zondag 14 december 2014

Klus je rijk

Vandaag moest het er dan van komen. Het stukje muur wat met stucen niet goed was gegaan, zou ik 'herstellen'. Nou... respect voor wat mijn vader heeft gedaan op de rest van de muur. Wat een hutwerk zeg. Maar het is gelukt. In een slakkentempo. Ondertussen was M. de verf van het kozijn en de deur aan het afkrabben. Toppunt van romantiek zeg maar, op de zondagmiddag :)

Ik bedacht of het nou slim is om het allemaal zelf te doen? We hebben van de timmervrouw nog geen offerte (zal haar morgen eens mailen, we zijn bijna twee weken verder namelijk). En we weten nog niet zeker of we de klusuren vergoed krijgen.

Het uurloon van de timmervrouw is om en nabij de 38 euro. Exclusief BTW. Dat omgerekend hebben we vandaag toch weer ruim 380 euro bespaard :) Klus je rijk. Al zal zij het vast een stuk sneller hebben gedaan. Maargoed. De slaapkamer hebben we niet in de offerte mee laten nemen qua afwerking. 
De kozijnen ga ik zelf verder afwerken. Naadjes kitten. Eén keer in de grondverf (ik had alles al gegrond voordat het in elkaar gezet is) en nog twee keer aflakken. De muur schilderen. Buizen van de verwarming afkrabben. Balken bijwerken. Nog een stuk behangen. Zucht, best wel veel werk. Mijn vader gaat de verwarming weer terugplaatsen en de plinten bevestigen. Ondertussen moet dan ook de deur nog ergens weer in de grondverf en afgelakt. Gelukkig heb ik vakantie en voel ik me weer een stuk beter.

Vloerbedekking laten we leggen, dus dat scheelt een hoop werk. We hebben nog een passende rails voor de gordijnen. De oude verduisteringsgordijnen hebben we ooit bij de H.ema laten maken. Ik denk dat we daar ook maar gaan kijken voor de nieuwe versie. Ach vervelen is er niet bij deze winter denk ik.

Onze dochter was vandaag weer vrijwel 'de oude'. Nog een paar laatste snottebellen. Mijn moeder kwam haar vanmiddag ophalen voor een wandeling. Met oma wil ze altijd wel wandelen. Mijn moeder vroeg of we bij haar wilden eten. Maar klustechnisch vonden we dat niet handig.

Dochter eet daar wel. Dus eten wij broodjes falafel :) Lust dochter namelijk niet.
Oh, ik moet er even aan denken dat ik nog aardappels en bloemkool buiten onder het afdekje heb staan. Zal ik morgen wat voor verzinnen om te verwerken. Ik denk een bloemkoolsoepje. En van de aardappels een salade, of voor door de stamppot. (Hergebruik plus).

Mijn moeder had nog een leuke verrassing voor me. Ze heeft gisteren op een kerstmarkt gestaan. Daar verkocht ze een door mij gehaakte omslagdoek. (Die kriebelde me teveel). Dus kreeg ik zos traks 17,50 euro van haar. Altijd leuk. 

M. is nog bezig een nieuwe deurklink te bevestigen aan de slaapkamerdeur. Ik zal hem nog even 'geestelijk' bijstaan, want het is nog niet zo'n succes begreep ik net. Dan alle klusspul de slaapkamer uit en is het tijd voor een vrije zondagavond. Lekker vooruitzicht. Fijne avond allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten