donderdag 20 november 2014

Dagje uit voor 1210 euro

Sinds vandaag hebben we weer een auto bij huis. M. vertrok gisteren na zijn werk met de trein naar zijn ouders. Vanmorgen vroeg bracht hij ze weg en reed naar huis. Om 10.00 uur zaten we gezamenlijk aan een au-laitje.

Ik was er om 7.00 uur al uit. Ik had dochters wekker niet gehoord en dacht dat ze zich verslapen had. Dat was niet het geval. Omdat het nog koud en donker was heb ik haar 'vergezeld' in de keuken. Theetje gezet, bemoedigend aangesproken (ze had geen zin, wat ik me voor kan stellen, maarja, dit is nog maar haar eerste jaar van de middelbare school).

Toen ze weg was ben ik nog wel even gaan liggen. Afgelopen dinsdag had ik mijn 5e behandeling van Body Stress Release, die hakte er aardig in.
De maandag bij de bedrijfsarts ging prima hoor. Daarna ben ik nog naar mijn werk geweest. Was ook goed. Ik was niet zo vermoeid als de vorige keer.

Helaas is er nog niets bekend over een eventuele verlenging van mijn contract. Dinsdag was de laatste dag om te kiezen voor het aantal uren binnen mijn aanstelling. 36, 38 of 40. Standaard is 38. Ik heb gekozen voor 36 uren. Iets meer geld, iets minder verlof. Ik heb wel nog 80 uren verlof bijgekocht. In het ergste geval ben ik al ergens in februari 'vrij'.

Vandaag was M. vrij. Ik het kader van zijn tweewekelijkse prepensioen vrije dag zeg maar. We besloten om de voorraadkast eens goed te vullen. Tsjonge jonge, tot zover het boodschappenbudget haha. We haalden dochter van het station. Gezamenlijk nog even naar het winkelcentrum. Dochter had alleen maar shirts met korte mouw. Dus die heb ik voorzien van 3 nieuwe shirts.

Ondertussen was het al 16.30 uur geweest. Toen we thuis kwamen was de fut er aardig uit bij mij. Ondanks alle voorraad op de planken en rekjes, aten we gewoon lekker vers brood. Morgen wel weer wat groenterijks. Mijn moeder was jarig vandaag, dus daar zijn we nog even op visite geweest.

Gezellig wat elpee's geluisterd. We waren met ons vijven. Lekker knus.

Nou over ons dagje uit van 1210 euro. In 2012 ging ik voor het eerst naar PINC. Via de ASN bank won ik op twitter (ja, toen was ik daar nog heel actief) een toegangskaart. Het was een erg bijzondere dag. In 2013 en 2014 had ik graag willen gaan, maar hikte ik tegen de prijs aan voor een dag.

Ik wist dat ze voor 24 uur een speciaal tarief hadden van 500 euro per ticket. Nog een smak geld. Maar daar hebben we ons 'education potje' voor. Dus, ik vroeg M. of hij volgend jaar mee zou willen. Dat leek hem wel wat. Dinsdag kreeg ik de factuur.... Slik.... ik had de BTW niet berekend.... Dus nog 210 euro extra.... Gelukkig kan het op de zaak :)

Uiteraard besef ik dat dit geld ook goed is voor een mooie S.meg koelkast. Maar M. verwoordde het mooi vanmiddag. Hij zei, we doen 'gewoon' EN/EN. 
Niet meer OF/OF. Hij vond dat we lang genoeg op of/of basis geleefd hebben.

Dat is waar. Alleen heb ik daar nog wel moeite mee. Want ik bedenk net dat ik vanmiddag bij de kringloop een mooi leren jasje heb laten hangen. 15 euro vond ik teveel :) Maarja, dat komt van mijn zakgeld haha... #kniepstuiver 
Zaterdag heeft de kringloop 20% korting op alle kleding. Als het er dan nog hangt is het jasje voor mij bestemd. 

Dan trek ik het volgend jaar aan, naar het PINC. congres. Een jasje met een verhaal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten