vrijdag 6 juni 2014

Of toch maar niet?

Na een nachtje slapen, twijfelde ik toch over de keuken. We zouden 'hem' zelf uit elkaar moeten halen. Vervoeren, eerst opslaan, op een rare manier (want het past niet echt) plaatsen, nieuw blad kopen... Nou en nog wat meer bezwaren. Dus houden we het toch bij ons oude plan. De bestaande delen van de keuken hergebruiken. Oven met inductiekookplaat erop aanschaffen en een mooie nieuwe koelkast of koelvries combinatie.

We hebben al de nodige 'concessies' gedaan de afgelopen jaren op het gebied van inrichting en meubels. Het fijne van het nieuwe huis, is dat we het naar eigen wens kunnen inrichten. Daarbij wil ik dan graag mooie spullen, waar ik elke dag met plezier naar kijk. En die zuinig en handig in gebruik zijn.

Vanavond hebben we met ons drietjes bij het nieuwe huis gegeten. Heerlijk in het zonnetje in de tuin. De oude oven hebben we al meegenomen. Dus het werd wel simpel een pizzaatje. Dochter bleef ook nog 'hangen' op haar bed op haar nieuwe kamer (enige wat helemaal af is). Lekker even bij haar gezeten. 

Na de koffie/thee, fietste zij vast naar huis. Oefenen voor de musicals waar ze in speelt. (Eentje van school en eentje van de muziekschool). Ik heb tot 22.30 uur geklust. De nieuw opgetrokken muur in de woonkamer is nu helemaal voorzien van gipsplaten. Kan ik morgen weer gaatjes en naadjes vullen. 

Maar eerst uitslapen morgen. Mijn vader komt morgenmiddag nog helpen. Dus morgenvroeg kunnen we rustig aan doen. Moeten we ook wel, want we 'lopen op ons tandvlees'. Op mijn werk speelt er van alles, dus ik heb moeite om mijn energiepeil hoog te houden. Daar heb ik het vandaag met mijn leidinggevende over gehad. Helaas is ze niet bij machte om direct wat aan de situatie te doen. Voor mij was het al prettig mijn verhaal te kunnen doen. Door mijn vermoeidheid reageer ik waarschijnlijk wat heftiger op alles. Ik weet ook, dat ik meer mijn eigen grenzen aan moet geven. 

Ik ben af en toe te 'goedig' zeg maar. Uiteindelijk heb ik daar alleen mezelf mee.   En natuurlijk ons gezin, want thuis reageer ik wel feller dan bedoeld. 44 jaar, je zou verwachten dat ik al wijzer zou zijn :)

4 opmerkingen:

 1. kunnen julie de keuken niet tijdelijk oppimpen of zo.
  Ik zie op facebook hoe mensen met plakfolie of verf hun keuken een metamorfose geven.
  geeft even rust en ruimte om verder na te denken wat je echt wilt.
  liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. sterkte in en met alles !
  wel herkenbaar ;}

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je zo twijfelt zou ik het niet doen. Ik ben altijd van het beter in één keer goed, in plaats van nu heel veel werk eraan hebben en straks weer. Dan maar liever even tegen een lelijke keuken aankijken....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij wilden bij verhuizing eigenlijk ook de keuken vervangen en hebben toen gekozen om het niet te doen. De keuken voldoet en we hebben er een mooie koelkast bij gekocht. Het staat nog steeds op het to-do-lijstje, maar absoluut niet met stip op 1.

  BeantwoordenVerwijderen