Soms schrijf ik blogposts welke affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer je iets via deze link koopt. Hierbij zal ik alleen naar diensten of producten verwijzen, waar ik zelf 100% achter sta.
18 augustus 2014

De eerste schooldag

Vanmorgen verscheen ze heel even bij mijn bed. Dochter met haar roze t-shirt en roze geruite blouse aan, die ze van mijn schoonmoeder kado heeft gekregen. Uit Amerika, dus was roze ineens goed. Behalve haar roze broodtrommel, van de lagere school, die kon opeens niet meer. Dus mocht ze mijn broodtrommel mee. Alleen die bleek onvindbaar. (Lag nog op het werk bedacht ik, met een broodje kaas erin... Ieeeuw...)

De eerste schooldag. Met trein en bus naar school in de stad. Tsjonge, ik kan me nog levendig herinneren dat ze voor het eerst naar de lagere school ging. Tranen met tuiten huilde ze. Ik dus ook. Door de lieve juf ging dat na verloop van tijd over. En nu... ging ze gewoon zelf.

Vanmiddag kwam ze thuis, met 22 boeken. Eentje had ze op school gekaft. Nog 21 te gaan. Dat doen we samen morgenmiddag. Want ze is morgen al weer vrij. Studiedag. Eerst gaat ze samen met een vriendinnetje bij de H.ema ontbijten. Vervolgens gaan ze met zijn tweetjes naar de oude school. Even buurten.

Ze vond het superleuk vandaag en ze verheugt zich op woensdag. De eerste echte schooldag. Vanavond wilde ze (gelukkig :)) even bij mij op de bank liggen. 12 jaar. Vrolijk, eigengereid, nieuwsgierig, spontaan en gewoon een heel leuk kind. Maarja, als moeder ben ik natuurlijk erg bevooroordeeld. 

Voet update: vanavond ben ik naar de fysiotherapeute geweest. Mijn voet is op een speciale manier 'in de elastische tape gezet'. Voelde een beetje raar. Donderdag moet ik terugkomen. En ik moet voorlopig nog rust houden. Dusssss.... Ik ben maar begonnen met het haken van een vest (ja, ik zou aan't kantbreien, schreef ik gisteren, maar ik ben heel flexibel). 

Would you like to comment?

  1. LOL... meteen alweer een studiedag. Het moderne schoolsysteem blijft me verbazen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja, al die boeken kaften. pfff. Vrijdag van nr 1 en dinsdag van nummer 2. Nog 45 boeken te gaan gok ik zo. haha het begin van het nieuwe schooljaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Stapeltje om te kaften is hier dit jaar minimaal, maar studiedag op dag 2 ... die is wel heel vroeg op de agenda gezet ;)

    BeantwoordenVerwijderen