donderdag 28 augustus 2014

Wereldaankoop

Bedankt voor alle wijsneus adviezen. Ik neem ze ter harte. Ik besef dat ik wel veel kan willen. Maar dat ik er verstandig aan doe om mijn 'supervrouw cape' even aan de kapstok te hangen. Die we trouwens nog niet eens hebben...

De fysio was zeer tevreden over mijn voet. Ze heeft nieuwe tape geplakt. Een mooie vorm op de pijnlijke bandjes en de rest net als anders. Voelt lekker stevig aan. 

Ze was niet te spreken over de stijfheid van de spieren in mijn schouders en nek. Ze adviseerde me om een afspraak bij de huisarts te maken. Volgende week gaat ze de stijve spieren behandelen. Ik heb gevraagd of ik mocht fietsen. Dat mocht, dus vanavond ben ik samen met M. naar de supermarkt gefietst. Beetje onwennig, maar wel fijn om zelf weer ergens naar toe te kunnen. Nog wel oefenen om met mijn linkervoet af te stappen. Het was wel te merken dat ik mee was op boodschap. Met een flink gevulde boodschappentas verlieten we de winkel. Champignons, noten, flesjes met smoothie (<-ja, die kan ik ook zelf maken, zodra ik weet waar de blender is en ik daar een nieuwe rubberring voor heb gekocht :))

Vanmiddag was mijn moeder mee naar de fysiotherapeute. Ik wilde graag nog even naar de kringloop. Dus via een omweg (vrijwaringsbewijs zelf maar gehaald bij het schadebedrijf, de brengservice liet een week op zich wachten) gingen we daar naar toe.

Daar deed ik mijn wereldaankoop. De geborduurde versie van de Martinitoren vond ik. Ingelijst en wel voor maar 4 euro. Helemaal super. Laatst bedacht ik namelijk dat ik die wel heel graag zou willen. Mijn oma had er vroeger ook eentje hangen in de gang. 

Daarnaast slaagden we nog voor leuke kleding. Mijn moeder kocht een Mac broek voor 2,50 euro, een Esprit jasje voor 3,75 euro en nog wat meer mooie stukken. Niet dat de merken zo van belang zijn hoor. De kleding past en valt vaak beter. Fijn om samen met mijn moeder even eruit te zijn.

Nog een nachtje slapen en dan komt dochter thuis van kamp. Erg raar om gewoon niets van haar gehoord te hebben. Onder het motto geen bericht, goed bericht, ga ik er vanuit dat ze het naar haar zin heeft gehad. 

Als laatste nog een 'dilemma'. Deel twee van mijn opleiding begint in oktober. Het zou op een zaterdag zijn, in Zwolle. Nu gaat Zwolle niet door en kan ik kiezen voor Rotterdam, Amsterdam of Utrecht. Utrecht is het dichtste bij *kucht heel hard* met een reistijd (trein en bus) van 3 uur enkele reis. Dilemma is, ga ik op de vrijdag of de zaterdag? Voordeel van vrijdag is dat het onder werktijd kan. Voordeel van de zaterdag is, dat ik voor 1 studiedag een halve verlofdag krijg en dat ik mijn reiskosten kan declareren (kan voor vrijdag ook hoor, maar op zaterdag reis ik gratis met mijn weekendvrij kaart). Reiskostentechnisch krijg ik dan 77 euro per zaterdag. Wat zouden jullie doen?

6 opmerkingen:

 1. Op zaterdag reis je niet in de spits. Lijkt me een groot voordeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij wonen op het platteland en onze studentenzoons reisden liefst zo min mogelijk op zaterdag vanwege slechte verbindingen, weinig bussen/treinen. De reistijd werd dan helemaal lang. Dus mijn advies is om eerst uit te zoeken hoe vaak de bussen/treinen rijden voordat je beslist.

  Yelena Yeli

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Treinstation is vlakbij. 1x overstappen en vervolgens rechtstreeks naar Utrecht. Alleen in Utrecht nog met de bus. Ik moet even kijken hoe vaak die gaat. Dank je voor je reactie en wat je heb je een prachtige voor- en achternaam.

   Verwijderen
 3. Je zou al op zaterdag naar Zwolle gaan toch? Nu moet je 'iets' verder door reizen naar Utrecht en ben je dus al zo'n 6 uur aan het reizen. Dan ben je op zaterdagavond als je dan eindelijk thuis komt zo gaar als een klontje en heb je alleen de zondag nog.

  Als het elke week zou zijn, dan zou ik kiezen voor de vrijdag, zodat ik nog wat aan mijn weekend zou hebben, maar is het maar 1x per maand, dan zou ik voor de zaterdag gaan. Oftewel ... aan mijn antwoord heb je ook niks :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het zou in Zwolle zijn. Wel erg naadje hoor, nu helemaal naar Utrecht. Scheelt inderdaad heeeeeeel veel tijd. Ik heb voor de zaterdag gekozen, omdat het maar 1x per maand is.

   Verwijderen