zaterdag 5 juli 2014

Tenenkrommend

Voor onze dochter is de vakantie nu echt begonnen. Vanavond had ze nog een slotavond van de muziekschool. Ze speelde in de musical de TV-Kantine. Helaas, was er niet alleen een musical, maar een avondvullend programma, met dans, muziek en zang. Na twee eerdere avonden van dezelfde muziekschool, waren we er al bang voor... het was tenenkrommend. Werkelijk vreselijk. Ruim vier uur lang. Onder het motto alles voor je kind, zaten we in de zaal. 

Meer mensen met een soortgelijke ervaring met uitvoeringen of iets dergelijks?

Onze dochter had een kleine rol in de musical (en ja, dat deed ze wel goed, want ze heeft veel ervaring op het toneel door school en toneellessen :)). 
Ze moest wel tot het einde blijven en wij dus ook. Na de vakantie gaat ze gelukkig niet terug naar de muziekschool. Ze krijgt muziek op school en mag van mij best weer op muziek, maar dan zeker ergens anders.

Nu zitten vader en dochter op de bank, voetbal te kijken. Ik doe een poging om de grote tafel in de woonkamer leeg te maken. Slagveld. Binnen een week. Ik had me nog zo voorgenomen om dit te voorkomen.

Vandaag kwam een collega (en moeder van een klasgenoot op school) spontaan even langs. Gisteren had ik haar een foto van mijn nieuwe ligbed geappt. Toen gaf ze aan, dat er wel wat groens miste. Vandaag bracht ze een prachtige hortensia. Zo lief. 

Ook de loodgietersvriend van mijn vader kwam spontaan langs. Hij dacht het 'lek' nu gevonden te hebben. Het tapkraantje. Maar nu blijkt het nog sneller te gaan dat de druk wegvalt. Dus verder onderzoek dan maar. We vermoeden het expansievat.

Morgen is dan de eerste echte dag hier in huis met ons drie dat we HELEMAAL niets op de agenda hebben staan. Wat een bijzondere dag. Na al die maanden. Heerlijk. Nou... al bloggend komt de tafel natuurlijk nooit leeg. Dus ik ga nog even mijn best doen.

2 opmerkingen: