zaterdag 13 december 2014

Geld uit de portemonnee vlieg dagen

Gisteravond brachten M. en ik een bezoekje aan de plaatselijke vloeren- en gordijnenwinkel. We hebben besloten om voor vloerbedekking in de kamer te gaan. In het halletje beneden komt schoonloopmat op maat en boven op de overloop komt pvc laminaat. Het is fijn dat het allemaal in gedeeltes geplaatst gaat worden. Want man-o-meter wat hebben wij een 'dure smaak'.

Ter vergelijking keken we nog wel even bij de K.wantum. Maar de kwaliteit van de vloerbedekking daar vind ik echt bedroevend (Sorry voor de mensen die daar wel de vloerbedekking vandaan hebben. Ik wil niemand beledigen :) We hebben wel het behang van daar. En een krakkemikkige laminaatvloer die op zolder ligt).

Onder het motto wie het breed heeft, laat het breed hangen dan nu maar investeren in kwalitatieve zaken. 

Vanmorgen liet M. de pinpas ook aardig 'vlammen'. Wat ontbijtshakes, een goede vitamine C voor dochter (bij wie het snot 'lekker vrij' komt). Een nieuw zaagblad voor de cirkelzaag. Gelukkig kan het allemaal. Wel fijn hoor. Wat een verschil met een paar jaren geleden. 

Voor 2015 heb ik zakelijk gezien ook weer plannen. Ik ben al voorzichtig gestart en het loopt al heel voorspoedig. Spannend en leuk. Ik merk dat het me veel energie oplevert om weer met nieuwe zaken bezig te zijn. 
Officiële introductie in Nederland, van het bedrijf wat de producten levert, zal pas in oktober 2015 zijn. Dus wachten we (mijn ouders, M. en een vriendin zijn ook betrokken) wekelijks met smart op onze zendingen.

Vandaag heb ik weinig gedaan op klusgebied. Ik was het wel van plan. Zit zelfs in mijn kluskleding te bloggen nu. Maar ik kon me er niet toe zetten. Ik heb bedacht dat het gewoon goed is. Gisteren heeft toch wel de nodige energie gevraagd.

Ik ben wel aan het kokkerellen geweest. Niet dat ik nou in de categorie keukenprinses val. Juist verre daarvan. Maar er lag nog gehakt te roepen in de koelkast. Dus heb ik gehaktballetjes gedraaid. Van een restje een pastasaus gebrouwen. De aardappels die bijna wegliepen allemaal geschild. Bloemkool gesneden. Twee pannen staan nu te dekbedkoken. Ik vond in de schuur nog een oud dekbed. En dat is niet vanwege knieperigheid met gas. Ik ben nou eenmaal niet zo'n ster met de 'Hollandsche pot' en dan willen de aardappels nog wel eens droogkoken. De bloemkool wordt me vaak snel te gaar (en papperig, jak). Plus nu kan het staan garen terwijl ik wat anders doe. Multifunctioneel.

Met dochter heb ik gisteren wat kerstkaarten gefröbeld. Samen met mijn moeder had ze de afgelopen twee weken ook al heel wat kaarten geknutseld. Volgens mij hebben we er nu wel genoeg voor de familie en vrienden die we kaarten sturen. Wie van jullie stuurt nog kaarten met kerst? En maak je ze dan zelf? Ik vind het wel leuk om te doen. Vanavond maar aan de schrijf.

2 opmerkingen:

  1. Hallo rijk wijf , ben benieuwd naar jullie tv optreden.
    Ik fröbel al vanaf mijn zeventiende kerstkaarten , soms een kaart waar ik een persoonlijke toets aangeef , dit keer echt in de fröbel modus , zelf gevouwen engeltjes met mooie kraal als hoofd. Wil ze dit weekend afhebben.
    Vandaag komt er niets uit mijn handen , kan je wel eens hebben , wie weet vanavond nog een kaartenboost.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee, zelf gevouwen engeltjes Astrid. Ik ben heel benieuwd. Is het gelukt om ze allemaal af te hebben dit weekend? Wij hebben vanmiddag de eerste twee kaarten verstuurd. Morgen weer verder.

    BeantwoordenVerwijderen