Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
03 november 2014

Na 25 jaar weer naar Turijn

Gisteren kreeg ik een mailtje van de K.L.M. Nu krijg ik die wel vaker. Altijd met leuke aanbiedingen. Die niet zo leuk zijn op de dagen dat wij kunnen zeg maar. Nu waren de vluchten binnen Europa voordelig(er). Ook Turijn stond er bij als reisbestemming. Laat ik daar in 1989 gewerkt hebben als au-pair....

Dat was toch een superleuke tijd. Ik had in Spanje een Italiaan ontmoet. Stapelverliefd. Mijn nichtje had in die tijd gewerkt als au pair in Spanje. Zodoende dacht ik, dat ik dat wel kon doen in Italië. Ik werkte destijds bij parfumerie Douglas (vaste aanstelling, op mijn 19e al), nam ontslag en vertrok.

Ik kreeg de zorg voor Pietro, een jongetje van 3 jaar. Ik sprak amper een woord Italiaans (de cursus Italiaans voor beginners van de L.OI was ik nog niet aan begonnen :)). In Turijn ging ik naar school. Twee ochtenden in de week. Ik kreeg een duitse vriendin, met wie ik het uitgaansleven ontdekte. Het vriendje woonde wel erg ver weg (ik was geografisch niet zo'n ster, Milaan - Turijn bleek nog een aardige rit te zijn) dus die zag ik alleen in het weekend.

Uiteindelijk ging de verkering uit. Ik kreeg een nieuw vriendje. Wel uit Turijn. Het gezin waar ik voor werkte ging op een gegeven moment naar Rome verhuizen. Toen ben ik terug gegaan naar Nederland. Na een poosje kwam mijn Italiaanse vriendje naar Nederland. We woonden samen, bij mijn ouders. Hij werkte bij mijn vader in het bedrijf. Het leek allemaal super.

Maar helaas. Mijn moeder was geen fan van mijn vriendje. Ik kan me herinneren dat mijn vader een keer bij mijn werk stond. Mijn moeder had gezegd of het vriendje eruit, of zij zou gaan.... Best wel heftig als ik er nu zo over na denk.

Uiteindelijk ging het vriendje dus terug. Ik zie hem nog wegrijden in de rode Fiat. (Heel bijzonder model, kan zo niet op de naam komen... Een cabrio, het harde dak kon eraf en dat paste dan in de kofferbak).

Sindsdien ben ik niet meer in Turijn geweest. Wel nog eens in Italië. Bij terugkomst in Nederland deed ik trouwens examen bij de L.OI. Geslaagd met twee keer een 10 en een 9 op mijn cijferlijst.

In april volgend jaar gaan we naar Turijn. Met ons drietjes. Dat vind ik wel heel spannend. Ik kocht direct een Moleskine * City Notebook. En ik vraag me af of het handig is om mijn 'oude vlam' op te sporen en te contacteren. Op het adres van mijn ouders kwam laatst post voor hem, over zijn pensioen in Nederland.
Dus ik heb wel een goede reden.

Wie o wie is er in Turijn geweest en heeft adviezen? Leuke en voordelige hotels? We gaan van dinsdag tot en met zondag. Dus een appartementje kan ook handig zijn. M. heeft zijn Italiaanse studieboeken al tevoorschijn gehaald trouwens.

Would you like to comment?

  1. Wat leuk zeg! Ik ben nog nooit in Turijn geweest, dus kan je geen adviezen geven, maar zelf weet ik meestal wel leuke adresjes te scoren via Booking.com. En als je dat vaker gebruikt, krijg je ook steeds meer korting.

    BeantwoordenVerwijderen