maandag 25 augustus 2014

Magic Business

Vorige week zag ik een berichtje voorbij komen van #MagicBusiness (geen aandelen, geen gesponsorde blog). Ik heb me aangemeld en kreeg vanmorgen de eerste opdracht. Volgens mij is het ook leuk wanneer je geen ondernemer bent. Al is iedereen die iets doet (oftewel onderneemt) het volgens mij al vanzelf. Gratis aanmelden, kan ook nu nog hoor.

Of mijn business magic gaat worden door deze opdrachten? Geen idee, ik zal in ieder geval weer verder zijn dan dat ik nu ben.

Vanmiddag kwam mijn vader even langs. Niet om te klussen maar om uitleg te krijgen over zijn nieuwe (lees mijn oude) telefoon. Of er ook What's app op kon... (ja, pap). Met zijn 'dikke' vingers op het 'aanraak' toetsenscherm. Dat gaat nog wat worden. 

Vervolgens belde een vriendin die ik lang niet gesproken had. Even gezellig bijgekletst. Ook over allerlei zakelijke ideeën. Morgenmiddag komt ze langs. Wellicht kunnen we al wat verder uitwerken. Ik heb heel lang met haar samengewerkt. Wel ieder met een eigen zaak hoor, maar we deden veel samen. Altijd met dikke lol. Ze is megagoed met computers en programma's. 
En daarnaast heel creatief op o.a. op het gebied van schilderen en tekenen.

Vanavond nog wat verdriet hier in huis. Dochter gaat morgen op kamp en heeft helemaal geen zin. Ze heeft lekker bij mij op de bank onder een dekentje gezeten. Ik heb haar laten huilen. Ik kan het niet leuker voor haar maken. Ik hoop dat ze het wel heel erg naar haar zin gaat hebben. Ook snap ik dat het spannend is. Nieuwe klasgenoten. Onbekende locatie. Ik zou ook geen zin hebben (zo heb ik het niet gebracht hoor :)). Nu kunnen we haar niet eens zelf wegbrengen (geen auto en ik mag niet eens rijden in een andere auto). Was ze ook nog verdrietig omdat ze het zielig voor mij vindt. Ach gossie....

Ik heb haar gezegd dat wanneer het echt niet gaat, ze dat aan haar mentor moet doorgeven. Dan komen we haar uiteraard halen. (In mijn vader's auto past haar fiets wel volgens mij). Loslaten, ik vind het zo makkelijk nog niet.
(Wel fijn dat ze zo graag bij ons is trouwens, dat doet me goed. En ja, 12 jaar, ze lijkt al heel groot. Ze is ook heel lang, maar nu ligt ze gewoon met haar knuffels in bed). Ook dit zal wel weer goedkomen. Vrijdag komt ze al weer terug. Hopelijk met enthousiaste verhalen.

4 opmerkingen:

 1. Het is ook al zo snel dat kamp van je dochter, best eng met zoveel mensen die je nog niet goed kent. Ik snap de gedachte wel - na het kamp kent ze meteen iedereen een stuk beter, maar toch. Hier gaat Sem half september op kamp met alle brugklassen, is net wat minder heftig denk ik, dan hebben ze elkaar al een maand meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is dan eigenlijk ook erg lang als introductiekamp. Gelukkig is dit op onze school niet. Dochterlief is vanmorgen voor het eerst vertrokken. Ze heeft 2 introduktiedagen en donderdag beginnen de lessen. Over 14 dagen heeft ze nog een dagje uit met de klas. Ik hoop dat het met je dochter goed gaat, want om naar huis te moeten is ook niet leuk ten overstaan van de nieuwe medeleerlingen. Misschien heeft ze het wel heel erg leuk. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat moet jullie dochter zich veilig voelen...weten dat dit een optie is. Goed hoor!

  En; leuke link!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jongste ging vandaag ook op introductiekamp en binnen 2 uur had ik al een appje binnen dat ze de planning om gooien. Kampeerterrein is te nat en het hele programma zat vol buitenactiviteiten terwijl het er hier met bakken uit komt. Dus vanavond kwam hij met al zijn spullen weer terug ... en vond hij helemaal niet erg. Is ook niet zo'n held ook al gaat hij nu naar MBO.

  Hoop dat het voor je dochter meevalt en het uiteindelijk een geweldig kamp wordt!

  BeantwoordenVerwijderen