Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
15 oktober 2014

Aandelenverlies, geldstromen en het dak verhogen

Herfst en vakantie. Ik ging niet mee afgelopen weekend om dochter weg te brengen naar 'opa en oma'. Gelukkig vond ze dat niet erg. Samen met vaders met de trein was ook prima. Mijn moeder had een bericht op mijn voicemail ingesproken. Of ik bij 'ze' (mijn ouders) wilde eten, of dat ze eten langs moest brengen. Heel lief... Maar ik vond het fijn om 'alleen' te zijn (met een 'kitten' was ik niet echt alleen natuurlijk, mijn hemel, energie voor tien heeft dat beest).

Voor de verandering brouwde ik een bloemkoolsoepje Met een bloemkool van 49 cent in de aanbieding bij de L.idl altijd leuk (en lekker).

Ik rommelde heerlijk aan, ging op tijd slapen en sliep warempel een hele nacht door (wat een feest). Zondagochtend alleen thuis vond ik wat vreemd. Er was een boekpresentatie in Amsterdam waar ik graag naar toe had gewild. Gelukkig was M. zo (ontzettend) lief om voor mij heen te gaan. Hij kocht een boek, liet het signeren, nam een stuk taart en reisde weer helemaal terug naar huis. <3

Maandagmiddag belde mijn vader, of hij even langs kon komen om wat verbouwdingen door te nemen. M. is vrij deze week. Zo namen we de plannen door om het dak van de keuken te verhogen. 

Weet iemand nog een goed en voordelig adres voor rechte balken van 6,5 meter lengte? 10 x 15 cm (of in bouwtermen 100 bij 150 mm)

Verder hebben we het gehad over dingen die echt voor de winter klaar moeten zijn in huis. Dinsdag en vandaag heeft M. veel in huis gedaan. Ik helaas minder. Ik merk dat ik daar erg gefrustreerd van raak. Fijn hoor, omdenken, de kracht van het nu, mindfulness en de hele rataplan. Ik wil gewoon mijn eigen energie weer terug. De 'A' van acceptatie lijkt wel uitgegumd.

Ik bleek (maanden geleden al) de verkeerde grondverf te hebben gekocht. Kwam ik na het verven van mijn houten I.var planken achter. Vanmiddag was ik van die mini moza├»ek tegeltjes aan het plakken. M. moest even de kitspuit van mij lenen en brak de veer. Zucht.... Dus ging ik naar de volgende letter van het alfabet. De 'B' van bank. Even zitten dan maar, benen omhoog. Instant de poes op schoot. Dat is dan wel heel fijn. De poes 'dwingt' me tot het nemen van pauze en rust. 

Over mijn aandelen. Ik weet waarom ik er niet veel heb. Ik kan niet tegen verlies. Nu is het nog geen 1,50 euro (gelukkig maar) waar het om gaat. Maar ik weet dat ik er serieus geen grote bedragen in ga stoppen.

Maandag was geldtechnisch een fijne dag. Ik schreef laatst dat we nog wat op wat geldbedragen rekenden. Het eerste bedrag kwam 's ochtends. Een groot gedeelte daarvan zette ik op een spaarrekening. Toen ik 's middags een betaling wilde doen, dacht ik even dat ik de overboeking niet had gedaan. Er stond weer zoveel geld op :) Bleek ook een tweede bedrag binnen te zijn gekomen.
Erg prettig. Kon ik het geschuif van het geld op de rekeningen om onze buffer aan te vullen ook weer 'goedmaken'.

En verder.... verder neem ik het maar per dag. Wat, per dagdeel, soms per uur.
Niets dramatisch hoor. Ik weet dat het energie- en hoofdpijntechnisch allemaal weer goed komt. In ieder geval voor ik een jongetje word. 

Would you like to comment?