maandag 5 januari 2015

De eerste 50.050 kilometer op de teller

Ik moest even wennen vanmorgen. M. ging om 06.40 uur uit bed. Mijn wekker stond pas om 7.51 uur (dan kan ik altijd nog 9 minuten snooooozzzen <- ik weet het, rare gewoonte). Ondertussen was ik half wakker. De poes wilde eten, M. vond het te vroeg, dus kwam ze haar frustratie erover bij mij 'botvieren'. 

Rond 8 uur kwam dochter nog heel even bij mij in bed liggen. Altijd gezellig zo'n 'lang end' om mee te knuffelen.

Om 8.45 uur zette ik in mijn pyjama de fiets voor dochter klaar. Toen bedacht ik dat ik wel op moest schieten.... Om 9.26 uur zat ik in de auto. Gelukkig had ik geen specifieke tijd aangegeven dat ik op mijn werk zou zijn. Toen ik de auto parkeerde, zag ik 50.015 km op de teller staan. Die heb ik niet allemaal zelf gereden hoor. Ik vond het wel jammer dat ik bij 50.000 niet even een foto heb gemaakt.

Op het werk 'regende het nieuwjaarswensen'. Met de 'bijbehorende' drie zoenen. Persoonlijk heb ik daar geen moeite mee. Met sommige collega's was het even 'lastig'. Links, rechts, links is 'mijn volgorde'. Als zij dan een andere volgorde hanteren, nou... je begrijpt wel wat ik bedoel.

Na het werk ging ik wat drinken bij een vriendin. Voor de lunch had ze bananenbrood muffins gemaakt. Onder het genot van een cappuccinootje gingen die er prima in. Dochter was om 14.40 uur vrij. Ik vroeg haar of ik haar op moest halen. Dat leek haar wel wat. Het was erg druk in de stad. 
Via een tussenstop bij mijn moeder om wat af te geven reden we door naar huis.

Voor Nederlands heeft onze dochter de opdracht gekregen een map voor haar 'portfolio' (lees teksten) te maken. Na wat gedronken te hebben gingen we gauw nog op pad. Naar de plaatselijke A.C.tion. Als goed voornemen heeft dochter om te gaan hardlopen dit jaar. Bij de B.ristol had ze N.ike's gezien. Helaas zaten die niet lekker. Voor een paar euro meer kocht ze een ander merk. (Lang leve haar kleedgeld).

Rond 17.30 uur waren we weer thuis. Toen vond ik het ook wel weer welletjes geweest. Gelukkig had ik zondag al een pastasaus gebrouwen. Nu hoefde ik alleen maar pasta te koken en wat rauwkost te snijden.

Morgen hopelijk een iets rustiger dag. De kachel brandt. M. zit ervoor te lezen. Dochter is haar map aan het beplakken met 'washi tape'. De poes ligt op een kleedje te slapen. Ik ga me omkleden in mijn huissetje (ik zag dat er al slijtageplekken in mijn joggingbroek zitten, zoveel heb ik die de afgelopen maanden gedragen).

Lekker huismussen. Heerlijk. Fijne avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten