zaterdag 22 november 2014

Prachtige dag voor een begrafenis

Na wat lichte ochtendstrubbelingen zaten we om 10.10 uur in de auto. Gauw een stop bij de kringloop. Een nette lange winterjas was vandaag met 20% korting. Uiteraard ook het leren jasje waar ik laatst over schreef gekocht :)

Ook nog een stop bij de natuurvoedingszaak. Voor een kaneelbrood, gesneden, twee reepjes en voor onderweg een Vivani chocolade reep met cappuccinosmaak. (Die is zoooooo lekker, nee helaas geen aandelen).

Toen door naar mijn ouders. Kind, keyboard (had ze geleend van opa), kat + spul eruit, snel plassen en op weg. Met een lange rit voor de boeg en wat wegwerkzaamheden wilde we het zekere voor het onzekere nemen.

Naarmate we verder kwamen, werd het weer steeds beter, vergeleken met de druilerige regen bij het opstaan. Blij dat ik toch mijn zonnebril had meegenomen.

Ik had me warm gekleed voor de kerk. Een hemd, t-shirt, vestje en jasje. Uiteraard ook een broek, sokken en schoenen. Voor nog enige 'coleur locale' had ik een semi fleurige shawl om. Nou... het was warm in de, trouwens, prachtige kerk. Erg warm. 
En een heeeeeeeeele lange uitvaartdienst. Onder het motto houten kont punt nl.
De toespraken waren mooi. De zingende en orgelspelende dame kon er ook wat van. 

We reden mee in 'stoet' naar de begraafplaats. Ik was nog nooit meegeweest naar een open graf. De kist werd door twee broers en nog vier anderen in het graf geplaatst. Erg bijzonder. Het zonnetje scheen nog, echt een prachtige dag voor een begrafenis.

Daarna gingen we naar een chique hotel. Waar de mogelijkheid was tot condoleren. Voor alle kinderen was een aparte ruimte gereserveerd. Waar ze konden 'chillen' en 'gamen'.

Voor M. was het weerzien met zijn jaarclub genoten een soort van reünie.
Ook al was de aanleiding natuurlijk een hele vervelende. Toch was het 'gezellig'. 

Via de McD, voor een McKroket met wat friet reden we weer terug naar huis. Om nu met een geroosterd kaneelbroodje, een kop thee, een dekentje op de bank en "House of Cards" op N.etflix bij te komen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten