Doorgaan naar hoofdcontent

De eerste schooldag

Vanmorgen verscheen ze heel even bij mijn bed. Dochter met haar roze t-shirt en roze geruite blouse aan, die ze van mijn schoonmoeder kado heeft gekregen. Uit Amerika, dus was roze ineens goed. Behalve haar roze broodtrommel, van de lagere school, die kon opeens niet meer. Dus mocht ze mijn broodtrommel mee. Alleen die bleek onvindbaar. (Lag nog op het werk bedacht ik, met een broodje kaas erin... Ieeeuw...)

De eerste schooldag. Met trein en bus naar school in de stad. Tsjonge, ik kan me nog levendig herinneren dat ze voor het eerst naar de lagere school ging. Tranen met tuiten huilde ze. Ik dus ook. Door de lieve juf ging dat na verloop van tijd over. En nu... ging ze gewoon zelf.

Vanmiddag kwam ze thuis, met 22 boeken. Eentje had ze op school gekaft. Nog 21 te gaan. Dat doen we samen morgenmiddag. Want ze is morgen al weer vrij. Studiedag. Eerst gaat ze samen met een vriendinnetje bij de H.ema ontbijten. Vervolgens gaan ze met zijn tweetjes naar de oude school. Even buurten.

Ze vond het superleuk vandaag en ze verheugt zich op woensdag. De eerste echte schooldag. Vanavond wilde ze (gelukkig :)) even bij mij op de bank liggen. 12 jaar. Vrolijk, eigengereid, nieuwsgierig, spontaan en gewoon een heel leuk kind. Maarja, als moeder ben ik natuurlijk erg bevooroordeeld. 

Voet update: vanavond ben ik naar de fysiotherapeute geweest. Mijn voet is op een speciale manier 'in de elastische tape gezet'. Voelde een beetje raar. Donderdag moet ik terugkomen. En ik moet voorlopig nog rust houden. Dusssss.... Ik ben maar begonnen met het haken van een vest (ja, ik zou aan't kantbreien, schreef ik gisteren, maar ik ben heel flexibel). 

Reacties

  1. LOL... meteen alweer een studiedag. Het moderne schoolsysteem blijft me verbazen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja, al die boeken kaften. pfff. Vrijdag van nr 1 en dinsdag van nummer 2. Nog 45 boeken te gaan gok ik zo. haha het begin van het nieuwe schooljaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Stapeltje om te kaften is hier dit jaar minimaal, maar studiedag op dag 2 ... die is wel heel vroeg op de agenda gezet ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Gaan hemelen

Dag lieve schoonvader Iemand omschreef het mooi. Het hele leven schuift een generatie op. Gisteren overleed mijn schoonvader Hans. Acht maanden nadat mijn schoonmoeder Coby overleed. Op de prachtige foto (gemaakt door mijn schoonzus) is de energie van mijn schoonmoeder zichtbaar šŸ’—  Fijn dat ze weer bij elkaar zijn.

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham (Dank voor de oplettende lezers, ik heb nu de juiste link geplaatst :))

De laatste verhuizing?

Leeg nest In het Engels in de benaming volgens mij Empty Nesters. Nou dat zijn M. en ik dan sinds begin september. Onze dochter heeft een leuke studio gevonden om in te wonen. Met hulp van mijn ouders, hebben we al haar spullen in een dag verhuisd en geĆÆnstalleerd. Een groot gedeelte van haar 'uitzet' had ze al gekregen via mijn schoonouders. Na hun emigratie bleven er een strijkplank, strijkijzer, oventje, pannen etcetera over. Ook mijn ouders zijn verhuisd, dus daar waren ook voldoende spullen. Van mijn vriendin kreeg ze een mega televisie. Wel was er nog genoeg te kopen hoor. Denk aan  een bank een kledingkast tafel en stoelen salontafel tv kast Ze had zelf gespaard hiervoor. Maar wij hebben haar 'gesponsord' zodat ze alles helemaal naar haar wens kon inrichten. Even wennen M. en ik zijn natuurlijk al 6000 jaar  nouja, 22 jaren dan samen. Het werken vanuit huis maakt dat we vaak hele dagen (en nachten) in hetzelfde huis zijn. Gelukkig vinden we elkaar nog steeds leuk