woensdag 24 december 2014

Kerstavond met dikke kado's

Voor degenen die nog nieuwsgierig zijn naar de klustegenvaller....

Van de timmervrouw ontvingen we een hele ingewikkelde mail over de gewenste verhoging van ons dak in de keuken. Ik las het door en snapte er werkelijk niets van. Ik mailde het door naar M. en naar mijn vader. Ook zij snapten er niets van (gelukkig maar, lag het niet aan mij).

Dus ik belde met de timmervrouw. En vroeg haar of ze het mij in 'Jip en Janneke klustaal' uit kon leggen. In het kort komt het er op neer dat we heeeeeel veel geld en tijd kwijt zijn om het dak te vernieuwen/verhogen. Terwijl er aan ruimte qua plafond maar 20 cm bijkomt. Wanneer we in de toekomst zouden kiezen voor een opbouw (extra kamer zeg maar) op het platte dak dan is de constructie nu niet handig. Hmmmm. Dat vonden we allebei wel erg jammer. 

Het plafond in de keuken is nu erg laag. Het dak is niet erg stevig, dus ons zeer gewilde plat dak voor een dakterras niet begaanbaar. Plus, er is een afstap vanuit de deur (die hebben we wel vast laten plaatsen) naar het platte dak nu van wel 40 cm.

Dus.... Een kip is geen mus... We gaan nu voor de versie van het bestaande plafond isoleren. Muren strak (laten) maken. Dan kunnen we onze keuken opfluffen. Over een jaar of wat maar kijken wat we wilen met een opbouw.

Eerst maar genieten van onze dikke kerstkado's. We 'kregen' Monopoly Miljonair (vast oefenen haha) en een Macbook Air.... Wow. Daarnaast nog andere leuke en creative kado's. Dank u kerstman. Heel erg bedankt. Omdat we nog maar kort geleden alleen maar konden dromen om dit soort dingen 'zo' maar te kunnen kopen.

Voor nu. Kerstmuziek aan. Iets te drinken en knabbelen erbij. Lekker ons nieuwe bordspel spelen.

Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen. Hopelijk breng je ze door zoals je zelf wilt. 

1 opmerking: