zondag 14 september 2014

Bootje varen, treintje rijden, potjes vullen

Vandaag gingen M. en ik met de trein. Net als vroeger, toen we nog een weekendrelatie op grote afstand hadden -wat een romantiek, haha- op 1 fiets samen naar het station. 

We zouden cappuccinootjes halen bij de S.tarbucks. Onze 'zuunige' instelling overwon en dus werd het de iets minder lekkere cappuccino bij de AHtoGO. Wel met ieder een driedubbele chocolat chip koek erbij. Want dat was in de aanbieding.

Door werkzaamheden aan het spoor kregen we nog een stukje toeristische route met de bus. Zo vertrokken we om 10.00 uur, om om 12.43 uur aan te komen. Mijn zusje zou ons ophalen van het station, maar was het door de verjaarsvisite 'even' vergeten. Toen mijn ouders en onze dochter met de auto daar aankwamen dacht ze er aan en kwam er aangesneld.

Dochter heeft het gisteren superleuk gehad. Samen met mijn vader een dag varen met een motorbootje. Uiteraard had ze bij neefje en nichtje vandaag absoluut geen aandacht voor ons. Dus dan is het goed. Vanavond reden we wel met mijn ouders in de auto mee terug.

Na een dagje trein en visite voelde ik mijn energie wat afnemen aan het einde van de middag. Dus fijn dat we thuis afgezet werden. Potje kan weer aangevuld worden met de 'besparing' van de koffie. Ik hoop binnenkort nog meer aanvullingen te kunnen doen. Morgen maar eens even bellen over het bedrag van de auto. Ik heb bij de F.iat 'dealer' voor 2 types auto (500 en de Panda :)) een proefrit aangevraagd. Mijn hart gaat uit naar een F.iat 500 maar mijn portemonee neigt meer naar een Panda.... 

Mijn vader stelde voor om een zelfde soort auto als mijn ouders te nemen. Het is een S.uzuki met verhoogde instap. Rijdt prima hoor. Maar ik gaf aan dat ik na mijn 60ste daar wel over na ga denken.

Voor de autorijd(st)ers onder mijn lezers. Wat rijden jullie? En bevalt dat?
We zijn met ons drietjes (lange man en lange dochter) en ik zal de auto voornamelijk gebruiken voor woon/werkverkeer. (Zo'n 45 km in totaal per werkdag).

11 opmerkingen:

 1. Ik rijd een opel aguila, dus met hoge instap. Heerlijk als je regelmatig oudere personen rijdt. En ook mijn lange zoon kan er goed in rijden ( hoewel hij liever in zijn eigen sportievere wagen rijdt).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lancia Ypsilon. Kek karretje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Renault Twingo. Laadvermogen kan ik simpel vergroten door de achterste stoelen naar voren te schuiven. Ze kantelen kan ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij rijden Opel Meriva met hoge instap. Wel het nieuwere model, de oude is iets voor na je 60e :)
  We rijden heerlijk, man is 2 meter, zoon 2 meter en een beetje. Gaat prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik geniet al jaren in een opel aguila. Misschien geen kek imago, maar precies goed voor mij. Zowel man als zoon zijn er maar wat blij mee, ondanks hun forse postuur.JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een Chevrolet Matiz, klein maar voor mij fijn genoeg. Ik heb er twee kleine kinderen in mee en een kinderwagen. Als manlief er in zit is het geen gezicht, maar soms kan het niet anders, maar hij zit nooit achter het stuur. En als manlief mee is of iemand anders kan ik de kinderwagen niet meenemen.
  Een verhoogde instap vind ik ideaal, ook al ben ik nog lang geen 40.
  Maar als ik een Fiat zie rijden zijn dat ook, lijkt mij, geen geschikte auto's voor je man en kind. Ik vind ze ook nog vrij klein ogen, maar heb er nog nooit een van binnen gezien. Mijn overbuurvrouw heeft er 1 en ik zie haar man, ook vrij lang, nooit in rijden. Als ze met zijn 2en weggaan is het met zijn auto.

  Succes met je keuze
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik rij in een twingo van 3 jaar oud die we nieuw kochten. Wat een heerlijke auto en ook veel zuiniger dan de seicento die ik hiervoor 12 jaar gehad heb. Ik heb wel een redelijk uxe uitvoering met airco, elektrische ramen enzo,
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onze buren hebben een Fiat 500 en zijn er zeer tevreden over : vrij veel laadruimte voor een toch niet zo grote wagen en zeer makkelijk in- en uitstappen (belangrijk voor buurvrouw die rugklachten heeft)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een hybride Yaris, bevalt heel erg goed. Daarvoor heb ik 7 jaar een Aygo gehad, die vond ik ook prima, maar de stoelen waren daar wel iets minder prettig van en ik kan me voorstellen dat dat voor 3 mensen misschien wat te krap wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik rij sinds vier jaar in een Fiat Panda. Ook destijds liever een Fiat 500 gekocht, maar vanwege het prijsverschil in aanschaf toch voor de Panda gekozen. Ben er nog steeds super blij mee. Je zit lekker hoog, makkelijk in- en uitstappen en heerlijk met parkeren. Inderdaad een wat kleinere laadruimte, maar genoeg plaats voor de wekelijkse boodschappen. Wij (man, puber kids en ik zijn wel geen twee meter lang :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fiat panda, heerlijke auto! Zuinig en comfortabel.

  BeantwoordenVerwijderen