vrijdag 26 december 2014

Herberekening plus

Na een gezellige eerste kerstdag, welke we doorbrachten bij mijn ouders met spelletjes en lekker eten, zijn M. en ik met zijn tweetjes thuis.
Dochter is vanmorgen opgehaald door de schoonouders van mijn zusje.
Ze wilde graag logeren bij haar neefje en nichtje, op deze manier was de reis makkelijk te regelen.

We zitten nog heerlijk in onze huissetjes. M. heeft zojuist het jaaroverzicht met inkomsten en uitgaven aangepast in excel. Aan de hand daarvan heb ik de pagina's boven aan mijn blog ook aangepast met bedragen en percentages.

Fijn om daarin overzicht te hebben. Soort van 'geestelijke rust'. Ik had een 'wild' aflosplan bedacht voor de hypotheek. Leek me heerlijk om 20% van de totale som af te lossen dit jaar. Maar, na overleg met M. kiezen we voor iets meer geld op de spaarrekeningen. Onderhoud van het huis hebben we ook meegenomen in de berekening. Vakantie wordt volgend jaar ook een grote uitgave, vanwege familiebezoek overver. Dan is er nog de gewenste aanschaf van een auto. (Morgen gaan we een proefrit maken :)). Ach, we kunnen onze lol op.

Als ik het goed begrepen heb krijg ik volgens mijn CAO een loonsverhoging van 3%. Dat bedrag heb ik nog niet meegenomen in de berekening. Hypotheekrente aftrek ook nog niet. Alle extra's die volgend jaar binnenkomen gaan we gebruiken voor extra aflossing. Naast de 250 euro per maand die we nu bedacht hebben.

Ik ben in ieder geval blij. Een nieuwe map voor 2015 ligt klaar. M. is al druk met het vullen. Ik ga zo even op zoek naar een alfabetje voor in de map. (In ons oude huis wist ik die zo te liggen, nu moet ik even nadenken).
We gaan lekker 'aankeutelen' deze dagen. Beetje klussen, veel opruimen, lekker ontspannen en genieten van de vrije tijd samen. Heerlijk vooruitzicht.

2 opmerkingen: