zondag 17 augustus 2014

In augustus de kachel al aan

Brrrr, wat is het fris. Gelukkig hebben we een houtkachel. En ja, die hebben we al lekker aan. Het hout in de kelder is helaas te vochtig geworden. Maar we hebben nog hout genoeg in de garage en de ruimte naast onze schuur. 

Dochter stuurde net een berichtje, hoe laat ze thuis moet komen. Einde van de middag dan maar. Ze heeft het erg naar haar zin bij de vriendin thuis. Dus lekker samen spelen (nouja, chillen, zoals zij het noemt). Ik was vandaag rijkelijk laat uit bed. Pas om 11.45 uur werd ik wakker. Zal mijn lichaam wel aan toe zijn geweest.

Ik bedacht dat we vandaag in ieder geval de BTW aangifte inzake de zonnepanelen kunnen doen. Kan dat de deur uit. M. werkt morgen nog een dag thuis. Zo fijn dat dat kan. Gisteren heb ik een poging gedaan om met krukken de trap op te gaan. Niet zo slim bedacht. Halverwege de trap durfde ik niet verder. Omdraaien lukte niet en zo moest ik toch op de zere voet steunen. Dom, dom, dom. Ik wist wel dat ik ongeduldig was (ben). Dit zal wel een extra les in geduld zijn.

Van de bibliotheek heb ik nog een aantal breiboeken. Eentje over kantbreien. Gelukkig heb ik ook nog genoeg garens :) Eens zien of ik uit kan leggen welk garen ik van zolder wil hebben. En welke breinaalden.

Dan lijkt het al wel een beetje winter in augustus. Met de kachel aan, een dekentje over, met breiwerk op de bank. Heerlijk hoog thuisblijfgehalte.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb hetnook fris, maar het is natuurlijk de gewenning van het warme weer naar de koude. De temperatuur is in huis nog goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Buiten is het inderdaad fris en er zit vrij veel wind. De zoveelste regenbui is net voorbij..... Ik zou haast denken dat de herfst al begonnen is. In huis is het nog heel goed van temperatuur : 24°

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zat net ook al te twijfelen over of ik de kachel aan zou zetten! Qua temperatuur hoeft het volgens mij nog niet echt hier, maar met dat donkere weer lijkt het zo voor de hand liggend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. in mijn huis is het nog 21 graden wat mij betreft een prima temperatuur en als het wat killig aanvoelt eerst maar eens een trui met lange mouwen en eventueel een dekentje maar nog lang geen verwarming aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @anoniem, wij verwarmen in de winter maar tot 17° en dat vind ik al meer dan warm genoeg dus hier zal het ook nog een tijd duren vooraleer de verwarmingsketel weer opgestart wordt.

   Verwijderen
 5. Ach, druk ik net verkeerd en verwijderde ik onderstaande reactie. Dus even met en knip en plakwerk;

  Boerderij Zinin heeft een nieuwe reactie op uw bericht "In augustus de kachel al aan" achtergelaten:

  Hier ook de houtkachel aan. Ik probeer het overdag zo lang mogelijk uit te stellen met een extra trui aan, maar 's avonds gaat ie aan.
  Oh en over met krukken de trap op: 1 kruk gebruiken en 1 hand aan de leuning. Trap op eerst t goede been. Trap af eerst t slechte been plus kruk. Onthoud: slechte been en kruk zijn één.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Greetings! I've been reading your website for a long time now and finally got the courage to go ahead and
  give you a shout out from Huffman Tx! Just wanted to mention keep
  up the good job!

  BeantwoordenVerwijderen