Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
10 december 2014

Vervroegd vakantiegeld

Vorige week heeft M. vast een gedeelte van zijn vakantiegeld uit laten betalen. Nu werkt hij via een uitzendbureau, dus dat gaat heel makkelijk. Gewoon aanvragen en een week later wordt het bijgeboekt.

Nu meen ik onlangs op een blog gelezen te hebben dat iemand zijn/haar (ik weet niet meer bij wie ik het las) vakantiegeld al eerder aanvroeg.
Heeft iemand daar ervaring mee?

Voor mezelf is het niet echt noodzakelijk. Ik heb nog wel geduld tot mei volgend jaar. Maar ik kan me voorstellen dat het soms handig of wenselijk is.

Om 11.15 uur vanmorgen heb ik weer een afspraak bij de chiropractor. Zal vragen of het goed zit met mijn voet. Bij sloffen dragen in huis, heb ik het idee dat een botje weer los schiet. Voelt nog niet heel prettig. 

Voor die tijd ga ik me nog even nuttig maken in huis. Ondanks mijn voornemen om elke dag de tafel leeg te maken *kucht* is dat niet het geval. Stofzuigen is ook geen overbodige luxe.

Vanmiddag weer aan het schuiven (lees overboeken/vullen) met de geldpotjes.
Ik was vorige week iets te royaal met bedragen op de spaarrekeningen zetten. Het vakantiegeld is niet in de 'juiste pot' terecht gekomen. Dus dat wil ik rechtzetten. 

Would you like to comment?

 1. Bij mijn werk kon ook vooraf vakantiegeld worden aangevraagd. Werd ook regelmatig uitbetaald.
  Het mag, maar het belast de afdeling HR, voorheen personeelszaken. Ook deze afdelingen zijn gestroomlijnd en geoptimaliseerd en werken volgens procedures en hebben nu minder personeel nodig. Het is een ongezellig werkend leven, alles volgens procedures en geen uitzonderingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me wel heel fijn in elk geval!!! Maarja, aan de andere kant is het ook leuk om collectief in mei / juni op het vakantiegeld te wachten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik liet bij het uitzendbureau altijd direct het vakantiegeld uitbetalen, elke week opnieuw. Ze waren er niet echt blij mee, maar ik trok me daar weinig van aan, het is tenslotte mijn geld, en ik werkte via een drietal uitzendbureaus. Zíj hoeven niet voor mij te sparen, dat kan ik prima zelf, en ze verdienden sowieso al genoeg aan me.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen