan. Ik wacht nu op de bevestiging van Facebook dat het account daadwerkelijk weg is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben mij er wel bewust van. Maar ik heb geen kinderen en dat scheelt enorm. Onze honden staan wel overal op FB etc maar dat vind ik niet zo erg. Ik denk dat ik met foto's van kinderen wel voorzichtig zou zijn. Ik heb wel een Flickr en FB account met mijn 'mooie' foto's (ik fotografeer) en ach als ze die willen dan ben ik denk ik vereerd. Dus ik denk er wel over na, maar enkel over foto's met kinderen/echt privézaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb vandaag alle foto's van DL verwijderd. Ik wil niet langer dat zij met haar koppie op het net zwerft. Vind het nl heel eng wat bedrijven menen te kunnen doen met onze kiekjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooh en over je vorige blogje: schrijven dat boek. Veel interessanter om te lezen hoe iemand nu daadwerkelijk zijn schulen aflost dan advies van een of andere professional die wellicht nooit schulden heeft gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lastig.... heb toch nog fb wegens paar leuke mensen en familie maar heb wel van allerlei media de kiekjes van mijn kinderen verwijderd waar ze op te herkennen zijn . Ik vind het wel een mooie actie, als je zo voor elke idioot (letterlijk) je kinderen deelt, kan dit ermee gebeuren. In het leuke geval. Dacht vaak over mijn kringetje van bloglezers als lief en aardig, maar dat is helaas ook lang niet iedereen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z