donderdag 5 juni 2014

Een gratis keuken?

Een collega krijgt de 17e juni een nieuwe keuken. Voor de grap had ik al gezegd dat zijn oude keuken dan wel naar ons zou kunnen...
Vandaag kwam hij naar me toe. Hij had van een andere collega (die het huis heeft 'bewonderd') gehoord hoe onze huidige keuken is haha.

Ik had nog geen foto's gezien van zijn keuken. Zijn vriendin heeft er gauw twee gemaakt en verstuurd. Nette keuken, wel 15 jaar oud, maar zo te zien nog prima. Voor onze tijdelijke (lees 2 tot 3 jaar) keukenplannen dus prima. We mogen de keuken uiteraard nog 'live' komen bekijken. Dus daar ga ik morgen een afspraak voor maken.

Het gasstel, de oven en de inbouwkoelkast krijgen we er dan ook bij. Helemaal gratis. Dan laten we onze wens voor een inductiekookplaat met oven en een Smeg koelkast wel even achterwege.

Wordt wel even puzzelen met de indeling. De plek van onze keuken is namelijk in een soort van uitbouw met een laag plafond en erg scheve muren. Het mooist zou zijn om daar een nieuw dak op te plaatsen. Dat is voor 2020 ofzo. Als we over deze klus'shock' heen zijn.

Vanavond is in de woonkamer de opbouw van de nieuwe muur bijna af gemaakt.
Morgen het laatste gedeelte 'purren', van glaswol voorzien en dan met gips afwerken. Dan nog de vensterbanken er in. Raamkozijnen aan de binnenkant maken en dan kunnen we aan de vloer beginnen. Kachel er uit (tijdelijk hoor).

Het klinkt allemaal zo makkelijk. 'Even dit, even dat'. De superlange dagen beginnen ons wel een beetje op te breken. Dus zondag gaan we niet klussen. Het schijnt mooi weer te worden, dus lekker naar het strand met ons drietjes. Dat is op een 10 minuutjes rijden van ons huis. Bootje mee, wat tijdschriften, onze strandstoeltjes met kussens, heerlijk vooruitzicht.

En wat zijn jullie plannen voor het Pinksterweekend?

1 opmerking:

  1. Fijn van die keuken joh! En heel veel plezier zondag, hopelijk kan je even goed je zinnen verzetten :)

    BeantwoordenVerwijderen