Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantieboeken en schoolspullen

Gisteren, op de eerste vakantiedag van onze dochter, gaf ze aan dat ze zich verveelde. Echt... Met nog 6 weken te gaan. Ze vroeg of ze een vakantieboek mocht. Dat mag ze elk jaar. Dus dit jaar ook. 

We reden naar het winkelcentrum en deden eerst even de H.ema aan. 
Ohhhh, al die nieuwe schoolspullen. Daar heb ik toch zo'n zwak voor. 
Dochter heeft dat waarschijnlijk wel door, want ze wilde laatst ook met mij al schoolspullen kopen. Omdat ze weet dat ze dat wel van mij krijgt :)
Ook nu kochten we het nodige van haar lijstje. Zo leuk. Ik verheug me ook al op het kaften van haar boeken. (Mag ik doen).

Bij de B.runa kochten we ieder een vakantieboek. Ik die van de Flow en zij van Hoe overleef ik (uiteraard lees ik die ook haha). Ook kochten we een originee 'loombord' (zijn er meer mensen met kinderen met die hobby?) Het look-a-like bordje wat ze al had, heeft het al begeven namelijk. Daar moest ze van mij wel de helft zelf van betalen.

Af en toe vind ik het wel lastig om te bepalen wat ze wel en niet zelf moet betalen van haar zakgeld. Met 2,50 euro per week, was de helft van haar 'loombord' wel 4 weken zakgeld. Maar ze vond het prima hoor. 
En ze snapt het wel. Wat ik wil voorkomen, is een 'armoedesyndroom'. Dat ze bij dingen die ze wel graag wil hebben, bijvoorbeeld bij kleding, niet continue denkt, dit is te duur, of dat kan ik niet betalen. Ik hoop dat ik haar een stukje bewustwording over geld mee kan geven. Al is dat in de theorie makkelijker bedacht dan in de praktijk uit te voeren.

Reacties

  1. Het zal vast en zeker wel meevallen met dat armoedesyndroom, ze heeft gekregen wat ze wil en ze heeft geleerd dat dingen geld kosten en dat je daarvoor kun sparen! Wijze lessen volgens mij.
    Mijn ouders hadden in mijn jeugd rijke en arme tijden, niet altijd leuk als kind, maar het heeft mij wel geleerd dat je situatie kan veranderen, dus ook al heb ik een behoorlijk steady baan, ik blijf mij ervan bewust dat dat ook tijdelijk kan zijn. Het maakt dat ik mij makkelijker aan een nieuwe financiële situatie aanpas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed je bewustzijn. Vandaag maakte ik een overzicht van onze inkomsten en uitgaven. Ook ik besef dat het zo weer anders kan zijn.

      Verwijderen
  2. Ik denk dat je dat goed doet. Wij kregen thuis niet veel extratjes en nooit spontaan, rages waren onzin. Kleding moest goedkoop zijn en bij slechte cijfers, kreeg je geen zakgeld die week (ik was eerlijk en dus vaak blut ;-)).
    Zowel mijn zus als ik kregen wel wat last van compensatie gedrag toen we zelfstandig waren.
    Mijn meisje heeft nog twee weken school. Ik moet onze 'summer bucket list' nog afmaken (pot met briefjes met dingen om te doen).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oei, bij slechte cijfers geen zakgeld... Dat is wel een strenge regel geweest zeg. Leuk de summer bucket list. In de vakantie Flow zaten ook van die leuke briefjes.

      Verwijderen
  3. armoedesyndroom? nog nooit van gehoord, wat ik mijn dochter mee gegeven heb is het is er geen goedkopere of duurzame optie? was ze vroeger absoluut allergisch voor 2e hands spullen is ze nu toch wel overstag en kijkt ze eerst of ze het 2e hands kan vinden, voordeel hiervan is dat ze zich vaak meer kan veroorloven dan ze dacht en af en toe dat net iets duurdere maar lang meegaande product kan veroorloven, luxe leven is bij ons een kwestie van prioriteiten stellen zodat we met een smalle beurs toch best veel kunnen veroorloven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja echt, armoede syndroom :) Prioriteiten stellen is altijd goed. Meer doen met minder geld vind ik ook altijd fijn.

      Verwijderen
  4. Kijk eens op de gratis app vakantiebieb. Ook jeugdboeken. Allemaal gratis te downloaden gedurende de vakantieperiode.

    En ik snap je waardering voor schoolspullen heel goed. Zo veel leuke kleuren, dingetjes. Maar ook veel niet echt nodig bij nader inzien. Alleen voor de heb en de leukigheid.

    Wat leuk; vakantieboek! Koop als grap voor mijn zoon (die wordt 26) altijd het Donald Duck vakantieboek. Blijft leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik keek toevallig vandaag naar het mailtje van de bieb. Dochter heeft de meeste jeugdboeken al gelezen. Ik zag er zeker wat voor mij bij voor de vakantie volgende week. Haha, het Donald Duck vakantieboek, ook leuk.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z