woensdag 1 oktober 2014

Uit eten voor 1,50 euro

Vandaag ontving ik een mailtje, van de V&D. Bij aankoop van 10 euro, kon je voor 1,50 euro een warme maaltijd halen in het restaurant. Erg aantrekkelijk :) Dus togen dochter en ik met de trein naar de stad. (De 40% korting van mijn weekendvrij kaart blijkt niet te gelden tussen half 5 en half 7, scheelde 1,40 euro, beetje jammer). 

Voor dochter vond ik een mooie spijkerbroek (ze is echt in sneltreinvaart uit haar broeken gegroeid de laatste tijd.... Iemand met een dochter met maat 170/176, ik heb hier nog drie leuke broeken, uiteraard wel 'skinny' modelletjes). Ze wilde ook nog graag een nieuwe joggingbroek. Ook daarvoor waren we snel geslaagd. Ondertussen had M. zich bij ons gevoegd. We haalden drie keer sateh met friet :)) 

Daarna keken we voor M. nog even bij de mannenkleding. Ik zag een mooi blauw pak voor hem. Voor maar 59 euro. Hij blij. En nee, niets voor mezelf gekocht. Als ik dat wil, dan kan ik het beste alleen gaan winkelen. 

Vroeger (zonder als een oude doos te willen klinken), heb ik als bijbaan in verschillende kledingzaken gewerkt. Superleuk. Alleen vertoon ik bij het winkelen hetzelfde gedrag als destijds bij mijn werk. M. en dochter zijn als een soort van klanten, waarvoor ik dan ga kijken haha.

Over kijken gesproken (nouja geschreven). Morgen gaan we kijken voor een kitten. Uit het asiel. Wel 'opgevoed' bij een pleeggezin. Ik zie 10.000 bezwaren. Ook al heb ik jaren geleden wel twee poezen gehad. Maargoed, het is een hele grote wens van dochter. En M. heeft ooit gezegd, ook al kan hij zich het niet meer herinneren, dat wanneer we huis met een tuin zouden hebben, er een poes mocht komen. 

In de herfstvakantie gaat er hopelijk weer geklust worden. Dan is zo'n poesje niet handig natuurlijk. Maargoed, het lijkt me ook wel heel gezellig. Dus eerst maar eens kijken...

Vanmorgen was vriendin A. hier. We hebben allerlei dingen doorgenomen om onze brei/haak- en overige creatieve talenten tot uiting te brengen (en te gelde te maken, al waren we er beiden over eens dat gewoon wat euro's extra, of ons eigen materiaal gratis al fijn zou zijn). Tot nu toe kosten onze acties alleen nog maar geld haha, al was het vanmorgen wel weer heel gezellig.

3 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal. Uit eten voor i,50. Is goedkoop en gezellig. Wat jammer dat je man nu al aan een soort dementie lijdt :-)) lol.
  Poezen passen zich snel aan. Het moeilijkst is een kat de eerste tijd binnen te houden en te laten wennen aan het huis. Misschien een kattenluik bijklussen in de herfstvakantie. Daar zullen jullie en poes geen spijt van krijgen.


  Breien en er geld mee verdienen, of bedoel je geld uitsparen? Breien duurt lang, het zal dus niet zoveel zijn.
  Benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kitten kijken = kitten nemen. Let maar op. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat Loesje gelijk heeft ;-). Hoe heet ie?
  Misschien kun je beginnen met snel een speelmuisje haken, om je meubels te beschermen ;-).
  Een kennis verkoopt gehaakte dingetjes op Facebook verkoopgroepen. Sint komt eraan dus misschien kindermutsjes van dierenfiguren of populaire figuren? Speelgoed? Decoratie verkoopt zij wel goed geloof ik. Voor Kerst: kerstballen, kerstsokjes, etc...?

  BeantwoordenVerwijderen