maandag 16 juni 2014

Verborgen gebrek(en)

We waren ze nog niet tegen gekomen, de 'verborgen gebreken' in het oude huis. Muurankers aan de oude kozijnen niet meegerekend. Tot aan dit weekend. De vorige bewoner blijkt de afvoer van de gootsteen, van zijn geknutselde kookeiland, gewoon buiten uit te laten komen. Dus niks niet aangesloten op het riool. Nu snappen we waar de verzakking van de oprit vandaan komt. Ook het water de de afwasmachine die hij had staan stroomde daar naar buiten.

Onvoorstelbaar. Manlief ging direct even kijken of het toilet daar ook uit kwam. Gelukkig niet. (Pfieuw) Hij zei: "Het is maar goed dat we niet in de wasbak poepen haha". Maargoed, het is natuurlijk niet om te lachen verder. 

Morgen maar even bellen met de makelaar. Hoe dit (kostentechnisch) op te lossen valt.

Vanavond zouden we 'even' afwerkingsmateriaal voor de vensterbanken aan de binnenkant kopen. Nou, we waren ruim een uur en twee zaken verder. Helaas zijn de afmetingen die wij willen alleen bij speciaalzaken verkrijgbaar. Ach... morgenvroeg voor mijn werk aan heb ik toch niets te doen. Dus rij ik om 7 uur naar de B.ouwmaat. Vraag ik of ze het zover mogelijk op maat willen zagen. Dan kan man na zijn werk 'even' langsrijden om het op te halen. 2.60 meter past net niet in mijn bolide.

Ach, het leven van klussers gaat niet over rozen :) Dank voor jullie sterkte wensen. Vanavond heb ik weer eens gekookt. Onze dochter at bij een vriendin. Dus aten wij iets wat zij niet zo graag lust. Verder doen we het op wilskracht. 

Donderdag ben ik vrij, dan komen de kunststof deuren. Vrijdag nog een dagje opleiding in Zwolle. Het weekend in de turboklus stand. Dan nog twee dagen werken. Vanaf woensdag de 25e juni heb ik vrij genomen. Want ik voorzie dat er nog wel wat onvoorziene zaken zullen gebeuren.

De meeste plinten zijn er vanavond in gekomen. Gedeelte plafond ook. Dus nog heeeeeeel even en dan hebben we een super huiskamer. Wordt gelukkig heel erg gaaf. Ach, over een jaar lachen we er om... Hahahahahaha, ik begin maar vast.

Nou, gelukkig kan ik het van me af bloggen. Ga ik nu mijn kluskleding afpellen en kijken of ik lekker ontspannen in slaap kan vallen.

5 opmerkingen:

 1. Heel veel sterkte met de laatste loodjes. Hopelijk verloopt het allemaal soepel met het verborgen gebrek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk niet dat het veel zal uitmaken om contact op te nemen met de makelaar aangezien in de meeste verkoopcontracten staat dat je het onroerend goed koopt met zichtbare en onzichtbare gebreken in de staat waarin het zich bevindt. Onze jongste kocht 5 jaar geleden een huis waarvan achteraf bleek dat er problemen waren met de afvoer van het toilet : bij het spoelen kwam het water omhoog tot de rand van het toilet en zakte nadien heel traag. Ook de douche zat met een vochtprobleem dat bij de aankoop niet te zien was. Ik veronderstel dat vorige eigenaars die douche gewoon niet gebruikten omwille van het vochtprobleem. In elk geval een heleboel frustraties en onvoorziene kosten : vloeren moesten worden opengebroken, afvoeren vervangen, douche vervangen dus kwam neer op een volledig nieuwe badkamer. Nieuwe vloeren en aangezien badkamer beneden ligt en de vervangen afvoer door de keuken en living naar de voorgevel toe liep, moest ook daar de vloer uitgebroken en vervangen worden.
  Ik hoop dat jullie meer geluk hebben met dat verborgen gebrek en er iets kan geregeld worden..... liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is natuurlijk niet fijn, maar wel mooi dat je er nu achter komt. Nu kun je misschien nog iets claimen/kostentechnisch oplossen. Wij kwamen ook jaren 'in' de verbouwing nog dingen tegen die hier in principe onder hadden kunnen vallen, maar waar je dan helemaal niets meer mee kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bewonder jullie kluslust. Zou graag 1% willen hebben daarvan :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klussen in een huis waar al (vele) mensen voor je in hebben geklust. Niet fijn, haha. Sterkte ermee, 't wordt er in elk geval allemaal beter op!

  BeantwoordenVerwijderen