Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
26 november 2014

Afspraak met de letselschadeverzekeringsmevrouw en de tegenpartij

Kurk voor op de vloer, daar had ik nou nog nooit aan gedacht. En ja, vloerbedekking bij vlekken, hmmmm, nee niet handig. Bedankt voor alle reacties. We denken er nog even over na.

Gisteren ontving ik email van de letselschade verzekering. Met al mijn medische gegevens. Of ze die op deze manier door mochten sturen naar de tegenpartij. Morgen komen de verzekeringsmevrouw die mijn zaak behandeld, samen met iemand van de tegenpartij op bezoek. Omdat ik al zolang thuis ben.

Nu heeft de fysiotherapeute in de verstrekte gegevens gezet, dat ze met de behandeling gestopt is, omdat ik in telefonisch contact heb aangegeven dat het goed met me ging. Daar heb ik maar gauw op gereageerd. Het telefonische contact was namelijk een vraag van haar op de voicemail of het goed ging met de Body Stress Release behandeling. Vervolgens sprak ik haar niet persoonlijk, maar liet op de voicemail het bericht achter dat het goed ging en dat ik er voor koos om niet verder te gaan met de fysiotherapie behandelingen.

Als reactie van de verzekeringsdame kreeg alleen als reactie, dat dit dan morgen wel ter sprake zou komen. Ik ben benieuwd. M. komt eerder van zijn werk naar huis om bij het gesprek te zijn. Anders zou het 'twee tegen één' zijn en daar voelde ik me niet prettig bij.

Zijn er nog zaken die ik morgen ter sprake moet brengen? 
Mijn studie en examen zijn bijvoorbeeld uitgesteld. Eén van de voorwaarden van verlenging van mijn contract was het behalen van mijn HBO diploma. Door het uitstellen is er geen zekerheid voor de verlenging. Dat is voor mijn 'gemoedsrust' niet heel fijn.

Het niet kunnen klussen, weinig mensen om me heen kunnen verdragen, weinig gebruik kunnen maken van onze weekend vrij abonnementen, geen/weinig leuke dingen ondernemen met onze dochter, vinden jullie dat geldige argumenten als het gaat om smartengeld?

Ik ben echt niet iemand die nu 'voor het verzekeringsgeld' gaat hoor. Ben het liefst weer helemaal gewoon normaal en gezond. Zorg ik zelf wel voor extra geld. Om eerlijk te zijn zie ik er een beetje tegenop morgen. Een hoop gedoe.

Vanmorgen was de baas van mijn leidinggevende hier op de koffie. Erg attent. Hij bracht alvast een chocoladeletter mee :) We hadden een goed gesprek. Over verschillende onderwerpen. Fijn om hem ook eens zo in een andere omgeving te spreken. Ik heb aangegeven dat ik het erg waardeer dat ze van mijn werk allemaal zo om me denken en me de tijd geven voor herstel. Dat doet me goed. 

Nou, duimen jullie voor me dat ik morgen inzake de letselschade een vruchtbaar gesprek zal hebben? Vast bedankt.

Would you like to comment?

 1. Oef wat een spannende dag morgen. Goed idee om in gelijk aantal om de tafel te zitten. Twee horen en interpreteren beter dan één, maar behalve dat zal het ook prettiger voelen dan twee tegen één.
  Succes morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn letselzaak heeft ruim 4 jaar geduurd, maar is dan ook alweer 20 jaar geleden. Alleen bezoek van tegenpartij die alles uittesten, van hoe stevig mij handdruk was tot hoe huis eruit zag. Volledig door de mangel en me even melden dat ik dat alleen deed om tegenpartij schuldgevoel aan te praten. Uitslag neurologische onderzoeken waren zo duidelijk als wat; letsel wat onherstelbaar is maar moest toch nog voor second opinion.

  Ik heb er niet om gevraagd om als crash test dummie gebruikt te worden maar je wordt in zon gesprek op van alles onderuit gehaald. Althans ... poging tot, want lichamelijk schade maar gebekt ben ik op zon moment wel. Uiteindelijk zijn ze over de brug gekomen. Heb er gezondheid niet mee terug maar voor die tijd behoorlijk bedrag vanwege inkomensverlies op al jonge leeftijd.

  Jij succes morgen, doe je vooral niet sterker voor dan hoe het nu is en kom vooral op voor jezelf en blijf benoemen wat de "schade" allemaal is en waar je tegenaan loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier een slepende kwestie over letselschade. Geef vooral aan dat je man veel meer in het huishouden moet Doen. Daar staat een standaard bedrag voor... Evenals voor smartengeld. Verwacht er niet te veel Van. Zij of hij schrijft een verhaal en dat gaat weer naar een adviseur van de verzekering. Sterkte en laat je man ook vooral zijn verhaal doen. Groet Coos

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoop dat het naar je zin en in jouw belang afgehandeld wordt, sterkte ermee. Leuk dat ze van je werk zo aan je denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Houd voor ogen dat jouw belang anders is dan dat van de tegenpartij, hoe aardig ze ook kijken als ze binnenkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doe jezelf voor zoals je je voelt: niet goed want anders zou je gewoon kunnen functioneren. Alles wat positief is wordt door de tegenpartij tegen je gebruikt om zo min mogelijk uit te betalen.
  Maak een lijstje en leg dat voor je neer om geen dingen te vergeten.
  Zorg dat je je verhaal kunt afmaken en laat je niet onderbreken.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou in het smartegeld ook meenemen dat je kans op contractbeeindiging vergroot wordt (dat is toch zo?). En dat verlies aan inkomsten is heel substantieel. En solliciteren gaat niet zo makkelijk, zolang je zo moe bent. Dat zijn verlies aan inkomsten, die reeel te berekenen zijn.
  En het verlies aan "kluscapaciteit" is eventueel om te rekenen naar uren die je een klusjesman zou moeten hebben inhuren. Of zeggen dat je dus onterecht (ongepland) langer in een niet-af huis zit. Dat mag je rustig meerekenen.
  Uitjes vind ik altijd lastig. Want ik geloof dat je thuis best lekker hebt gezeten. Maar dagen die je uit je leven "gemist" hebt omdat je ziek, zwak en misselijk was (en ook thuis niet lekker zat), tja, daar mag wel iets tegenover staan. Maar hoe je dat berkeent zou ik niet weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben als arbeidsdeskundige werkzaam in de letselschade. Ik zou als ik jou was het nog helemaal niet hebben over smartengeld dan wel over het afronden van de zaak. Je bent nog helemaal niet weer volledig aan het werk en weer in orde.
  Wel kan je het hebben over de kosten die je tot nu toe gemaakt hebt, idd over bijvoorbeeld het feit dat je man meer doet in het huishouden en over de onzekerheid met je baan. Waarschijnlijk zal je belangenbehartiger cq advocaat wel een voorgesprek met je hebben en zal je schadestaat tot op heden opgemaakt worden. Sterkte morgen.. Maar komt vast goed je hebt immers ondersteuning! Groet Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben benieuwd hoe het is gegaan. Hoop dat je zakelijk genoeg hebt kunnen zijn. Goede tips van lezers hierboven zie ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen