zondag 13 juli 2014

Nog meer geld onze kant uit

Zo, na een tweetal brakke nachten (wie vroeg mij laatst of ik goed slaap in het nieuwe huis... helaas nog niet) is het gelukkig zondag. Of het komt door de volle maan, de stand van mijn bed, de snot in mijn hoofd, de tientallen gedachtes, de mug in de slaapkamer, of een combi van alles... Dat ga ik onderzoeken. Want als iets me gaat 'nekken' qua energie is het slecht slapen.

Gisteren vierden we alvast de verjaardag van mijn vader. Mijn zusje, zwager, neefje en nichtje waren er ook. Ze zijn op fietsvakantie (bikkels) en hadden de route zo gepland dat ze erbij konden zijn.
We hebben mijn vader een nieuwe 'Workmate' cadeau gedaan. Mijn vader vroeg nog of het een hint was haha.
Het weer was prima, dus we hebben heel lang buiten gezeten. Na twaalf uur hielden wij het voor gezien. Dochter bleef slapen. Zo fijn dat ze het altijd zo naar haar zin heeft bij mijn ouders.

Vrijdagavond heb ik nog telefonisch contact gehad met de nieuwe huurder. Aardig meisje. Ook zij was verbaasd over de aflevering van de woning. Ik heb haar voorgesteld om nog even samen de woning door te lopen. Vanmiddag was ze er met haar vriend en haar opa. De vensterbanken, de jaloeziën en het muurtje in de kamer neemt ze gewoon over. Heel fijn, dat scheelt ons veel werk. Helaas moet de vloer er alsnog uit. Zij vond dat erg vervelend voor ons. Gelukkig hebben de container nog bij huis. Dus morgen gaat man aan het slopen en ik aan de slag in ons huis.

Dochter brengen we zo weg. Ze is uitgenodigd om nog twee nachtjes te mogen kamperen met mijn neefje en nichtje. We brengen haar met de auto en halen haar dinsdag weer op. Is denk ik een minuut of 20 rijden van hier. Ze heeft er zin in (gelukkig maar).

Over het geld wat maar mijn kant uit blijft stromen. In de brievenbus van het oude huis, zat nog een brief van een pensioenvoorziener. Of ik een klein pensioen van 341,15 euro af wil kopen? Maar natuurlijk. Uiteraard moet ik nogmaals loonheffing daarover afrekenen aan het einde van het jaar. Maar dat neem ik voor lief. 

Gisteren was de vriend van mijn nicht ook op de verjaardag van mijn vader. Hij heeft de Nokia Lumia 1020. Met een supercamera. Hij is daar erg tevreden over. Dus vanmorgen heb ik wat 'vergelijkend warenonderzoek' gedaan. Dat gaat hem dan toch worden. Ik heb de telefoon gevonden voor 369 euro. Dan wil ik er nog wel een camera grip hoes bij :) (Ja, als ik dan toch luxe ga doen). Mijn abonnement voor mobiel is erg laag in kosten. Een telefoon los kopen is de voordeligste optie.

Mijn huidige telefoon vertoont al een poos kuren. Als ik een berichtje heb binnengekregen welke ik nog niet heb gelezen en ik word vervolgens gebeld, dan loopt de hele telefoon vast. Aangezien ik mijn mobiel heel veel gebruik voor foto's en filmpjes (ik heb nu een Nokia N8, met ook een hele fijne camera) wil ik weer gaan voor de kwaliteit van de camera.

Trouwens, over de afhandeling van het oude huis heb ik de verhuurder een MEGA lange mail gestuurd. Een van mijn specialiteiten om beleefd te blijven en heel duidelijk aan te geven wat ik er van vind in een mail. (Helaas ontbreekt die specialiteit aan de telefoon wanneer er niet naar me geluisterd wordt).
Ik verwacht er weinig van. Maar heb het wel lekker van me afgeschreven. Dat lucht al op. Net als hier schrijven op mijn blog natuurlijk.

Jullie weer bedankt voor de meelevende reacties op afgelopen vrijdag. Ik merk dat ik het fijn vind om een soort van 'luisterend oor' (beter gezegd, lezend oog) te hebben. Fijne zondag verder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten