Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
08 januari 2015

Garantie tot aan de voordeur

Garantie tot aan de voordeur is een uitspraak die vanuit mijn ouderlijk huis komt. Vandaag haalde ik de auto weer op bij de garage. Gelukkig ging mijn garantie verder dan de voordeur :) De banden zijn uitgebalanceerd (de auto trilde nog al). De boordcomputer doet het weer. Dus nu kan ik zien hoe zuinig ik rijd. (Het gemiddelde verbruik wordt weergegeven, dus nu ben ik zo'n achter een vrachtwagen plakker, want dan rij ik ongeveer 1 op 20).

Ik dacht even dat mijn radio het niet deed. Gelukkig was ik geduldig genoeg (wonder) om op alle knopjes te drukken. Op een gegeven moment gingen er lichtjes branden. Na tig pogingen kreeg ik de radio op tuner en reed ik met een vrolijk muziekje weer naar huis vanaf het werk.

Ander gevalletje garantie. Ik kocht vorig jaar in juli een leren hoesje voor mijn mobiel. Deze is stuk. Gescheurd op meerdere plaatsen. Vind ik niet kunnen persoonlijk. Want ook al was het hoesje maar 22,95 euro, gezien mijn voorzichtigheid met mobiel en hoesje, had het niet gemoeten.
Dus heb ik de verkoper een mail gestuurd met de vraag wat ze voor me kunnen betekenen. Wordt vervolgd.

Dag vier van mijn arbeidstherapeutische werkweek (lees, twee uurtjes per dag) zit er op. Ik moet nog een beetje mijn balans vinden. Ik merk dat ik te lang blijf. Gisteren ruim 1,5 uur langer en vandaag ook zoiets. Ik kies daar zelf voor. Maar merk dat ik dat doe om nog wat bij te praten met collega's, in mijn 'eigen' tijd als het ware.

Morgen doe ik verstandig. Want ik wil als ik weer thuis ben ook nog wat energie voor mezelf overhouden. (Plus man, kind, poes (nou - k..kat eerder) en huis).
Volgende week zou ik elke dag vier uur gaan werken. Ik denk dat ik er verstandiger aan doe om daar drie uur per dag van te maken.
Dan een uur eerder beginnen en me aan mijn drie uur houden. 
Iemand nog ander advies?

Vanavond met dochter naar de film (Gooische Vrouwen 2). M. heeft een avonddienst, dus wij gaan lekker met zijn twee. Ik moet wel even zin maken nog. Met het druilerige, donkere weer trek ik liever nu mijn huissetje aan en kruip ik met een dekentje op de bank. Op N.etflix ook genoeg leuke films.

Update: Wat een leuke film. En wat een gezellige avond zo met ons twee. 
We zijn een 'luxe' patatje gaan eten. Kochten daarna bij de Appie ieder een reep chocola en een flesje water. In de pauze wilde dochter nog graag een bakje popcorn. Dat mocht van mij :) Toen ze na de film de bioscoopzaal uitliep voelde ik me zo trots. Onze lieve, mooie, grote dochter. 

Bij thuiskomst lag M. al op bed. Hij heeft wel zijn avonddienst uitgewerkt, maar was sinds gisteravond al niet lekker. Ik vermoed dat hij last heeft van de schimmels uit de kruipruimte. Hopelijk voelt hij zich morgen beter.

Ik ga nog even wat puinruimen in de woonkamer en dan ook op tijd slapen.
Nog even nagenieten van de gezellige avond.

Would you like to comment?

 1. Het is echt verstandig om zo rustig mogelijk te beginnen op je werk.
  3 uur volgende week is meer dan voldoende. Als je 4 zou doen en daarop
  terug moet komen voelt dan als falen en dat wil je niet.
  Je zou ook 3-2-3-2-3 kunnen doen, als er maar sprake is van opbouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb regelmatig het zelfde probleem. Wat bij mij goed werkt is een afspraak te plannen direct na het einde van mijn werktijd. Je kunt denken aan kapper, tandarts, schoonheidssalon, lunch of belafspraak met familie of vriend(in). Wees creatief (dat ben je wel haha). Wanneer je dingen via m.plaats verkoopt, zou je dit kunnen laten afhalen net na je geplande aankomsttijd thuis. Dan moet je wel weg van het werk, en kun je niet stiekum langer blijven.

  Met blijven hangen op het werk verlies je zelf inderdaad energie, maar het brengt niemand verder. Ook al is bijkletsen nog zo gezellig, je houdt je collega's ook van hun werk af. Je werkgever ziet denk ik ook graag dat je serieus met je herstel bezig bent. En op tijd naar huis gaan (waar je werk akkoord mee is gegaan, dus geen schuldgevoelens creƫren!) hoort daar bij! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zou vooral gebruik maken van de mogelijkheid om rustig weer te beginnen met werken, bij mijn werkgever heb je die mogelijkheid niet daar word je zo snel mogelijk weer aan het werk gezet of je er nu al aan toe bent of niet.

  BeantwoordenVerwijderen