woensdag 7 januari 2015

Groningen krijgt eerste verpakkingsvrije winkel

Zojuist lees ik via de nieuwsbrief van Sprout, dat er in Groningen een verpakkingsvrije winkel komt. Opgeweckt Noord
Uiteraard ben ik enthousiast over het concept van verpakkingsvrij voedsel.
Al merk ik wel dat ik direct wat bezwaren voel opkomen.

Wat als ik in de stad ben, na mijn werk bijvoorbeeld en ik bedenk dat ik daar nog iets wil kopen? T.upperware bakjes dan maar in de tas? Wat ik me ook afvraag is hoe het zit met hygiëne? Fruit en groente is weer af te wassen. Maar wat als bij de broodafdeling iemand moet niezen :) Lekker over het verse brood haha.

Zit er bij jou in de buurt al een verpakkingsvrije winkel? Zoja, heb je er al gewinkeld en hoe neem je dingen mee? Zo nee, zou je er gaan winkelen?

Ik ga vaart maken. Dochter en man zijn de deur al uit. Ik heb een leen F.iat, zo'n superdeluxe uitvoering van de Panda. Daar 'cross' ik zo mee naar mijn werk.

Fijne dag.

2 opmerkingen:

  1. Ha, dat niezen over het brood heb je bij de gewone bakker (ook in de supermarkt) ook. Maar je hebt gelijk, Als iedereen in dezelfde bak met rijst staat te scheppen en de muizen 's nachts feest kunnen vieren? Zullen ze vast wel over nagedacht hebben. Ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk initiatief, had er al eens over gelezen. Over die spontane binnenloop acties zonder bakjes had ik nog niet nagedacht....lees dat ze eventueel ook afbreekbare verpakkingen hebben. Ik ga in ieder geval eens kijken zodra ze open zijn (of zijn ze dat al?)!

    BeantwoordenVerwijderen