donderdag 24 juli 2014

Jaaaaaa, we komen op tv

Na een rustig ochtendje 'thuis' vertrokken we na de lunch opnieuw richting strand. Zo fijn om met de bus te kunnen. 1,78 euro per enkele reis per persoon, dus niet heel voordelig. Maar wel heel efficiënt.

We hadden dinsdag al gezien dat er 'visjes' zijn. Oftewel Garra Rufa visjes. Voor heerlijk zachte voeten. Samen met dochter heb ik een kwartiertje 'gebadderd'. 
Wie van jullie heeft het ook wel eens gedaan?

Rond een uur of zes hoorde ik een geluidje. Bleek mijn telefoon te zijn. Ik heb nog geen nieuwe ringtoon ingesteld :) 'By the way', de camera van mijn Nokia Lumia 1020 is WEL heel erg gaaf. Uiteraard had ik te weinig geduld om alle mogelijkheden te ontdekken en in te stellen. Superfoto's maak ik nu. Filmpjes trouwens ook (nee helaas, geen gesponsorde blogpost haha).

Ik zag een voor mij onbekend nummer. Er was eerder die middag gebeld en ingesproken op de voicemail. Dus snel afgeluisterd, want we zouden nog gebeld worden over het wel of niet doorgaan van de tv opnames. En jaaaaaa, het gaat door. Vrijdag 15 augustus zijn de opnames al. Eens zien hoe ik dat regel, want ik heb vrijwel geen vrije uren meer staan. En dochter is dan nog uit logeren. Maar dat komt allemaal wel weer goed. Hopelijk hebben we dan ook al gordijnen in de woonkamer. En zijn we iets verder met het klussen. Anders komt er wel een heel armoedig huis op tv.

Wanneer de uitzending precies is, weet ik nog niet. Volgens mij volgend jaar pas. Ik weet wel dat ik morgen even met de kapper ga bellen. 

Morgen gaan we naar Corpus (reis door de mens). Daarna zit onze vakantie er bijna weer op. Dochter heeft nog 3 weken. Gelukkig kan ze een week bij mijn zusje logeren. Ik haal haar daar weer op, samen met mijn neefje en nichtje. Met zijn drietjes gaan ze dan een weekje bij mijn ouders logeren.
Vervolgens komen mijn schoonouders terug en gaat onze dochter daar nog een paar dagen naar toe. 

Voor de lezers met kinderen die geen 6 weken vakantie hebben, hoe doen jullie dat in de zomervakantie?

21 opmerkingen:

 1. Hier wordt het precies zo opgelost. Een week naar een oom en tante en een weekje naar opa en oma. Alle "partijen" genieten van de logeerpartijtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn he, dat dat kan, ik ben er ieder jaar weer heel blij mee.

   Verwijderen
 2. Leuk om je dan eens 'in het echt' te zien op tv:) Spannend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel spannend, ik bedacht dat het volgens mij zo is, dat mensen er op tv dikker uitzien... Dus moet ik even zorgen dat ik in drie weken tijd nog iets slanker eruit kom te zien, haha.

   Verwijderen
 3. Die visjesbehandeling heb ik ook eens gehad, wij kregen een sauna-arrangement cadeau en daar zat het bij. Ik vond het vreselijk! Het kietelde zo erg, ik deed mijn best om het vol te houden. Uiteindelijk vond ik het onaangenaam en ik zou er zeker nooit voor betalen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh echt, onaangenaam? Ik vind het gekriebel juist heerlijk.

   Verwijderen
 4. Onze kleinkinderen zitten in co ouderschap. Onze dochter heeft zelf een aantal dagen vakantie die ze 'plant' gedurende de vakantiedagen van de kinderen. De dagen dat ze geen opvang heeft, komen de kleinkinderen naar hier. Ofwel komt onze dochter hier die dan 's avonds oppikken zodat ze terug naar huis kunnen en dan eet zij hier 's avonds gekookt mee zodat ze thuis niet meer moet koken (partner eet dan op het werk) ofwel blijven de jongens een paar dagen logeren. Momenteel zijn er 2 kleinkinderen (jongetjes die tellen voor 4) maar binnen enkele weken komt er nog een kindje bij. Het is hier nu al superdruk als de kleinzoontjes hier zijn dus het zal er zeker niet op verbeteren eens het derde er is. 'k Heb me wel al afgevraagd 'hoe' ik dat zal moeten organiseren aangezien het leeftijdsverschil tussen tweede en derde kind. De jongens zijn nu gewoon van de huiskamer in te palmen met ijzeren autootjes en de legostad maar als dat kleine prutske er is en begint rond te kruipen, is dat absoluut niet veilig (kleine blokjes om in de mond en oren te steken) Tja, tijd brengt raad zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk, nog een kleinkind. Gefeliciteerd. Gelukkig duurt het nog even met het kruipen :)

   Verwijderen
 5. Ik heb gemakkelijk praten, want ben altijd thuis. Manlief heeft 4 weken vakantie en de kinderen gaan 1 week op kamp. Zou er nog maar 1 week overblijven om op te lossen. Dat zou een probleem geven dan, want hier kunnen ze nergens terecht.
  Waarvoor worden jullie eigenlijk gefilmd want dat begrijp ik niet helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Typen ging niet helemaal goed. Wat lekker dat je man 4 weken vakantie heeft. Hier met de uitzendbaan van manlief zijn er helaas nog niet zoveel verlofuren opgebouwd.

   Verwijderen
 6. Mijn kind is nu alleen thuis. Toen hij kleiner was, was t pielen met mn vrije dagen. Ex deed gelukkig ook de helft v d vakanties, want mijn ouders waren niet zo van t zorgen en oppassen. Ze wilden m eigen leven: veel reizen.
  Nu zit ik met schuldgevoel als ze ziek worden: moet ik hen helpen , terwijl ze mij lieten stikken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja zeg, wat een harde woorden naar je ouders. Jouw kinderen zijn jouw verantwoordelijkheid, niet die van je ouders. Iedereen met ouders die wel graag oppassen mag daar heel blij mee zijn en het nooit als iets vanzelfsprekends beschouwen!

   Mimi

   Verwijderen
  2. @KruidigMeisje wat vervelend dat je het hebt ervaren dat je ouders je lieten stikken. Heb je het daar wel eens met ze over gehad? Zoals Mimi ook aangeeft is het (ook naar mijn idee) geen vanzelfsprekendheid,

   Verwijderen
  3. natuurlijk is het erg prettig en gezellig wanneer ouders wel in de gelegenheid zijn om op te willen en kunnen passen.

   Verwijderen
 7. Ouders houden meer van hun kinderen dan kinderen van hun ouders.
  Kijk maar hoe je zelf van je kinderen houd.
  Ouders hebben in hun beleving al hun taak er op zitten en dat is n.l. hun kinderen groot brengen met alle verantwoordelijkheden die er bij horen.
  Kinderen gaan er soms automatisch van uit dat hun ouders wel zullen ( of moeten dat zelfs want een nee wordt niet geaccepteerd) oppassen op hun kleinkinderen.
  Kinderen kiezen voor een eigen gezin te stichten. Je kunt er niet automatisch van uit gaan dat grootouders dan de zorg op zich moeten nemen.
  Ik kan me wel het gevoel van in de steek laten bedenken maar het is de vraag of ze dit gedaan hebben. Hebben ze altijd de opvoeding van jou op zich genomen? Dat was hun taak.
  In verhouding doen ouders meer voor hun kinderen dan kinderen terug doen voor ouders. Heb zelf ondertussen mijn ouders verloren en ik weet uit ervaring dat de laatste jaren voor kinderen die oude ouders hebben zwaar kan zijn om dat bij hun gezin er naast te doen. Dit betekend niet dat ik meer gedaan heb voor mijn ouders dan ik voor hen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het zo, dat ouders meer van hun kinderen houden dan andersom? Ik kijk even naar mezelf, ik denk dat het houden van op een andere manier is. Ik ben wel met je eens dat ouders meer voor hun kind(eren) doen. Begrijp ik uit je reactie dat je voor je ouders hebt kunnen zorgen de laatste jaren?

   Verwijderen
 8. Dochter gaat twee keer per week naar de BSO en op maandag ben ik zelf vrij. Op woensdag komen opa en oma hier oppassen, op vrijdagochtend komt andere oma en in de vakanties neemt manlief de vrijdagmiddag vrij. Meestal nemen we zelf de eerste drie weken vrij maar verder is het goed geregeld en erg relaxed voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het relaxed voor jullie is Nicole. En super natuurlijk dat de oma's en opa willen en kunnen oppassen.

   Verwijderen
 9. reactie op je vraag:

  Ik heb niet in de dagelijkse zin ( fysiek) voor mijn ouders gezorgd. Mijn vader is ( ernstig) dement geworden en heeft 4 jaar in een verpleeghuis gewoond. De zorg die je dan hebt is of alle zorg wel geboden wordt die nodig is, wat nog wel eens niet het geval was.
  Mijn moeder bleef thuis achter en dat is niet niks als je partner dement wordt en niet meer thuis bij je kan wonen. Je bent toch niet voor niets met elkaar oud getrouwd is de beleving van vele achterblijvers ( schuldgevoel).
  Mijn moeder is dit jaar overleden . Ook haar ziekte proces was heel naar om te zien. Daarbij moesten we als familie er ook achteraan om de leefomstandigheden te optimaliseren. Wie vindt het prettig om haar moeder in bed te zien, halfzijdig verlamd en niet te worden gedraaid door verpleging als ze er om vroeg, zelfs niet als ze pijnlijk lag en het niet vol hield. Zo kan ik nog wel meerdere voorbeelden geven.
  Dit vroeg van ons als kinderen ook grote zorg. Dagelijks werd ze bezocht door ons naast werk en een gezin draaiende te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief en attent dat je een antwoord op mijn vraag schrijft. Want wat je schrijft is best wel heftig.

   Verwijderen
  2. Het gaat een beetje raar op de iPad met antwoorden. Ik was nog niet klaar. Geestelijk is de zorg natuurlijk ook superzwaar. Helemaal als ik lees dat je (naar mijn idee) vaak machteloos was als het gaat om de verzorging die je niet altijd zelf in handen had. Respect voor dit alles. En nogmaals bedankt voor je open antwoord.

   Verwijderen