Doorgaan naar hoofdcontent

Waar ging het mis?

Maandag, 30 juni, een laatste vrije dag. In gedachten zag ik mezelf de laatste dingen doen voor het oude huis. 's Ochtends eerst uitslapen. Aangezien dochter pas om 11.00 uur naar school hoeft. 's Middags naar de stad. Koffie met gebak bij de V&D (want daar hadden we nog bonnen voor). Leuke gordijnstof kopen. De vensterbanken voor de tweede keer aflakken. Gezellig met zijn drie, lekker relaxed thuis in het nieuwe huis.

De realiteit. Rond 9 uur hoor ik een vrachtwagen voor ons huis. De leverancier van de kozijnen. Die zou ook komen. Maar later en eerst bellen, omdat ze eerst nog naar Hoogeveen moesten. Dus ik spring uit bed. Schreeuw naar beneden, trek gauw een joggingbroek en een vest aan. Kijk in de spiegel en bedenk dat er niets meer te redden valt. Het is gelukkig dezelfde jongen van de vorige keer. Ik poets voor het fatsoen nog wel even mijn tanden.

Hij herstelt alle zaken die ik doorgegeven had. Dochter vertrekt ondertussen met een vriendinnetje naar school. Ik rij naar ons oude huis. Waar manlief al de hele ochtend bezig is met leeghalen van spullen. Ik schat het wel redelijk in. Denk rond een uur of vier klaar te zijn. 

Om half vier ga ik met een auto vol spullen toch maar een nieuwe tankdop halen. Tussen drie en vier zou de loodgieter komen. Die komt om tien over vier. Om pas om half zes weer weg te gaan. Alles is nu gecontroleerd, nieuwe thermostaat aangesloten. Op hoop van zegen dan maar. Om kwart voor zes ben ik bij de Hema voor een douchegordijn. 

Bij thuiskomst tref ik mijn vader al, die kwam nog de laatste klusjes doen.
Ik eet snel, help mijn vader. Verzorg een werkende douche voor het kind. Rij nog tig keer heen en weer.... Nu is het 23.56 uur.

Manlief is nog niet klaar in het oude huis. Ik heb ook nog een auto vol op de oprit staan. Aaaaaaaargh. Waar ging het mis.

Nou.... heeeeeel snel dit blogje plaatsen. Want morgen is het 1 juli en daar heb ik wat leuks voor bedacht. Morgen pas ik ook mijn omschrijving etc. aan.

Reacties

  1. Zooooooooooo herkenbaar de laatste dingen uit huis halen. Ik dacht dat het auto niet helemaal vol zou zijn, en auto is heele grote stationcar. Uiteindelijk was die propvol, en de auto van meehelpende dochter ook en ik moest eigenlijk noodgedwongen wat achterlaten. Ach de nieuwe kopers waren er blij mee en ik had ze eigenlijk ook niet nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh en dan loop je helemaal over, puinhoop overal etc etc.. wij hebben het vorig jaar allemaal weer eens door gemaakt!
    Ga echt Nóóit meer verhuizen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Woonboerderij van mijn ouders te koop in Kolham

Huis te koop in Kolham Sinds vandaag opnieuw op Funda.  Met betere foto’s :) en een verlaagde prijs. De boerderij van mijn ouders in Kolham. Ruim 340 m2 woonoppervlakte. Plus een heerlijke tuin. En ja, ik heb hier in geen tijden iets gepost.  Het is/was een bewogen jaar. Hopelijk is er binnenkort een nieuwe eigenaar voor het huis van mijn ouders. Iemand die het zijn/haar eigen vorm gaat geven. Link naar Funda voor het huis te koop in Kolham  Update: Het huis is verkocht :) De akte is in januari 2024 gepasseerd.

Nieuwe 7 dagen weekend website en ik blog weer

www.7dagenweekend.nl  Nou het duurde even twee jaren :) In november 2021 stopte ik met full-time werken. Veel plannen had ik. Heerlijk wakker worden zonder wekker. Mij richten op het huis. De moestuin, mijn cursussen, creativiteit, opleidingen en nog andere dingen. Er gebeurden veel ongeplande, onverwachte en onprettige dingen.  Gelukkig ook veel mooie dingen hoor.  Uiteraard wel heel dankbaar voor alle tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nu helaas niet meer zijn. Ook voor de tijd die ik door kon brengen met de mensen die er nog wel zijn :) Waar mijn hulp welkom was.  En nu voel ik weer ruimte. Plus behoefte om te bloggen.  Vandaag legde ik de laatste hand (ja voor nu :)) aan de nieuwe website van Martijn en mij. www.7dagenweekend.nl Oh ja en natuurlijk hebben we ook iets leuks bedacht als bedankje voor het inschrijven op onze nieuwe mailinglijst. Zes fundamentele vragen uit het boek Goed omgaan met geld van Pierre Pradervand. Je krijgt het PDF bestand door je gegevens hi

Als alles kan, wat kies je dan?

Het is al bijna weer lente Tsjonge, de eerste weken van het nieuwe jaar zijn voorbij gevlogen. Heb je: je woord van het jaar je vision board je mindmap je wensen en doelen etc. etc. allemaal al in kaart gebracht :)  Ik ga mijn 'vision board' tekenen. Mijn woord van het jaar is: AVONTUUR Cursus- en challenge verknettering Het einde van 2023 en het begin van 2024 merkte ik dat ik in mijn eigen 'valkuil' stapte.  Want ik meldde mij voor de ene na de andere cursus en challenge aan. In plaats van ontspannen te kiezen voor hetgeen ik echt zin had om te doen. Vorige week luisterde en keek ik op 1,5 keer de snelheid '6 van 12 Masterclasses' die ruim 2 uren duurden. Hai... Ik raakte op een gegeven moment zo geïrriteerd van mijn eigen gedrag. Want, ja, hele interessante informatie. Maar nee, niet mijn stijl van 'les geven en zakendoen'. Maar 'iedereen' die de stappen had gevolgd was 'zo succesvol'. Alleen als je 1 ding zou kiezen en het hele plan z