maandag 17 november 2014

Geïsoleerde keuken en een petroleumstelletje.

Raar zo'n kind- en poesloos weekend. Gisteravond bracht mijn moeder ze terug. Mijn vader belde ondertussen, hij had 'wat' foto's doorgestuurd. (27 stuks, voornamelijk van poes Semmie haha). Uiteraard hadden ze zich beiden 'voorbeeldig' gedragen. Nou, ik had binnen een half uur al een woordenwisseling met dochter. Tsjonge jonge. Gelukkig snel weer opgelost. (Pubertrut, haha, moeders in de overgang, dubbele pret).

Nou, het fijne was dat M. zich volledig uit kon leven op het keukenplafond. 
Ons plan om het dak te verhogen laten we voor dit jaar nog even gaan. 
Hoe verstandig van ons. Aan het open keuken gehalte (lees met name plafond) moesten we nog wel wat doen. We hadden nog 4 rollen glaswol staan. Dus ging M. aan de slag. Panlatten onder de balken geschroefd. Glaswol tussen de balken. Het lijkt hier wel een broodje shoarma in zilverfolie verpakking.

Ik was verbannen naar de kamer. Raar hoor, om niet te helpen. Ik breide een paar sloffen af. Riep af en toe iets bemoedigends en bemoeide me er verder niet mee. (Echt!). 

Toen hij klaar was heb ik nog wel gauw het binnenste gedeelte van de deurpost naar de kamer voor de 2e keer in de grondverf gezet. Wat al een andere kijk. 
Ik verheug me op binnenkort meer klussen (nouja, niet op het klussen zelf, wel op het eindresultaat).

In de keuken is het in ieder geval al een stuk warmer. Gisteren werd het met de Zibro kachel aan bijna te warm. Naast de tank van de kachel die we hebben bijgevuld, vulde ik ook mijn petroleumstel. Via het internet had ik al nieuwe lonten gekocht. Op het stelletje plaatste ik een ketel met water. Wat een pret toen het bijna kookte. M. snapt mijn blijdschap niet helemaal. Die vindt dat ik ook gewoon de waterkoker kan gebruiken. Maar ik vind het fijn dat ik onafhankelijk van gas en electra iets kan verwarmen en ook nog kan koken. 
Ach... iedere gek zijn gebrek :)

Ik heb om 13.00 uur een afspraak bij de bedrijfsarts. Morgen mijn 5e Body Stress Release behandeling. Ik merk dat ik zeker vooruitgang boek. Nu nog wat nachten gewoon goed slapen, dan zal ik erg blij zijn.

Fijne dag allemaal. 

1 opmerking:

  1. Jouw 'gebrek' snap ik wel; gewoon onafhankelijk willen zijn. En lekker knus. Ben heel benieuwd hoe de bedrijfsarts reageerde.

    BeantwoordenVerwijderen