zondag 21 december 2014

Vreterij en kerstmarkten

Nog een paar dagen tot aan kerst. Qua verlichting en sfeer vind ik het wel gezellig. Voor de rest heb ik er weinig mee. Ik ben niet kerkelijk opgevoed. Vanmiddag was ik met mijn ouders en dochter mee naar een kerstmarkt in Bourtange. De rest van Noord Nederland had ook bedacht om daar heen te gaan. Wat een drukte zeg, niet normaal.

Ik was nog niet eerder in Bourtange. Wel een leuk stadje zeg. We gaan zeker nog een keer. Maar dan als er geen evenement is. Nu konden we 'op de koppen lopen'. En op kinderkopjes. Ja, de stenen dan hoor, haha.

Ik sprak een standhouder van de markt. Handel was slecht. Veel kijkers, heel weinig kopers. Bij veel stands ook hetzelfde aanbod. Houten kerstbomen. Kerstkransen, kerststukjes, taarten en cupcakes van vogelvoer, gebreide mutsen enzovoorts.

Wat wel goed liep was de 'vreterij'. Wafels, poffertjes, oliebollen, broodjes en broodjes beenham. Rijen dik voor de kraampjes. 

Ook wij waren alleen maar goed voor de plaatselijke horeca. Koffie, cappuccino, twee warme chocomelk met slagroom en 4 gebakjes. 24,85 euro. Ka-ching, kassa. Ik had gezegd dat ik trakteerde.... Gelukkig kan ik het makkelijk van mijn zakgeld betalen :) Maar dat zijn toch geen leuke prijzen meer.
Entree voor de markt had ik ook betaald voor ons viertjes (M. bleef thuis, klussen, hee iemand moet het doen). Dus 34,85 euro voor een paar uurtjes vertier buiten.

Ach, het was wel gezellig, zeker zo even samen met mijn ouders. Dochter is ondertussen een vlog (videoblog voor de niet-kenners) aan het maken. Ze vlogt al ruim een jaar op haar eigen you-tube kanaal. Heel stoer vind ik dat. Aangezien ik volgend jaar toch volledig uit de anonimiteit ga, kan ik hier misschien wel een linkje plaatsen. Ik denk dat ik dochter erg blij maak met heel veel nieuwe kijkers.... 

Gisteren is mijn vader hier geweest voor het klussen. Ik heb twee muren geschilderd in onze slaapkamer. Hij heeft de verwarming opgehangen. Samen met M. heeft hij een gedeelte van de trapopgang voorzien van gipsplaten. Zo wordt het hier leuker en leuker in huis.

Voor de nodige romantiek op de zondagavond, gaan we nu nog even een gordijnrail ophangen op de slaapkamer. Ik kocht een tijdje geleden gordijnen bij de kringloop. Die passen perfect bij ons behang. Ik denk dat ik die ga vermaken. Dan zijn we voor 3,50 euro klaar met gordijnen. (Mijn uren niet meegerekend :))

Fijne zondagavond. Altijd weer fijn dat je tot hier gekomen bent met lezen. 

8 opmerkingen:

 1. Wat een prijzen op zo'n kerstmarkt....
  Wij zijn ook net verhuisd en er komt best veel werk achter weg en dan hoefden we eigenlijk heel weinig te doen. We zijn er zo ingetrokken, alleen wat schoonmaken en zelfs dat stelde niet veel voor.
  Laatst een gordijn voor de voordeur laten maken, oeps dat was duuuuur. Gelukkig had ik geen kosten van een gordijn op onze slaapkamer. Een gordijn uit ons vorige huis past precies. Zelfs precies de hoeveelheid haken. Leuk.
  Deze weken gaat manlief aan de gang met kleine klusjes zoals lampen ophangen, planken ophangen, koelkast verplaatsen, gordijn bij de voordeur ophangen. Voor dat laatste moet een boor bij de bouwmarkt gehuurd worden.
  Vanmiddag eerst maar eens boodschappen voor een week halen. Dit keer bij uitzondering met de auto. Normaal haal ik niet voor een week tegelijk en normaal doe ik de boodschappen op de fiets.
  En we gaan eens kijken hoe we de energiekosten van dit huis wat omlaag kunnen krijgen. Tot nu toe zijn we daar nog niet zo goed in. De thermostaat staat niet hoog, maar de douche vreet water en gas. Daar zou een thermostaatkraan op kunnen maar we vinden die harde douchestraal zo heerlijk. Verder hadden we al isolatiematiaal voor verwarmingsbuizen gehaald en dat vinden we achteraf toch echt niet mooi. De rolluiken aan de voorkant komen er waarschijnlijk wel, al zal dat pas in het voorjaar worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een heerlijkheid om zo in een huis te trekken Yelena. Wij hebben wel een thermostaatkraan. Zat al in de badkamer. We hebben er een speciale douchekop opgezet (10 euro van de L.idl) die heeft ook een harde (massage)straal.

   Verwijderen
 2. Toch jammer dat zo'n kerstmarkt zo veel minder leuk is dan het zou kunnen zijn, he? Veel van hetzelfde, dat is inderdaad ook mijn ervaring....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zeker jammer. Mocht ik ooit op een (kerst)markt gaan staan, dan ga ik ook (vr)eterij verkopen haha.

   Verwijderen
 3. Lekker bezig! En dat soort kerstmarkten zijn op zich idd gezellig, maar ik kan nou zelf ook niet zeggen dat ik echt speciaal warm loop voor het aanbod én idd, dan ga je toch vaak voor eten en drinken, wat weer behoorlijk in de papieren kan lopen. Maar ach, de sfeer maakt ook wel weer het een en ander goed. Als het tenminste niet té druk is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het stadje was super, qua sfeer dan. Jammer van de hoeveelheid mensen :)

   Verwijderen
 4. Ja, bij kerstmarkten heb ik ook altijd zo'n dubbel gevoel: wel gezellig, maar inderdaad heel veel van 't zelfde. De inkom die je moest betalen is ook wel prijzig, vind ik. Hier in de buurt is er ook een kerstmarkt met (gelukkig) gratis inkom. We gaan er elk jaar wel eens naartoe, vooral voor de kids en ons hondje. Die vinden het heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, gratis entree (wat een leuk woord, inkom :)) is natuurlijk veel aantrekkelijker.

   Verwijderen