maandag 4 augustus 2014

828 euro misgelopen

Het bedrag van 828 euro blijft ons 'bespaard' en loopt de NS aan inkomsten mis. Toen ik vanmiddag via 'mijn NS' de gegevens nakeek, stond mijn weekend vrij abonnement er wel bij. 'Ineens' was het ook mogelijk om voor M. en dochter een bij abonnement aan te vragen. Maar dan wel met ingang van 3 september.

Opnieuw een telefoontje naar de klantenservice. Daar kreeg ik de uitleg dat extra abonnementen alleen maar per een hele maand looptijd afgesloten konden worden. Aangezien mijn kaart 'al' op 3 augustus in was gegaan, werd dat dus 3 september (ja, heeeeel logisch). Dat het eerder niet was gelukt, vond de medewerker wel vervelend. Aankomend weekend hadden we nog een treinreisje in de planning. Hoe ik dat dan toch kon regelen? Dat was niet mogelijk. Alle mogelijk denkbare oplossingen van mijn kant, waren niet mogelijk. 'Zo is het systeem nou eenmaal', kreeg ik als reactie. Dus. 

Gelukkig was opzeggen wel mogelijk. Ik kreeg een speciale dame, van het klantbehoud team. Met een 'omkooppoging', als u uw abonnement aanhoudt, dan krijgt u van mij een dagkaart. Nou nee bedankt. Want daarmee kunnen we nog niet reizen met zijn drietjes aankomend weekend. Ook zij kon verder niets betekenen. Zo bijzonder. Ik ben volgens mij hoofdschuddend van mijn werkplek naar de parkeerplaats gelopen. Zo vol ongeloof. 

Vervolgens had ik een 'date' met M, bestaande uit een bezoek aan de I.kea (36e x in 10 dagen of zoiets) Ik hoef voorlopig geen broodje hotdog meer :)
Planten en potten uitgezocht. Auto's volgeladen.
Op de reis naar huis reed ik even langs het station. Om het Weekend vrij abonnement te deactiveren.

Dan wordt het ook tijd om mezelf te deactiveren. Vannacht was weer eentje in de categorie half slapeloos. Om 02.38 uur was ik dat wel erg zat (wel moe en niet kunnen slapen). Dus nu voor 22.30 uur de computer uit. 

Wat ik me afvraag. Zal ik nog een mailtje wagen aan de klantenservice. Met mijn bevindingen en websitetechnische verbeterpunten? Stel dat een volgende klant hier wel wat aan zou hebben... Of is dat verspilde moeite?

10 opmerkingen:

 1. Ik zou het geloof ik wel doen. Alleen al om te kijken wat de reactie is. Het is toch iets raars.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou het ook doen. Misschien hou je er wel een bloemetje aan over ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarschijnlijk passen jouw tips niet in het systeem;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat denk ik. Ik heb een te hoog klantenservicegehalte waarschijnlijk.

   Verwijderen
 4. Als je de tijd en energie nog hebt, zou ik zeker reageren. Om welke organisatie het ook gaat, zonder 'goede' klachten kunnen ze niets verbeteren. Klinkt gek misschien, maar een klacht als 'Wat een rotservice' zonder omschrijving waarom het een rot service was, is veel te algemeen. Maar jouw verhaal, is helder en geeft goed aan war de NS de fout inging. Zal dit direct een service verbetering opleveren? Nee, dat denk ik niet. Maar samen met de andere klachten kan het wel effect hebben. Heb je er misschien aangedacht om kontakt op te nemen met "Rover' de OV-reizigers gebruikers groep?
  Succes, JBR

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel waar, ik heb zeker een goede klacht. Aan Rover had ik nog niet gedacht, dank voor de tip.

   Verwijderen
 5. Waarom niet?? Ik zou het zeker doen, verbeterpunten zijn toch (hopelijk ook bij de NS) altijd welkom?? Benieuwd, net zo als spaarmoeder, wat hun reactie is en of ze er daadwerkelijk iets mee gaan doen al zal dat w.s enige tijd in beslag gaan nemen.......

  Veronique.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het jammer vinden wanneer ik er nu nog tijd/energie in stop en ze doen er dan niets mee.... net als de 4 klantenservice medewerkers.

   Verwijderen