zaterdag 15 november 2014

Kind en poes de deur uit

Na wederom een brakke nacht (als in lang wakker liggen, op verschillende tijdstippen gedurende de nacht) kwam ik rond 10.45 uur mijn bed uit. Beetje jammer van de ochtend, maar het zij zo. Dochter lag op haar bed met een iPad filmpjes te kijken. Poes viel mijn enkels aan toen ik op het toilet in de badkamer zat, zo verveeld was ze. En M. die stond buiten hout te zagen. 

Ik brouwde direct maar twee koffietjes, dochter een kop thee, even gezellig met zijn drie aan tafel. Alle donkere was in de machine. Wat aanrommelen in huis. Het was maar zo 12.00 uur. Dochter zat met poes in de huiskamer. Toen ik binnenkwam zag ik tot mijn schrik dat de kat de oplader van de iPad aan het 'verkauwen' was. In bijzijn van dochter, die ZO opging in haar beeldscherm dat ze het niet gezien had. Dat kwam mijn humeur nou niet ten goede. Donderdag huilde dochter namelijk tranen met tuiten omdat poes Semmie haar koptelefoon had doorgekauwd. Vandaar dat ik haar gevraagd had om nu even op te letten, of de poes uit de kamer te doen.... 

Rond 12.30 uur kwam mijn moeder om onze dochter op te halen. Ze wilde namelijk al heel lang weer een weekendje bij 'opa en oma' logeren. Voor de gein had ik al gezegd dat de poes dan ook maar mee moest. Mijn moeder leek dat wel wat, dus zo waren we vanmiddag zomaar kind en poesloos.

Wel stil in huis.... Al hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om het deurkozijn van de woonkamer voor de tweede keer in de grondverf te zetten. M. schilderde nog even de lastige plint onder de verwarming. Als bonus zaagde hij een hoeklatje op maat en zette ik die ook nog even in de verf. Om met mijn vaders woorden te spreken: 'Zag je daar nou zo tegen op?' 

Ik ben benieuwd hoe ik me morgen voel. Spierpijntechnisch kan het toch al niet slechter. Dat scheelt. Ik hoop dat ik me morgen echt heel goed voel. Want dan kan ik nog een paar banen behangen in het halletje. Eén helft zou dan klaar zijn. Wat een heerlijkheid zou dat zijn. Nu eerst lekker douchen. Om 21.00 uur zitten we weer klaar voor Hollands Hoop. Wie van jullie kijkt het ook? 

1 opmerking:

  1. Vreemde serie, die soms wat lachwekkend is zoals het einde van de aflevering 2 weken geleden, toen ze op elkaar schoten en omvielen.
    Vanavond laatste deel ben benieuwd. We nemen het altijd op omdat we de eerste 2x in buitenland zaten.

    BeantwoordenVerwijderen