vrijdag 25 juli 2014

Vakantie uitgaven

Zo, weer veilig thuis. Heerlijk om in een opgeruimd huis binnen te komen. We zijn een dag eerder dan in eerste instantie gepland naar huis gegaan. Reden hiervoor is, dat we het wel erg prettig vinden, om voordat we maandag weer gaan werken, nog wat dingen in huis te kunnen doen. Daarnaast is mijn neefje met een vriendinnetje op vakantie en 'liep mijn nichtje daardoor een beetje met haar ziel onder de arm'. Dus de eerdere komst van haar nichtje (onze dochter), daar was ze helemaal blij mee.

We mochten mee eten bij mijn zusje en mijn zwager. Courgettesoep, van courgettes uit eigen tuin. Met een rijk gevulde salade erbij. Aten we eindelijk weer eens iets gezonds, haha.

Vanmiddag brachten we een bezoekje aan Corpus. Erg mooi gemaakt. Ook zeer leerzaam. Maar of het nou ook echt leuk is... Onze dochter gaf aan dat ze het 'leuker' had verwacht. Ik ook wel een beetje.
Voor een biologieles zou het super zijn. Het is ingesproken door de vroegere ome Willem (Edwin Rutten heet hij toch?). Die kan dat wel erg goed trouwens.

Dan, de vakantie uitgaven voor de afgelopen week. Vorige week hebben we niet echt iets bijzonders gedaan, dus ook geen kosten gemaakt. Alleen een keer wat gegeten bij de V&D. 

We hebben de afgelopen 7 dagen 294,54 euro uitgegeven.

10,00 euro 2x entree Art Carnivale Festival (dochter was gratis)
  4,00 euro 2x parkeren bij Art Carnivale (vervolgens vervoer met trekker en          huifkar vanaf de parkeerplaats naar de ingang, vroem, vroem :))
20,00 euro voor muntjes Art Carnival
32,04 euro buskosten
60,40 euro benzine
  7,00 euro buitenspeelgoed (frisbee en soort van badmintonset)
47,75 euro CORPUS
  6,00 euro parkeren bij Corpus
27,50 euro Garra Ruffa visjes
En de rest van het bedrag aan eten en drinken buiten de deur.

Nu hadden we natuurlijk het voordeel dat we in het appartement van mijn schoonouders konden verblijven. Van alles voorzien. Dichtbij het strand. Drie dagen prachtig weer. Dus onze 'batterijen' zijn weer een beetje opgeladen. Volgend jaar, als alles gewoon naar wens verder gaat, dan gaan we echt op vakantie. Want vorig jaar was M. nog werkloos in de vakantie en dit jaar hadden we niet echt veel vakantiedagen, door het vele reeds opgenomen verlof.

Dan is het niet dat ik persé ver weg hoef hoor. Wel even lekker weg uit de 'dagelijkse sleur'. Nu merkten we de eerste week thuis dat dat heel prettig was. Maar dat het niet echt een vakantie gevoel opleverde. Natuurlijk ook omdat we net verhuisd zijn en de dozen nog niet allemaal zijn uitgepakt.

Voor nu vind ik het zoals ik al schreef, heerlijk om weer thuis te zijn. 
Ik zal onze dochter zeker missen. Ik weet dat ze mij/ons niet veel mist. Ze is met haar nichtje en zal zich de komende dagen prima vermaken. Morgen gaan ze waarschijnlijk naar Slagharen (daar hadden we nog 4 gratis toegangskaarten voor, die heb ik aan mijn zusje gegeven). 

Wij gaan morgen op 'gordijnenjacht'. We hebben onze zinnen gezet op Luxaflex Shades. De versie die in verschillende standen kan hangen. "Bottom up and Down' ofzo heet dat.
Nu begreep ik van mijn zusje dat er ook een aantal winkels zijn die daar een goedkopere versie van verkopen. Iemand met ervaring? Ik lees het graag. Want een proefberekening laat me weten dat ik anders voor 1 raam al ruim 400 euro kwijt ben. Slik. Met 3 grote ramen en 1 kleine in de kamer....

4 opmerkingen:

 1. Wij hebben onze vouwgordijnen van Luxaflex met 30% korting besteld via www.zonweringshop.nl. Wel zelf inmeten, verder geen advies, zelf ophangen maar wel stuk voordeliger. Ik heb geen aandelen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooie site, fijn om te zien dat de 'topdown' modellen ook in meerdere uitvoeringen zijn. Dank je wel voor de tip.

   Verwijderen
 2. Kwantum heeft daar volgens mij sowieso goedkopere versies van, maar ik heb daar alleen ervaring met de rolgordijnen. Die zijn prima overigens. Maar ik loop ook echt wel warm voor Decorette wat dat betreft. Zijn vaak ook Luxaflex en die hangen zij dan (tenminste, de club waar ik altijd kwam) supernetjes op. Dat alles gelijk hangt en gelijk rolt/uitvouwt, ook als je raam niet helemaal recht is. Dat voegt toch ook echt wel wat toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezien onze bijzondere afmetingen, met millimeters achter de komma, is het op laten meten waarschijnlijk geen overbodige luxe. De 'gordijnenman' in ons dorp is 4 augustus pas terug van vakantie :( en we willen wel voor de tv opnames plaatsvinden gordijnen hebben hangen haha.

   Verwijderen