maandag 14 juli 2014

Spenders!

Zo, het laminaat is er uit in de oude flat. Gelukkig hoefde ik er niets voor te doen :) want M. 'offerde' zich op. De groene ondervloer was op een klein stuk na nog goed. Dus sms-te ik de nieuwe bewoonster. Of we die voor haar moesten laten liggen? Scheelt haar namelijk een hoop geld. Dat wilde ze wel. De gehuurde container is zo goed als vol nu. 

Woensdag alles met de woningbouwvereniging afhandelen en dan is het ECHT klaar daar. Heerlijk. Kunnen we ons richten op ons eigen huis. Letterlijk en figuurlijk.

Gisteravond hebben we met zijn twee onze inkomsten en uitgaven eens opnieuw bekeken. Er zijn een aantal dingen die we nog niet precies weten. Geld voor schoolboeken voor onze dochter bijvoorbeeld. En onroerend zaak belasting. Die hebben we nu namelijk al via de notaris betaald. Dit bedrag was nog gebaseerd op de te hoge waarde van de woning. Daar heb ik wel bezwaar tegen aangetekend. Het bedrag is ook verlaagd. Maar daar merkte ik qua teruggave niets van, want dat gaat naar de oude bewoner.

Hoe dan ook, we staan er wel goed voor. Ondanks dat we wel ruim 1000 euro meer aan uitgaven hebben ten opzichte van onze 'schuldaflosperiode'. Daar zitten nu ook de energiebespaarleningen bij in. Plus het bouwdepot. We houden ruim 1300 euro per maand over om te verdelen over 'de potjes'. En... om straks, als de buffers weer op peil zijn, versneld af te gaan lossen. Daar kan ik me nu al op verheugen.

Eerst zitten we nog in de uitgeefstand. 'Spenders' zijn we op dit moment. Vanavond kochten we een hele gave schemerlamp. Vonden we al jaren een superleuke lamp. Nu eindelijk gekocht. Staat prachtig in de woonkamer. We kochten ook voor de vier ramen in de woonkamer gordijnstof en vitrage. Ik moest manlief wel overtuigen van de vitrage. Want dat vindt hij 'oude wijven achtig'. Helaas mocht ik niet de bloemetjesvitrage die ik voor ogen had :) We hebben nu gestipte gekocht. Ook nog 15 meter gordijnstof. En nieuwe verduisterende gordijnen voor onze slaapkamer.

Vandaag heb ik de kozijnen voor de eerste keer 'afgelakt'. Morgen nog even licht opschuren en een laatste keer. Staat wel heel chique. Gordijnen ga ik zelf maken. Hopelijk lukt het wat ik in gedachten heb. We moeten nog wel even achter gordijnstokken aan. Bij de I.kea hadden ze net niet alles compleet wat we wilden.

Gisteravond hebben we trouwens ook flink ons best gedaan met uitgeven. Ik heb mijn nieuwe telefoon besteld. Twee hoesjes erbij. Een speciale met camera grip en een 'gewone'. Wel van leer. Ik had nog zakgeld :)
Daarnaast een mini trampoline voor onze oefeningen. In de flat hadden we een mini tramp op het balkon staan. Die was niet helemaal goed meer en hebben we naar de kringloop gedaan. Morgen komt de nieuwe al. Eens zien hoe snel ik weer conditie opbouw. 

Als laatste zijn we toch weer gegaan voor een tijdschriftenabonnement. Lekker op de zaak. Elke maand tenminste 15 nieuwe tijdschriften (nou ja, een maand oud, maar ongelezen). Voor de inspiratie en het gevoel van overvloed.

Tsjonge jonge, wat weer een lap tekst zo op de maandagavond. We gaan nog even de slaapkamer metamorfosen en dan lekker op tijd slapen. Oh nee.... Ik zou nog een stukje muur voorlijmen met glasvezelbehang. Dat kan nog net voor 22.30 uur.

4 opmerkingen:


 1. de schoolboeken zijn nog gratis hoor, misschien een borg dat kunnen ze vragen,.
  Bij onze dochter was dit €80 maar bij zoon niets.

  Liesbeth L

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie Liesbeth. Ik weet dat we huur voor de boeken gaan betalen. Binnenkort komt de nieuwe schoolgids online. Daar zal het vast in staan.

   Verwijderen
 2. Wat een energie hebben jullie. En wat moet het zalig zijn om straks klaar te zijn en te kunnen genieten van jullie nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral dat het straks echt allemaal klaar is. Daar verheugen we ons beiden op. En wat de energie betreft, die komt gelukkig weer terug.

   Verwijderen