donderdag 19 juni 2014

Mooi blauw is niet lelijk

Dank voor jullie lieve reacties inzake de buren. Ik schrijf bewust niet zo vaak over de overlast. Want dat waar ik de aandacht op vestig, dat vermeerder ik. (Ja, dat werkt ook goed voor geld :))

Vandaag heb ik de buurman twee keer op afstand gezien. Vanmiddag toen ik thuis kwam stond hij buiten. Toen hij me uit de auto zag stappen liep hij snel naar binnen. Later op de middag stond hij op het balkon. Ik liep buiten en hij ging gauw weer terug naar binnen. Laten we het erop houden dat zijn actie valt in de categorie, een hoop geblaat en weinig wol.

Vandaag werden de kunststof voor- en achterdeur geplaatst. De bedoeling was ook een raam naast de voordeur. Dat kozijn bleek helaas 14 cm te kort ingemeten. Hopelijk komen ze dat morgen brengen. Het gescheurde glas uit een van de woonkamerramen zou ook vervangen worden. Tsja, ook het nieuwe glas vertoonde een barst. Dus daar moeten we nog iets langer op wachten. Wachten wij gewoon ook nog even met de betaling, tot alles correct geregeld is.

De deuren zijn aan de buitenkant wel heeeeeel erg blauw. We hadden gekozen voor RAL 5003. Die blijkt op kunststof iets feller van kleur. Even wennen. Maar straks met een 'aangekleed huis' wordt het vast een mooi gezicht.

Vanavond zijn we met ons drietjes even naar de Ikea geweest. We hebben vier nieuwe Skruvsta's gekocht. Al jaren ons favoriete model eetkamerstoel. De vier paarse die we nu hebben passen qua kleur niet in de nieuwe woonkamer. We hebben nu grijze stoelen gekocht. In de bureaustoel uitvoering. Dus met pompsysteem voor hoger/lager. En volledige ronddraai mogelijkheid. Ze staan al in de huiskamer. Heerlijk. Van het weekend waarschijnlijk ook onze tafel al verhuizen.

Onze dochter heeft twee vrije dagen, in verband met studiedagen van de leraren en leraressen op school. Morgen gaat ze met haar vriendin 'naar de stad'. Voor het eerst met zijn tweetjes. Ze gaan met de trein. Dus hebben we zojuist haar saldo op haar OV chip kaart verhoogd. Ze wilde het zelf doen. Inclusief het pinnen. Dus heeft ze van haar eigen rekening gepind om het helemaal zelf te kunnen doen. (Geld boek ik zo terug, want dit hoeft ze van mij nog niet te betalen). Ik vind het wel dubbel hoor, zo'n 'grote' dochter. Aan de ene kant ligt ze 's avonds nog met haar knuffels in bed. Aan de andere kant wil ze dus dingen alleen en zelf ondernemen. Het dubbele zit hem voor mij in het loslaten. Ik snap dat ze wil winkelen met een vriendinnetje. Over een paar maanden gaat ze elke dag met de trein of bus naar de stad voor school. Maar toch vind ik het nog wel een beetje spannend. Twee meiden van 12 op pad.

Ach, het zal wel loslopen. Zakgeld heb ik klaargelegd. Ze weet dat haar kleedgeld pas 1 juli weer komt. Dus neemt ze eigen geld mee. Gelukkig is ze een rijk wijf. Zit ruim 50 euro in haar portemonnee. Gespaard van haar zakgeld. In de auto zei ze al dat ze niet alles uit ging geven :)

Voor de lezers/lezeressen met kinderen van 12 en ouder. Vanaf welke leeftijd begon bij jullie kind/kinderen het dingen alleen willen ondernemen? 

Ik ga nog gauw kijken welk gereedschap er vanaf de kluswoning deze kant uit moet komen om een tafel uit elkaar te kunnen halen. Morgen een dagje school in Zwolle. Zal ik me eens geestelijk op voorbereiden. Ik merk dat ik al aan het bedenken ben wat ik kan zeggen om na de lunch al weer naar huis te kunnen. Ik weet dat dat geen goed teken is, qua motivatie. Dat ben ik namelijk ook helemaaaaaaaal niet. Maargoed, ik weet waarvoor ik het doe. Ook hier geldt, dat ik er het beste van zal maken. #Braafmeisje 

5 opmerkingen:

 1. Onze dochter (12) fietst in het dorp al enige tijd alleen, ik denk 2 jaartjes. Statten met een vriendin is vanaf dit jaar voor het eerst. Ik heb hen toen gebracht, heb mijn eigen dingen gedaan en heb toen gewacht tot ze uitgeshopt waren. Daarna weer met de auto naar huis. 5 juli hebben ze een introductiemorgen op de nieuwe school in de stad en fietsen ze met een hele groep samen naar de school.
  Ik zal eraan moeten wennen, want in augustus wordt dit dagelijkse kost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,

  Wat een gedoe met die buurman! Hopelijk krijg je leukere buren in jullie nieuwe straat.
  Mijn dochter is 10 (bijna 11), en wil ook af en toe al dingen zelf ondernemen. Vind loslaten ook moeilijk, net als jij.

  Ben trouwens erg benieuwd naar jullie kunststof voordeur. Wij zijn twee weken geleden bij een bedrijf geweest in Zuidbroek (ben de naam even vergeten) en wachten nu op een offerte voor een voordeur van kunststof. De geschatte prijs is (schrik niet) 4000 euro. Dan hebben we wel een prachtige deur, in jaren 30 stijl, maar toch.....
  Dus als je nog een tip hebt voor een goede kunststofboer, dan houd ik me aanbevolen ;-)

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn bij dezelfde kunststof boer Dus ik schrik niet van de prijzen :) Voor- en achterdeur, met raampje naast de voordeur, 5885 euro (slik).

   Verwijderen
 3. Sinds een jaar of 2 (hij is nu 12) doet hij dingen alleen als in met een vriendje gaan zwemmen of even de stad in. Maar de stad is klein en overzichtelijk.
  Laatst had hij het over ergens in zijn eentje met de trein naar toe gaan. Moest ik toch even slikken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekkere buren zeg, gelukkig gaan jullie weg!
  Hier een dochter van ruim 13, en ik weet niet meer precies wanneer ze alleen de stad in ging, volgens mij rond een jaar of 11.
  Ineens waren ze met een stel meiden en jongens naar de stad, met de bus!
  Ze had het bewust niet gevraagd, want anders zeiden wij toch nee!
  Hmm, dat is ook niet de bedoeling.
  Sindien gaat ze dus vaker alleen,en nu is de vraag, of eigenlijk al een tijdje, of ze naar de Primark mag, nou geen haar op mijn hoofd.
  Maar goed, nu zijn we bijna een half jaar verder en nu mag ze dan in de zomervakantie met de trein naar Zaandam.
  Dan is ze bijna 14.
  Maar wat vind ik dat moeilijk, zoonlief die 15 is taalt niet naar dat soort dingen.
  Dat is weer een stuk makkelijker;)

  BeantwoordenVerwijderen