maandag 28 juli 2014

Een gegeven paard....

... moet je niet in de bek kijken is de uitdrukking toch? Maar als het paard benen heeft, in plaats van poten, heeft het dan wel een bek?
Nou, waar ik even mee zit. Toen we vorige week het vriendinnetje van dochter weer naar huis brachten, kreeg ik van haar moeder een kadootje. Het was een geurtje met bijbehorende bodylotion. Het gebaar vond ik echt superlief en leuk. Alleen de geur past echt niet bij mij. Natuurlijk accepteerde ik het kado, nam het mee en dacht er eerlijk gezegd niet meer aan. 

Vanmorgen pakte ik mijn tas uit en zag ik het weer. Nu voel ik me wel wat bezwaard. Want ik vind de geur dus niet bij me passen en ben geneigd het aan de kringloop te geven. Maarja, dat vind ik wel wat ongepast... Het 'risico' is dat het hier in de kast komt te staan, stof te vangen. Dat vind ik ook niet leuk. Dus klein dilemma. Wat zou jij doen?

Ik bedacht net dat ik hier op mijn blog misschien wel een lijst kan maken met spullen die ik weg wil doen (want ik heb heeeeeel veel leuke spullen, waaronder (handwerk)boeken). Of ik kan onder het rijke wijf een account aanmaken bij M.arktplaats, dan kan ik met het verdiende geld mijn ik investeer slim lening voor de kunststof deuren versneld aflossen :)

Nog meer gekregen spullen. Op mijn werk had ik nog een gave houten stoel staan. Deze was gebruikt bij een theatervoorstelling op het terrein van mijn werk (een maand of twee geleden al uit de container gevist, samen met wat panlatten). Vanmiddag heb ik deze samen met een collega in mijn auto gezet. Hij zaagde de panlatten nog even passend aan mijn mini auto. Erg attent.

Ik was trouwens vanmorgen om 7.45 uur op mijn werk. Ik heb ontdekt dat het tanken van 20 liter benzine me 7 minuten qua tijd kostte (inclusief pinnen etc.) Uiteraard had ik die tijd niet extra ingepland. Dat in combinatie met een erg verwilderde bos haar die ik vanmorgen nog even moest temmen, maakte het dus iets later. 

Morgen nieuwe poging (en dan ook echt de kapper bellen voor een afspraak).
Nu nog even aan de slag. Ik kreeg een sms van de belastingdienst. Of ik wel om mijn BTW aangifte wilde denken. Nou, dat doe ik dan nu direct maar. Het is zo weer eind juli. 

14 opmerkingen:

 1. Zulke luchtjes worden hier gebruikt als wc-verfrisser. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wordt dan wel een hele zwoele wc-verfrisser Loesje, hahaha

   Verwijderen
 2. Als de geur niet té erg is, zou ik 'm gewoon gebruiken. Ik ben niet zo moeilijk. Ik heb wel eens meegemaakt dat het luchtje,dat ik een vriendin had gegeven, aantrof op het toillet. Niet leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me voorstellen dat het niet leuk is om je kado op het toilet aan te treffen. Heb je er wat van gezegd? De geur is voor mij te erg....

   Verwijderen
 3. Collega, familie of vriendin die je er misschien blij mee kan maken, da's altijd leuker dan enkeltje kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is waar. Ik overweeg wel hier iets op mijn blog er mee te doen. Daar leest de moeder niet mee :)

   Verwijderen
 4. Er is vast wel iemand binnenkort jarig (die niet meeleest, whahaha!) Heb je weer een gratis cadeautje (erbij)... Scheelt ook weer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik heb de plakbandjes met opzet al wel heel netjes verwijderd. Volgens mij heb ik ook het inpakpapier nog....

   Verwijderen
 5. De mevrouw van het blog 'eenvoudig leven' heeft een link naar haar marktplaatswinkeltje.....
  Idee misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Janne, dat heb ik even bekeken. Ik ga bedenken of ik dat ook ga doen. Of gewoon hier een ruil- of weggeeflijst ga plaatsen. Wordt vervolgd.

   Verwijderen
 6. Eens kreeg ik op mijn verjaardag van een nichtje een bodylotion van Y.ves R.ocher. Ik vond het echt niet lekker en heb het doorgegeven toen een ander nichtje jarig was. Dat nichtje was van de andere kant van mijn familie, dus de kans dat de nichtjes elkaar zouden tegenkomen en over verjaardagscadeau's zouden beginnen was minder dan nul. Nichtje 2 was wel erg blij met het luchtje, zei ze ;-). Het bleek nogal duur te zijn. Dus had ik een goedkoop, blijkbaar heel duur, cadeautje gegeven.

  Ik zou het doorgeven als cadeau aan iemand waarvan je weet dat de moeder die het gaf die niet kent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het zo op kon lossen en iemand er blij mee maakte.

   Verwijderen
 7. ik dacht ook meteen: doorgeefkadootje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, doorgeefkadootjes. Ik heb ooit eens inpakpapier gekocht waar dat ook op staat. Dat zal ik opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen