zaterdag 26 juli 2014

Jaloezieën voor 0 euro

Dank jullie voor de tips en adviezen. Wat is er veel moois te bestellen qua raambekleding. Van ons 'bouwdepot' hebben we momenteel nog 4000 euro over. Er zijn nog een groot aantal wensen en verder ook nog noodzakelijke klussen die aangepakt moeten worden. Ik was begonnen met typen wat er nog allemaal te doen is. Maar ik ben bang dat niemand zo'n lang overzicht interessant vindt.

Waar het op neerkomt, is dat we bedacht hebben, dat we graag de klussen die nog gedaan moeten worden, qua materiaal en werkloon, graag van die 4000 euro willen betalen. Dus dan gaan we wel wat concessies doen. Niet omdat het niet anders zou kunnen, qua geld. Wel omdat we nou eenmaal besloten hebben om de bedragen die we nu hebben uitgegeven (geleend) niet nog meer te willen verhogen, indien niet noodzakelijk.

Dus..... hebben we de oude jaloezieën uit de garage gehaald. Ze zijn het echt net niet qua kleur. Maar bij de 3 grote ramen passen ze qua maat perfect. 
Bij het kleine raampje helaas niet. Ik weet dat ik de lamellen op zich kan knippen. Iemand nog tips voor het 'inkorten' van de bovenkant? De jaloezie is 80 cm breed. Er zou aan beide kanten een halve cm afmoeten om het passend te maken. Scherp ijzerzaagje?

Vanmiddag zijn we op zoek geweest naar nieuw bevestigingsmateriaal voor de jaloezieën. Helaas niet bij de P.raxis, G.amma of K.wantum. Al kochten we bij de laatste wel een houtkorf/BBQ (ik had nog geld van het volle AH boekje, wat we tijdens de vakantie niet hadden uitgegeven).

Dus kijken we of we het het 'vol met verf zittende' bevestigingsmateriaal nog kunnen hergebruiken. Dat zou fijn zijn. Want nu willen we het ook graag ophangen.

Ik ben heeeeeel blij met M. zijn schoonmaakkwaliteiten en geduld. Hij heeft de echte hele gore jaloezieën namelijk schoongespoten met een tuinslang. Op dit moment is hij bezig om alle lamellen een voor een schoon te maken.

En ik.... ik ga een ontwerp maken voor een gehaakte hoes voor onze nieuwe poef. Vorige week waren we voor de tigste keer bij de I.kea. Toen zagen we een voetenbankje (poef). Afgeprijsd van 99 euro voor maar 25 euro. Met een raar stofje (circusachtig vond M. ik vond het wel leuk). Nu komt de dikke grijze katoen (naald 7), ooit voor 25 cent per bolletje gekocht eindelijk goed van pas.
Kan ik aantonen dat mijn bewaardrift toch nog ergens goed voor is.

2 opmerkingen:

 1. De luxaflex kun je prima afzagen met een ijzerzaagje aan het bovenste deel. Dat hebben wij ook al een paar keer gedaan. Na het zagen even glad maken met een schuurpapiertje dan is het niet scherp.
  Ik weet niet of je een bad hebt anders kun je luxaflex daar prima een poosje inleggen om te weken. Daarna is het gemakkelijker schoon te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip. Gisteren een ijzerzaagje gekocht, met een knipper voor de lamellen. Helaas geen bad, de 2,40 meter brede jaloezieën hebben we met schroeven buiten aan de schuur gehangen. Met de tuinslang het dikste vuil er af gehaald.

   Verwijderen