vrijdag 8 augustus 2014

Koningin van de kringloopcouture

Vanmiddag vanuit mijn werk nog even langs de kringloop gereden. Ik dacht laat ik eens even weer kijken. Er was heel veel kleding, dus ik was lekker aan het neuzen. Ik vond twee gave spijkerbroeken. Terwijl ik voor de spiegel stond, kwam er een mevrouw met een gaaf jasje aan, die wilde ook even kijken hoe het stond.

We raakten in gesprek. Het jasje stond haar goed. Het was ook een erg mooi jasje. 10 euro stond er op het prijskaartje. Zij vond het veel te veel. Ik keek voor haar of het een bepaald merk was. Het was een jasje van Gerry Weber. Voor de kringloop hier, wel redelijk aan de prijs. Maar voor het jasje op zich een net bedrag.

Maargoed, dat waren mijn gedachtes. Geredeneerd van wat ik nu zelf te besteden heb. Zij leeft van een bijstandsuitkering. Ze vond nog een ander setje, van hetzelfde merk. Mantelpak met rok. Heel mooi. 10 euro voor de combinatie. We praatten over van alles en nog wat (ik heb schijnbaar op mijn voorhoofd staan, vertel mij alles :)) Uiteindelijk nam ze het jasje en het mantelpakje wel mee. Ik had tegen haar gezegd dat ze waarschijnlijk binnenkort het geld van het jasje op een andere manier naar haar toe zou komen. Bij de kassa bleek de combi 5 euro te zijn en het mooie jasje ook :) Dus was ze extra blij.

Bij thuiskomst had ik het er wel met M. over. Nu wij ruim geld te besteden hebben, of het dan raar is, dat ik nog regelmatig bij de kringloop kleding koop? Of ik daarmee dan niet de mogelijkheid voor een ander die minder te besteden heeft, om voordelig kleding te kopen wegneem.... Zo maar een hersenspinsel hoor. Wat vind jij?

13 opmerkingen:

 1. Ik denk niet dat je kleding voor de neus wegkaapt van een armer iemand. Er komen echt bergen kleding binnen via inzamelingen. Zie jij ook rekken waar heel weinig ophangt?
  Jij gunt de kleding een 2e ronde en bent milieubewust bezig, dat het prijsbewust is dat ie een bijkomend voordeel, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig kan onze kringloop niet alles zelf verkopen en zendt kleding door via goede doelen , dus voorlopig vind ik het prima om hun omzet op peil te houden voor mijn portemonnee voor iedereen s milieu.

   Verwijderen
  2. Voorlopig kan onze kringloop niet alles zelf verkopen en zendt kleding door via goede doelen , dus voorlopig vind ik het prima om hun omzet op peil te houden voor mijn portemonnee voor iedereen s milieu.

   en sinds een paar jaar kAn ik wel nieuwe kleding betalen. dat doe ik soms, maar niet altijd zo kan ik blijven sparen.

   Verwijderen
 2. Tja, da's een filosofisch probleem. Zijn die kringloopwinkels er voor mensen met een bepaald inkomen? Of zijn ze er ook voor mensen die graag spullen hergebruiken? Ik denk toch dat iedereen er welkom is, tenzij men anders aangeeft? Anders moet men een systeem verzinnen zoals bv bij de Voedselbank. Benieuws wat anderen hier van vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zolang mensen met wat meer geld ook regelmatig wat naar de kringloop brengen is er wat mij betreft niets mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie de kringloop als een winkel voor hergebruik. Een winkel waarin je ook kunt delen. Want vaak kan men ergens wel afstand van doen omdat er weer een ander een plezier mee wordt gedaan. Helaas zijn er genoeg kringloopwinkels die de prijzen steeds hoger maken, omdat ze het geld ervoor kunnen krijgen van klanten. Of dat komt omdat er mensen met een ruim inkomen daar ook kopen, dat weet ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kringloopwinkel in ons dorp is helaas zo duur geworden dat ik kleding alleen nog maar nieuw koop in de uitverkoop. Dat is voordeliger.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat het wel meevalt.... Sowieso veel kringloopwinkels hebben ook een goed doel waar het geld dat ze ermee verdienen heengaat, dus op die manier help je dan ook weer mensen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie het als een soort ruilhandel. Kleding waar de kinderen zijn uitgegroeid, miskopen (gelukkig niet veel) en ook kleding van manlief en mij (we zijn beide flink afgevallen) gaan naar de plaatselijke kringloop voor het goede doel.
  En regelmatig neem ik een kijkje of er iets 'nieuws' voor ons tussen hangt.
  Deels uit financieel oogpunt gewoon omdat minder uitgeven fijner is maar ook zeker uit milieuvriendelijk oogpunt.
  We gooien al zoveel weg en dit werkt wel voor ons.

  Ik voel me niet schuldig over het feit dat ik misschien best om nieuwe kleding kan omdat het daar in feite niet om gaat. Ik geef die leuke blouse een tweede leven want hij was nog helemaal niet kapot en bovendien staat hij mij superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor zover ik weet is de kringloop gewoon voor iedereen. Dus waarom niet? En het is ook echt niet zo dat iedereen die minder te besteden heeft erheen gaat. Daar zou ik me echt niet druk over maken. Je koopt gewoon waar jij denkt dat je dingen kunt vinden. Prima toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. misschien kan je het zo doen: voor elk ding dat je meeneemt van de kringloop, geef je een ding aan de kringloop.
  Zo hou je hun voorraad in stand en je eigen voorraad netjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Laatst was ik in een 2e hands kledingwinkel waarvan ik de prijzen best fors vond. Zag ik tot mijn verbazing een jurkje hangen van een groot winkelketen voor een prijs die hoger uitviel dan toen het jurkje daar in de uitverkoop was....tja dan ben ik vaak al klaar met zo'n 2e hands winkel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De voedselbank is echt iets voor mensen die het heel krap hebben, maar de kringloopwinkel is voor iedereen die maar komen wil, toch? Al vind ik inderdaad wel, ik las het hierboven al, dat het wel een mooi principe is (als je in de gelegenheid bent) om zelf ook dingen in te leveren. Gewoon heerlijk blijven shoppen :-) !!

  BeantwoordenVerwijderen