maandag 7 juli 2014

Teruggave stookkosten 2013

Bij de huur van onze oude flat (jaja, dat is fijn om te schrijven), betaalden we ook elke maand een bedrag voor de stookkosten.
Omdat we elk jaar, zo rond de 500 euro terugkregen, hadden we zelf het voorschotbedrag al met 20 euro per maand verlaagd.

Vandaag kregen we eindelijk bericht (normaal hebben we het bedrag in mei al op de rekening staan) dat we nog 270 euro terug krijgen. Ik mocht het wel verrekenen met de huur van de maand juni. Maar die had ik net betaald. Dus we hebben nog iets te goed. Altijd leuk.

Gisteren een 'grote slag' gemaakt om het huis. Alle zooi in de container. Mega onkruidstruiken verwijderd. Alles lekker aangeveegd. De drie ligbedjes een plek gegeven. Heerlijk.

Ik ontdekte nog een druppende waterleiding in ons badkamerkastje. Dat dacht ik 'even' te fixen. Nou... niet zo'n slimme actie. Van kwaad tot erger zeg maar. Gelukkig kwam mijn vader met het juiste gereedschap om het op te lossen.
'En passant' maakte hij ook nog even de put dicht en gaf wat adviezen over de aanpassing daarvan.

We hadden het nog over de druk van de cv ketel. Die was van 2.0 bar naar 0.1 bar gezakt in een paar uurtjes tijd. Toen noemde mijn vader de leidingen van de verwarming die we hadden afgekoppeld. Alleen te bereiken via de kruipruimte :(
Onder het motto survival in eigen huis, waagde M. zich in de smalle ruimte. 'Gewapend' met twee baco's (nee, geen baccardi cola), een hoofdlamp en een kniematje, kroop hij naar (uiteraard) de meest uiterste hoek.
Daar bleek een dop niet goed te zitten en de leiding flink te lekken.
Oorzaak gevonden gelukkig. Want nu is sinds gistermiddag de druk constant. Weer een probleem minder.

In de woonkamer hing ik eindelijk maar toch de grote lamp boven de tafel op.
Leek een klusje wat zo gepiept zou zijn. Moest nog zo'n kabelgootachtig iets op maat maken en zagen/snijden. Is niet helemaal zo netjes geworden als ik had gehoopt. Maar ach, voor een eerste keer. Stroomdraden gestript. Kroonsteentje ertussen. Allemaal net echt.

Beetje voor beetje krijgt alles vorm. Nog een weekje dan hebben we vakantie en kunnen we ook verder met de andere zaken.

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat alles steeds meer zijn plekje krijgt.
    Straks kun je genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker bezig zo! Het wordt zo allemaal steeds meer jullie huis!

    BeantwoordenVerwijderen