zaterdag 2 augustus 2014

Buitenkapper en ijs voor het ontbijt

Wat fijn te lezen dat er meerdere avondmensen zijn. Niets ten nadele van de ochtendmensen. Ik vind het ook zonde dat de halve ochtend vaak al voorbij is, voor ik op gang ben, haha. Maar ik vind het nog erger om om 22.30 uur op bed te gaan en dan uuuuuren wakker te liggen.

Ik moet daarin natuurlijk wel een balans gaan vinden. Want anders krijg ik ook een chronisch slaapgebrek. Komt vast goed de komende periode.

Vanmorgen had ik ijs voor het ontbijt. Ik wilde (nouja, moest dringend) de vriezer ontdooien. Ik ontdekte nog 2 zakjes met plakjes banaan. Die heb ik in een bak 'gegooid' met wat bevroren frambozen erbij. Scheut Arla drinkyoghurt. Staafmixer erover. En het was net ijs. Verrukkelijk. Buiten op mijn ligbedje opgepeuzeld.

Deze hier bij ons bloedhete dag heb ik voornamelijk buiten doorgebracht. Al schilderend. Op zolder wil ik graag mijn oude Ivar rek (van de I.kea) plaatsen. Of dat gaat passen is een tweede. De bestaande kleur past niet bij de overige witte zolder. Dus zette ik alle delen in de grondverf. Wat een werk zeg. Maargoed, gelukkig ben ik voorzien van enorm veel doorzettingsvermogen. Het moest echt uit mijn kleine teentjes komen vandaag.

We wilden ook graag de laatste jaloezie ophangen. Maar die paste zoals ik eerder schreef net niet. Dus, dacht ik 'even' te zagen en knippen. Nou, het zagen heb ik wel gedaan. Toen ontdekte M. een 'lam lamelletje' Nummer 5, bovenaan. Natuurlijk vond ik dat ik dat wel kon verwijderen. Is ook gelukt hoor, je moet niet vragen hoe. Zweet stond echt overal. Gelukkig is M. voorzien van veeeeel meer geduld. Dus knipte hij de jaloezie op maat. Om er NA het ophangen achter te kopen dat het kozijn onderaan niet even breed was. Lang verhaal nog langer. Hele prut er weer af. Millimeters bijknippen en nu hangt het.
Door 'mijn operatie' draait de jaloezie nog maar een kant op. Gelukkig net de goede kant, vergeleken met de andere jaloezieën.

Na, de klusdag wilde ik nog mijn haar kleuren. Ik ontdekte nog een half pak haarverf in een verhuisdoos. Jihaa... (kniepstuiver, maar het scheelt weer 6,50 euro). Van M. mocht ik niet aan de slag in de badkamer. (begreep ik wel :))
Dus heb ik buiten voor kapper gespeeld. Met het felle licht erop zag ik dat mijn haar ook wel een opfrisbeurt qua kleur kon gebruiken.

Nu alleen nog een leuke kledingcombi voor morgen verzinnen. Middag helpen bij   de winkel van mijn zusje (en haar compagnon). Al op tijd met de trein morgenvroeg. Want op sommige plekken rijden bussen in plaats van treinen.

Ik heb vanaf morgen een weekendvrij abonnement. Is tot een met december van dit jaar aan te vragen voor maar 29 euro per maand. Je kunt dan voor 4 gezinsleden nog extra kaarten aanvragen, voor 20 euro per kaart. (Nee, helaas geen aandelen haha). Morgenvroeg vraag ik het abonnement voor dochter aan. Neefje heeft nog een meereiskaartje als het goed is. En nichtje mag nog op een Railrunner kaartje. Dan reizen we lekker voordelig morgen.

Fijne zondag alvast. En weer bedankt voor het lezen. Gezellig dat jullie er zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten