Doorgaan naar hoofdcontent

Gevalletje letselschade

Dank voor alle goede wensen. Na een redelijke nachtrust, werd ik wakker met nog een dikkere voet. Ik had niet verwacht dat dat kon. Op mijn 'achterste' de trap af, zo weer door naar de bank. Joi, joi, joi wat een pret.

Na een telefoon- (collega, vader en zus belden) en regelochtend (ik belde en mailde met het schadebedrijf en de verzekering) vanaf de bank was het 's middags wel tijd om te douchen. Gelukkig hadden we nog een blauw I.kea krukje, dus kon ik zittend douchen.

M. kreeg vandaag gelukkig zorgverlof. Hij moest nog wel naar zijn werk voor de instellingen van zijn laptop. Kan hij vanavond thuis testen of het werkt en dan morgen vanuit huis werken. Lang leve de nieuwe technologie.

's Middags kwam mijn moeder. Afwassen, was ophangen, keuken opleuken, bloemen op de vaas zetten. Ze was bij haar fysiotherapeute geweest, die kende nog iemand met een specialisme van het intapen van voeten/enkels met speciale elastische tape.
Gebeld en ik word morgen teruggebeld. Hopelijk kan ik nog terecht.

Over de tv opnames van vrijdag hebben we erg getwijfeld. Gezien mijn lichamelijk en emotionele instabiliteit (jankbek zeg maar) lijkt het me niet zo'n strak plan. Maargoed, het besef dat er al een heleboel mensen zijn ingehuurd en mijn motto, wie A zegt, moet ook B zeggen, gaat het toch door. 

Hopelijk pas ik mijn leuke schoenen (ja, ik weet het, zo nietszeggend, maar om nou op mijn witte C.rocs op tv te komen, met het onaffe huis... haha).

Ik werd ook nog gebeld door een man van de verzekering. Of ik een letselschade procedure in werking wilde zetten? Na enige uitleg heb ik aangegeven dat ik dat wel wil. De auto is total loss verklaard. Met alleen de uitbetaling van de dagwaarde koop ik niet veel. 

Heeft iemand van jullie hier ervaring mee? Ik hoop het niet natuurlijk. Maar tips zijn altijd welkom. Het zou nu gaan om de kosten van mijn eigen risico (foto's maken in het ziekenhuis), benzine- en parkeerkosten in het ziekenhuis. Huur van de krukken, eventueel intapen van mijn enkel, kosten van het niet kunnen werken van mijn moeder (ze hebben een eigen bedrijf)...

Nou, tot zover de blogactiviteiten van vanavond. Ik heb net lekker (aan tafel) gegeten en ga mijn voet nog even rust geven. 

Reacties

  1. Ik heb zelf in januari een auto-ongeluk gehad en ik was niet schuldig. Helaas ook letselschade opgelopen. De verzekering doet moeilijk over uitbetalen en ik raad je aan om niet te lang te wachten met het consulteren van een schade advocaat. En laat je vooral niet afschepen met een boekenbon oid! Zeker niet als je kosten gaat maken zoals fysiotherapie. Hulp om in eerste instantie weer aan het werk te gaan en het vrij nemen van je man. Bij mij deden ze eerst heel vriendelijk totdat bleek dat ik voor langere tijd was uitgeschakeld. Toen ik daarna belde scheepten ze me af. Volgens mijn advocaat is dat een veel voorkomende reactie van de schade verzekeraars.
    Sterkte en beterschap!
    Groeten Coos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Coos, wat vervelend te lezen dat je langere tijd uitgeschakeld bent. Dank je voor de beterschapswensen.

      Verwijderen
  2. Ik heb lang geleden een aanrijding gehad waarbij iemand achterop mijn auto botste. Ik had pijn in mijn nek en de arts op de eerste hulp schreef whiplash als diagnose. Ik ben er gelukkig goed vanaf gekomen en heb geen lange termijn schade gehad aan mijn nek. De verzekering schakelde een speciaal letselschade bureau in om een vergoeding los te peuteren bij de tegenpartij. Je had toen nog geen eigen risico onzin. Ik kon een dagje niet werken.
    Na heel veel telefoontjes van mijzelf en mijn vader (je hoorde er niets van tot je ging bellen), het invullen van diverse formulieren en een persoonlijk gesprek met de expert van het bedrijf kreeg ik na bijna 14 maanden een bedrag ad NLG 650,00 als vergoeding. Ik was toen 21 jaar en heb er meteen een vakantie van geboekt.
    Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Nicole, fijn dat je er goed vanaf bent gekomen, waar ben je destijds naar toegeweest op vakantie?

      Verwijderen
  3. Mijn ouders waren een aantal jaren geleden betrokken bij een aanrijding waarbij zowel hun auto (total-loss) als zijzelf letsel hebben opgelopen. Behalve alle praktische kosten, die de verzekering van de (schuldige) tegenpartij op zich heeft genomen, hebben mijn ouders (toen tegen de 80) ook een soort van smartegeld ontvangen vanwege de emotionele impact (gedwongen thuiszitten, niet kunnen doen wat ze normaal gesproken deden, veel pijnklachten, tijdelijk minder plezier in het leven, angstgevoelens) die de aanrijding in hun geval op hen had gehad. Ik geloof dat daar standaardbedragen, afhankelijk van de schade en zwaarte van het ongeval en het letsel, voor zijn maar de details ken ik niet. (En ik kan het ook niet meer navragen want mijn ouders zijn inmiddels allebei overleden.)
    Het is in ieder geval wel van belang dat je de bonnen bewaart van alle kosten die je extra moet maken en dat je die kosten goed kunt uitleggen. En laat het dossier niet sluiten zolang je niet 100% zeker weet dat je geen blijvende hinder zult houden van de blessure aan je voet!

    Succes ermee. En natuurlijk vooral beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Butterfly Maiden, dank je voor je uitgebreide reactie. Ik ga vandaag alle dingen op papier zetten. Data en tijden erbij. Dank voor de beterschapswensen.

      Verwijderen
  4. hoi, je kunt in elk geval alle bonnen bewaren en in april aftrekken van de belastingdienst. Verder kan het zo zijn dat je ziekenfonds bepaalde kosten dekt, even contact met ze opnemen. Hier hebben de zoontjes gestoeid en daardoor ligt er nu 1 van de kinderen al een week in het ziekenhuis, nog 2 weken te gaan in elk geval. Een ongelukje zit in een klein hoekje. sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @E Oh heftig stoeiende zoontjes met ziekenhuis afloop. Ik ga morgen even contact opnemen met mijn zorgverzekeraar. Jij ook sterkte. Dat je zoontje snel weer thuis mag zijn.

      Verwijderen
  5. Je kunt het altijd proberen, mijn ervaring is dat je toch zelden krijgt wat de 'echte' schade is en als zij aangeven dat je ervoor in aanmerking komt, dan gewoon doen. Wie weet helpt het inderdaad bij bijvoorbeeld het vervangen van de auto. Zijn de opnamen deze vrijdag? Spannend hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @LLMM Elke euro voor aanschaf van een andere auto is inderdaad mooi meegenomen. Ja, het was afgelopen vrijdag :)

      Verwijderen
  6. Bah, wat een narigheid.
    Uitbetaling van letselschade kan jaren duren heb ik vaak gelezen.
    Sterkte en beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat komt er toch meteen weer veel gedoe achterweg... Heel veel sterkte en probeer in elk geval maar goed uit te rusten! Dikke knuffel vanaf hier. (die wil ik je graag heel snel in het echt komen geven)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Akelein, ja, wie had dat gedacht. Ik doe mijn best qua uitrusten. Zin om te breien komt nu terug, dat is vaak een goed teken. Leuk om je binnenkort weer in het echt te treffen.

      Verwijderen
  8. Man heeft er ervaring mee gehad. Na een auto-ongeluk met een Duitse bestuurder. Man had geen schuld. Duitse verzekeraar was niet lastig. In juni gebeurd, in augustus naar volle tevredenheid opgelost.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Kopka, dat klinkt als wel een turbo snelle afhandeling. Heeft je man geen lichamelijke klachten overgehouden aan het ongeluk?

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z