Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
21 januari 2015

Dagje thuis

Maandag begon mijn derde week op 'arbeidstherapeutische basis' werken. Ik had bedacht dat ik het aantal uren wel op kon voeren naar 5 uren per dag. Vorige week ging immers prima. Lekker in mijn vel. Ook bij thuiskomst nog redelijk wat energie. 

De externe collega die me vervangen heeft nam maandag afscheid. Daardoor was het wel heel druk bij ons op kantoor/de gang. Met mijn jas al aan stond ik nog wat te kletsen. Oeps, zo waren er al 5,5 uren voorbij.
Bij thuiskomst poetste ik nog even 2 wc's, maakte de wasbakken schoon, ruimde het aanrecht volledig op en voelde ik me zowat 'manisch' in het willen doorgaan. Ik maakte een salade, kookte water voor de pasta en bedacht toen dat ik wel erg moe was.

Te laat... Vet over mijn eigen grenzen heengegaan. Met een grieperig gevoel op bed. Slecht geslapen. Niet uit bed te branden gistermorgen. Toch naar het werk met mijn duffe hoofd. Om na twee uurtjes naar huis gestuurd te worden door mijn leidinggevende. Heel goed van d'r. Maar ooooh zo moeilijk voor me. Huilend in de auto naar huis. Vannacht nog lekker een brakke nacht met verstopte neus, hoofdpijn en de raarste dromen.

Vanmorgen moest ik naar de chiropractor. Lijf was aardig uit balans. Teveel en te lang gezeten. Te weinig tijd voor rust en herstel genomen na het werken. Oh echt :) Tsjonge jonge.... Ik weet dat het geen zin heeft om boos te zijn op mezelf of op mijn lijf. 

Dus dronk ik net in het zonnetje een lekker bakje. Thuis. Want daar blijf ik vandaag een dagje. De wasmachine staat aan (ja, dat dan weer wel). Voor de rest laat ik mijn supervrouwcape nog even aan de kapstok.

Via Martine las ik over 'the meaning of life' Gisteren heb ik wat filmpjes bekeken en een meditatie geluisterd. Met een haakwerkje in de hand. (Volgende stap is om rustig op de bank te zitten met mijn ogen dicht alleen maar te luisteren). Want ik ben erg gevoelig voor geluid en wilde eerst weten wat de achtergrondgeluiden bij de meditatie zijn. 

Wie van jullie doet ook mee met het 'meaning of life' experiment?

Ga ik nu heeeeeel zen 800 meter garen welke ik gisteren ontving op een bol draaien. Er zit nog ongeveer 100 meter in de knoop. Het is trouwens ook prachtig zonnig weer om mijn deur in de slaapkamer te gaan schilderen. #geintje

Would you like to comment?

 1. Succes met de meaning of life zoeken (ik moet dan toch altijd aan monthy python denken, als ik "the meaning of life" hoor, sorry ;) ) Vervelend dat je over je grenzen bent gegaan, maarja, je weet nu dan in elk geval wél waar je grenzen liggen.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he bah, ik kan me zo goed je frustratie voorstellen dat je lichaam en je hoofd niet hetzelfde kunnen/willen. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je meedoet. Ik vind zelf de stem van Gupta erg prettig en ook alle bijgeluiden zijn prima te doen vind ik. Hij heeft jaren gewerkt met overgevoelige ME-patienten dus daar is hij wel alert op denk ik.
  Ik hoop dat je er baat bij hebt.
  Jammer dat je zo over je grenzen ging. Herkenbaar. Probeer er geen oordeel over te hebben, het was zoals het was en bovendien is het al weer voorbij zou Gupta zeggen ;-)
  daantje: ik denk ook aan monthy python hoor bij the meaning of live ;-)

  BeantwoordenVerwijderen