Doorgaan naar hoofdcontent

Vrolijke kerst, de tv serie

Gisteren keken we op Sinterklaas avond de film ' Wreck it Ralph'. M. en dochter hadden de film al in de bioscoop gezien, maar wilden 'em graag nog een keer kijken. Leuke film. Uiteraard erg hoog Disneygehalte met goed en slecht.

Vandaag gingen we eindelijk maar toch naar het nieuwe huis van mijn zusje en zwager. De verkoop van hun oude huis ging in sneltreinvaart. In slechts drie weken tijd was het huis verkocht. Ook de aankoop van het nieuwe huis ging goed en snel. Helaas wonen we niet erg dicht bij elkaar in de buurt. 

Het nieuwe huis is een jaren 70 huis. Erg groot, vrijstaand, lekker helemaal met tuin rondom. Heerlijk. Ik ben blij voor ze. 

Dochter wilde wel blijven slapen. Dat doen we wel een andere keer.
In de trein las ik in de Linda over een nieuwe tv serie. Vrolijke kerst. Van de VPRO. Over een rijk gezin met geldproblemen. Volgens mij is het een kinderserie. Wij keken via uitzending gemist. Wel een aanrader.
Wie van jullie heeft het ook gezien?

Nou, de poes was minder blij met onze afwezigheid. Ze deed niet erg vriendelijk (zacht uitgedrukt). En bij onze thuiskomst besloot ze dat ze dan nu wel kon poepen. Tsjonge jonge, had ze de hele dag al de tijd voor gehad :)
Schijtlijster. Ik kan niet wachten tot ze lekker naar buiten mag en we geen kattenbak meer in huis hoeven.

Reacties

  1. Wij hebben ook gekeken naar de serie. Vond het best een pittig begin met veel shit en ruzie. Of dit nu een familieserie is? Met kids van 5-7-9 was ik daardoor teleurgesteld...... Als de toon zo blijft word het gewoon weer kerst met Linus wat we kijken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wreck it Ralph hebben wij laatst ook gezien. Ik was aangenaam verrast, want ik vond de filmposter niet zo aanlokkelijk. Zeker de moeite waard om een tweede keer te kijken.
    Van de serie Vrolijke Kerst heb ik voorstukjes gezien. Leek mij ook leuk, dat wordt voor ons dus ook uitzending gemist :-)
    Gisterenavond ik over de Zweedseserie Kerst met Linus. Vanaf 1 dec. zend Ned.3 elke dag tot Kerst een aflevering van de serie uit. Het is volgens mij niet op Uitzending gemist te zien, daarom heb ik maar de dvd besteld :-)

    Dankbare dieren hè, katten :-|

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een kat gehad die alleen in aanwezigheid van mensen wilde poepen. Tja, het zijn rare dieren. Maar omdat ik voor mijn werk regelmatig van huis was, had ze regelmatig verstoppingen en dat resulteerde in overgeven.
    De katten die ik nu heb kunnen vrij naar buiten in een afgeschermde tuin zodat ze geen overlast bij buren veroorzaken of met verkeer in aanmerking komen. Geen goede combi.
    Maar er staat altijd een kattenbak voor ze, ik heb daar geen overlast van( behalve het verversen en verschonen)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. onze eerste kat was een huiskat en wilde alleen beperkt naar buiten, daarna kwamen er een kat bij en aangezien het de katten van mijn dochter zijn bepaalde zij dat dat een buiten kat moest worden, nou hij ging wel naar buiten maar kwam binnen om zijn behoefte op de kattenbak te doen. toen hij vorig jaar doodgereden werd door een auto en er weer een nieuwe kitten kwam besloot mijn dochter dat dit ook weer een binnen kat werd, want dat doodrijden wou ze nooit meer meemaken. zoveel werk is een kattenbak nu ook weer niet en naar buiten gaat de kat alleen aangelijnd , als je daar jong mee begint vinden ze dat totaal geen probleem. een stuk veiliger en niemand buiten jijzelf heeft last dan last van je kat

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jaaa...enige serie! En sommige dingen lekker over the top (die knotjes van de dames!) maar ook hoe het soms is in Bloemendaal, Aerdenhout en Gooise Kringen. Naar buiten toe de schijn ophouden, maar in feite helemaal blut zijn en niet zo snel terug kunnen (of willen) naar een paar niveautjes minder. Veel minder. Heul veel minder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z