donderdag 29 januari 2015

Bijna weer full-time aan het werk

Nou, de werkweek zit er bijna op. Nog 1 dag. Deze week werkte ik gemiddeld 7 uren per dag. Dat was wel even wennen. Gisteren moest ik na het eten 'echt' even mijn ogen dicht doen op de bank. Voelde niet fijn, maar was wel noodzakelijk. 

Volgende week laat ik me beter melden. Dan kies ik toch voor de optie van 4 x 9 uren werken. Met een vrije dag op de vrijdag. M. is namelijk ook 1x per twee weken vrij op vrijdag. Goed voor de romantiek :)
Ik heb naar aanleiding van de reacties de woensdag nog overwogen. Maar dan ben ik lekker een dagje vrij en dan heb ik nog 2 dagen voor de boeg. Ik wil mezelf vast laten wennen aan een dagje pre-pensioen. Haha. 

Het voordeel wat ik dacht te hebben van iets eerder thuis zijn, heb ik niet zo als voordeel ervaren. Organisatorisch moet ik nog wel een en ander regelen. Een weekmenu is geen luxe denk ik. En dochter zal naast haar huiswerk ook het een en ander 'moeten' doen. Tafel dekken doet ze nu ook altijd al. Uiteraard kan ze ook bijvoorbeeld al water koken voor de pasta of meer van dat soort dingen.

De reactie om iemand in de huishouding te nemen voor de extra 50 euro in de maand vond ik leuk bedacht. Maar zolang het huis nog niet klaar is, vind ik het niet prettig dat er iemand hier komt te poetsen. Gelukkig is M. een superhuisman. Wassen, strijken, stofzuigen, afwassen, wc's en wasbak poetsen, hij vindt alles prima en doet het moeiteloos. 

Opleiding gaat zoals het er nu uitziet verder in maart. Ik doe nogmaals de eerste module. Geeft me iets meer rust in mijn hoofd. Vorig jaar was ik meer met mijn hoofd bij het klussen dan bij de opleiding. 

Volgende week hebben we het huis al weer een jaar. Het jaar is echt omgevlogen. Ik ga er vanuit dat dit jaar een positieve wending krijgt in alle opzichten.

Oh bij thuiskomst vandaag had dochter als verrassing een cake gebakken. Zo leuk, een groot kind. Ze vroeg nog of ik haar videokanaal nog een keer wilde promoten. Dit keer een bakvideo Voor de liefhebbers. Samen met haar vriendin maakte ze stroopwafelcupcakes. Ze waren heerlijk. Suikertechnisch doe ik het niet zo goed. Gelukkig heb ik gisteren een erg leuk huispak bij de H.ema gekocht. Die trek ik zo maar aan. Aangezien het regent en ik de deur niet meer uithoef.

4 opmerkingen:

 1. Omdat je toch aan het promoten was, kon ik het niet laten om even te kijken. Wat heb jij een leuke dochter zeg.
  En een extra lang weekend is heerlijk. Ik ben een jaar geleden van woensdag naar vrijdag gegaan. Vond het een stuk rustiger en relaxter dan op woensdag vrij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je dat schrijft over onze dochter :) Zal het haar doorgeven. Hopelijk reageert ze niet op haar pubermanier 'Ik weet wel dat ik leuk ben' ofzo haha.

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat je het werken langzaam aan weer goed gaat. Leuk dat je dochter zelfstandig bakt. Kan mijn zoon een voorbeeld aan nemen. (hij bakt wel maar ik moet hem wel helpen)
  Is het een velours huispak? zo ja dan heb ik dezelfde gekocht en hij zit heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bakken doet ze graag. Nu nog leren koken haha. Ja, een velours huispak. Ik heb de lichtgrijze. Welke kleur heb jij? Mijn koordje is er al wel uit.

   Verwijderen