vrijdag 1 augustus 2014

2% loonsverhoging

Helaas, geldt de loonsverhoging (nog) niet voor mij. M. stuurde een berichtje dat hij 2% loon erbij krijgt. In de afgelopen 11 maanden al 8,5% in het totaal. Niet slecht voor een uitzendkracht.  

Vanmorgen kon ik de uitgang van mijn bed niet vinden. Snurk. Toen ik gisteren (nouja, vannacht) de wekker zette, gaf die aan, het alarm gaat over 5 uur en 41 minuten. Toen moest ik nog tanden poetsen en mijn gezicht schoonmaken. Veeeeeeel te laat dus weer naar bed. We hadden namelijk de stoel leuk bij de bank neergezet. Wat geschoven met de lamp. Bedacht dat het tafeltje van de ene kant van de bank wel naar de andere kant kon.

Maar de leuk beplakte bovenkant van het tafeltje kwam nu in het zicht. En nee... dat vond ik niet passen in het nieuwe interieur. Dus bedacht ik dat ik dat wel leuk op kon lossen met behang. Wat dan ook (heel logisch) direct nog even gedaan moest worden. Het knippen dan. Want hetgeen waarmee ik wilde plakken kon ik niet zo een, twee, drie vinden.

Het gevolg van laat uit bed, was later op het werk en ook weer later klaar. Om 17.15 uur verliet ik het pand. Rond 17.50 uur was ik thuis. De verleiding weerstaan om bij de supermarkt gauw een pizza te halen.

Megapan courgettesoep gemaakt. Ik had me namelijk vergist in de hoeveelheid bouillon. Dacht 2 liter te hebben en had daar ook de hoeveelheid bouillonpoeder op afgestemd. (lekker d'rbij). Gelukkig had ik nog meer courgette, dus kon ik het gelukkig nog redden. Flinke schep groninger mosterd erdoor. Heerlijk.

Wat 'Toscaanse sticks' (vegaburgers) erbij, kudde komkommertjes en om 18.50 uur zaten we dan met zijn twee aan tafel. Buiten, in het zonnetje, heeeerlijk. Na het eten een cappuccinootje. Liggend op mijn zonnebed. Beetje doelloos op mijn telefoon gekeken en gedaan. Heb ik me toch weer laten verleiden tot het downloaden van een gratis spelletje. Gewoon even ter ontspanning. Ik praat het ook nog goed.

Op de valreep net het tafeltje beplakt. Zal de kwast zo uitspoelen en mijn spullen opbergen. Volgens mij lig ik voor 22.30 uur op bed. Nu nog even een relaxtheetje en dan wat schrijven. Hersenpan leeg maken en ontspannen. Morgen mag en kan ik uitslapen. Verrukkelijk vooruitzicht.

Ben wel benieuwd hoe de verdeling onder de lezers is. Ben jij een ochtend- of een avondmens? En in het geval van een avond/nachtmens, zoals ik, hoe doe je het dan, ga je wel op tijd op bed, ook al bruis je van de plannen en ideeën?

6 opmerkingen:

 1. ik herken mezelf wel in jou, ik wil wel graag vroeg gaan slapen, maar ineens krijg ik dan weer energie en dan lig ik toch laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier een avondmens. En nee, ik pas de tijd waarop ik er in lig doorgaans niet aan aan de tijd waarop ik er uit moet. Gevolg: chronisch slaapgebrek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een avond/nachtmens en probeer rond 0.30 in m'n bed te liggen. Laat op de avond doe ik geen actieve dingen, zoals een tafeltje beplakken;-) , want dan ga ik om 0.30 nog als een stuiterbal door de kamer en heb ik de eerste uren geen slaap. Dus eind van de avond lekker lezen, tv.kijken, surfen op het web en een rondje met de hond. Dus al redelijk in de relaxstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben een ochtendmens om 7 uur heb ik toch echt m'n slaap wel uit. Als ik werk ga ik zelfs vroeger uit bed (rond de klok van 6) 's Avonds met half 11 dan gaan bij mij de luikjes dicht vaak zit ik al een uur / half uur op de bank te knikkebollen. Op zich niets mis met ochtend mens zijn maar manlief is een avondmens. Ach ja dit gaat al jaaaaaren goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met het heerlijke weer vind ik het zonde ommde dag te verknallen, ik sta vroeg op.
  Gisteren om 8 uur op de moestuin staan spitten met broer.
  Woensdag om 8 uur bij UWV
  Dinsdag om half zeven ontbijt geserveerd voor gast. Enz.
  In de winter wil ik minder vroeg opstaan.
  Vandaag mag ik uitslapem, dus ben ik al een half uur met deeIpad bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was een uitgesproken avondmens. Pas tegen de avond begon mijn energie te stromen. Ik vond dit altijd lastig omdat de omgeving daar niet op gericht is. Ik heb mijzelf gedwongen mijn dagritme naar de ochtend te verschuiven. Ik vind het nu heerlijk om 's ochtends vroeg alleen rond te scharrelen. Dat dan al mijn energie stroomt en bruist, nee, dat nog niet. Vroeger sliep ik graag uit. Nu lukt dat niet meer. Nu " kak" ik s avonds rond tien uur al in. Dus: er is nog hoop!

  BeantwoordenVerwijderen